Thuisleven.com > Verzorging > Lichaamsverzorging > SKINACADEMY- INK’D TATTOO CARE- parabeenvrije lijn

SKINACADEMY- INK’D TATTOO CARE- parabeenvrije lijn

Nieuw (juni 2019) en exclusief in het schap bij Etos is deze verzorgende lijn voor tatoeages van SKINACADEMY. Naast dat het er prachtig vormgegeven uit ziet, wil ik graag mijn ervaring met je delen.

Mijn tattoo

Ik heb op mijn 26e mijn tatoeage laten zetten. Op mijn onderrug is de Chinese vertaling van “Tel je zegeningen” getatoeëerd. Eén van de gezegdes van wijlen mijn oma. Ik heb veel aan mijn oma en haar gezegdes te danken. Ze was wel vereerd, maar vond een tatoeage wel wat nieuwerwets.
Na het zetten heb ik de zwarte tekst nog een aantal keren met vaseline ingesmeerd. Vervolgens heb ik alleen nog aandacht aan de tattoo geschonken als het wat droog aanvoelde.

De verzorging van tatoeages

In de loop des jaren is er meer aandacht voor de verzorging van tatoeages gekomen. Het zal vast te maken hebben met het bredere publiek dat tatoeages laat zetten. Niemand wil er met een verwelkte roos bijlopen. Ik was er wel van op de hoogte dat je tatoeages goed in moet smeren met zonnebrand. Nu is er gelukkig een hele lijn met verzorgingsproducten uitgebracht, die ook zorgt voor meer kleurbehoud. En laagdrempelig verkrijgbaar bij de drogist.

INK’D TATTOO CARE van SKINACADEMY

Deze verzorgingslijn is parabeenvrij en bestaat uit een drietal producten:

  • Hydrating Serum 50ml;
  • Protecting Daily Moisturiser SPF15 100ml;
  • Nourishing Body Oil 75ml.

De gemeenschappelijk ingrediënten zijn sheabutter voor hydratatie en vitamine E voor bescherming en tegen vroegtijdige veroudering van de huid. Het serum bevat o.a. Sacha Inchi Olie en de cme & body oil bevatten kokosolie voor de voedende werking.

  • De adviesprijs is 9,99 euro per verpakking. Voor een optimale werking van de INK’D TATTOO CARE producten wordt het tweemaal daags gebruik aanbevolen.

Mijn ervaring met de INK’D TATTOO CARE

Wat een prachtig vormgegeven lijn verzorgingsproducten. Onze dochters vergapen zich ook aan de doosjes, die willen ze gelijk hebben!
De Body Oil is voor dagelijks gebruik en dat schikt erg met die droge huid van mij. De straal uit de spray flacon is dun maar krachtig. De olie loopt niet direct weg over de huid en is goed smeerbaar. Het ruikt niet overheersend, meer een vleugje. Het serum is op de droge huid in te masseren, er blijft geen voelbaar laagje achter. Het absorbeert volledig en ruikt heerlijk fris. De cme bevat een zonnefactor 15. Het smeert goed uit en is zuinig in gebruik. Het ruikt hetzelfde als het serum.
Mocht je tattoo nieuw zijn dan zou ik het ook tweemaal daags gebruiken. Even afhankelijk of je voorkeur bij olie of crème ligt, is ook de huid om mijn tattoo heen erg blij met deze verzorging!

Lees ook:

Heb jij al eens van SKINACADEMY gehoord?

Nb. door een talgklierontsteking kon ik geen foto plaatsen van mijn tatoeage, die houd je tegoed.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Ik heb in mijn jongere jaren ook op mijn rug tattoo’s laten zetten. Ik had bij de Kruidvat ook al speciale crème en lotions zien staan. Maar omdat ze er al zo lang zitten verzorg ik ze niet speciaal meer. Merk jij een verschil?

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics