Thuisleven.com > Sinterklaas > Sinterklaasboeken van Unilever

Sinterklaasboeken van Unilever

De sinterklaasboekenactie is een jaarlijks terugkerend fenomeen dat geïnitieerd wordt door Unilever. Dit jaar, de 18e editie zijn de ‘gratis Sinterklaasboeken speciaal voor de kinderen in Friesland ook in het Fries vertaald! De boeken zijn vanaf 15 november gratis te verkrijgen bij aankoop van artikelen van Unilever bij de supermarktfilialen van de winkelformules PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders.

‘Een brief aan Sinterklaas’ van Carlo Boszhard

In het sinterklaasboek Een brief aan Sinterklaas woont hondje Kees in een asiel. Hij voelt zich een buitenbeentje. Als andere dieren in het asiel een nieuw baasje krijgen, wordt Kees steeds verdrietiger. Helemaal als Gijs de rat hem ook nog flink pest. Dan krijgt Kees een geweldig idee. Wat nou als hij Sinterklaas een brief schrijft?

De tekeningen zijn van Harmen van Straaten. Hij illustreerde meer dan 400 kinderboeken voor binnen- en buitenland, en schreef zelf ook ruim 70 kinderboeken waaronder het Kinderboekenweekgeschenk. Van zijn boeken Spuit Elf en De kleine sneeuwman zijn theatervoorstellingen gemaakt.

Omdat Carlo veel ervaring heeft met het schrijven van schoolmusicals, heeft de presentator besloten om van zijn verhaal ook een schoolmusical te maken. Het verhaal van Kees en zijn vrienden uit het asiel vormt de perfecte introductie voor een bezoek van Sinterklaas op school of bij de vereniging. Met enkele tekstrollen voor midden- en bovenbouw (kinderen uit groepen 3 t/m 8) en vooral dansrollen voor leerlingen uit de onderbouw (groep 1-2) is het spel makkelijk en vooral snel in te studeren. Het grappige script is aangevuld met vier aanstekelijke, nieuwe sinterklaasliedjes. Geschikt voor iedereen die een vrolijke invulling wil geven aan de sinterklaasviering!

‘Pieten-poezen’ van Marieke Elzinga

Het sinterklaasboek van Marieke Elsinga, die haar liefde voor katten nooit verbergt, heeft haar boek Pietenpoezen genoemd. De hoofdpersoon in dit verhaal is de eenzame zwerfkat Kiki, ook de naam van haar eigen kat. Kiki ontdekt bij toeval het huis van Sinterklaas. Met haar komst begint een onwaarschijnlijk avontuur waarin Sinterklaas zijn vertrouwde Pieten mist en steeds meer in paniek raakt…

De tekeningen zijn van de in Moskou wonende Katerina Gorelik. Ze studeerde rechten maar wilde niets liever dan tekenen. Ze is dol op dieren die haar inspireren om nieuwe boeken te maken. Haar boeken zijn uitgegeven in Frankrijk, Rusland, Italië, Nederland, Portugal, Korea en China.

‘Sinterklaas en de magische noot’ van Waylon

Het sinterklaasboek van Waylon heeft als titel Sint en de magische noot. Hoofdpersoon Johan is anders dan andere jongens. Hij ziet de wereld in muzieknoten. Maar dan komt die donkere nacht van 4 december. Verdwijnt de muziek uit zijn leven? En welke rol speelt Sinterklaas? Het is een sprookjesachtig verhaal over bang zijn en hoe verbeeldingskracht en muziek dan kunnen helpen. 

De Engelse illustrator Lee Hodges heeft de tekeningen gemaakt. Hij laat zich inspireren door de kleuren van latino-culturen, de chaos van street art en de ritmes van muziek. Lee werkt mee aan festivals voor klanten als Womad, the Lincoln Centre New York en het Cheltenham Jazz Festival. Tevens heeft hij diverse albumhoezen ontworpen.

Verkrijgbaarheid Sinterklaasboeken 2021

De 18e editie gratis sinterklaasboeken zijn vanaf 15 november 2021 te verkrijgen bij aankoop van artikelen van Unilever bij de supermarktfilialen van de winkelformules PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders. Kijk voor meer informatie op: Sinterklaasprentenboeken.nl.

Lees ook

Heb jij al een verzameling Sinterklaasboeken?

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021).
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagjes weg, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen. In onze vrije tijd steken we onze energie in het klussen en verbouwen van onze woning waar we sinds 2020 wonen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

92 reacties

 • Jammer dat bij de jan linders Wijchen de boeken niet geleverd zijn heb wel de actie artikelen gekocht en dan zeggen ze jammer de boeken zijn niet geleverd.het gaat om een brief aan Sinterklaas heb alle series kompleet op deze na

 • Jammer genoeg is er bij de Poiesz niet genoeg geleverd. Bij 5 Poiesz winkels geweest en na anderhalve dag waren ze al op. Boeken waren bedoeld voor mijn zoon en dochter die allebei les geven en boven dat jammer genoeg de verzameling niet compleet 🙁 Vorig jaar waren ze trouwens ook snel op en dit jaar hebben ze nog minder gekregen. Onbegrijpelijk. Vinden de medewerkers zelf ook!

 • Helaas is het boek Sint en de magische noot totaal niet een geschikt boek voor jonge kinderen. Ik geef les aan groep 1/2 en schrok ontzettend van de pagina waar een kind (nota bene) met een mes klaarstaat om iemand neer te steken.
  Kinderen met messen in een boek voor kleuters….

 • Super leuk!!
  Ik vind het zelf altijd erg leuk om boeken met een thema voor te lezen. Net zoals nu in de sinterklaasperiode of straks tijdens de kerst/winter weer andere boeken.
  Dus meedoen voor deze set doe ik dan ook graag.

 • Zou ze graag winnen om zo de serie compleet te maken…. kan ze nu niet meer “kopen” hier, helaas hebben wij deen niet meer…. en de andere super markten zitten niet bij in de buurt!

 • Sinterklaasje wij houden van jou ! En dit pakket vol leuke boeken is wow!! Daar zouden we heel gelukkig mee zijn. Samen lezen is zo gezellig en fijn. De pietenpoezen => fantastisch is dat. Zelf hebben mijn twee meiden en ik ook een kat. En de andere boekjes zijn vast net zo mooi. Dus als de kids hun schoentje zetten met een wortel en hooi. Geeft de Thuisleven Sint ze dan wat lekkers, mijn dametjes zijn zo zoet. Gooi aub mijn naam in de grote hoed. Dan zingen we Sinterklaas kapoentje en Hoor wie klopt daar… Nu nog even flink duimen maar!!!!

 • Wij lezen elke dag wel minstens 1 boekje en tegenwoordig veel rond Sinterklaas. We zouden dan ook dolblij zijn deze aan onze voorraad toe te kunnen voegen zodat we wat kunnen afwisselen.

 • De sinterklaasboeken van Unilever zijn altijd een leuke verassing. De verhalen zijn vaak heel creatief en allemaal zo verschillend. We hebben er al een aantal van voorgaande jaren in het assortiment thuis, maar een nieuwe aanvulling is altijd welkom. Jammer dat er ook minder publiciteit in reclames voor gemaakt wordt, want meestal kocht ik nog weleens speciaal de actie artikelen ervoor, in de andere supermarkt. Nu mis ik die actie iedere keer echter.

 • Hele leuke actie ieder jaar.
  Mooie boeken,heel sfeervol geïllustreerd.
  Heb zelf geen kinderen dus gaan ze steeds naar twee nichtjes en neefjes.
  Maar het Pietenpoezen boek die houd ik voor mijzelf.
  Heb wel n kat,heeft nu nierproblemen.
  Loopt op zijn laatste weekjes.
  15.5 jaar oud.
  Als herinnering aan kater Zino houd ik dit boek 2021

 • Leuke titels, ben benieuwd naar deze nieuwe boeken. Ik heb de hele verzameling van ieder jaar. De schimmel is ziek en de gouden pepernoot zijn altijd een succes. Ik verf dan een pepernoot goud en doe deze in een mooi doosje. De kinderen uit mijn klas geloven dan dat deze pepernoot echt van goud is.
  Ik zou het superleuk vinden om deze boeken te winnen voor school.
  Deze actie met de prentenboeken is echt top!

 • Graag voor school omdat de oude boeken niet meer mogen ivm het hele pieten gebeuren.
  Graag de bieb aanvullen. Elk haar kon het bij de Jumbo maar nu niet meer…zo jammer
  Groetjes Bigitte

 • Wij willen heel graag de drie sinterklaas boeken om onze traditie voort te zetten. Wij lezen ze al jaren op 5 Dec voor aan onze kleinkinderen. Dekamarkt in Blokker ( voorheen Deen) heeft ze niet.
  Dit is dus een mooie kans om toch de traditie dit jaar voort te zetten, dus dan iedereen in ons gezin blij.

 • De Sinterklaasboeken zijn altijd geweldig. Lees mijn drie kleinkinderen graag voor, vooral in deze tijd die ze allemaal erg spannend vinden. Bij de intocht al genoten van die koppies vol verwachting, kan niet wachten om ze bij het oppassen weer voor te lezen.. Groeten aan de Sint.

 • Beste thuisbleven

  Wat zou het leuk zijn voor mijn kleinkinderen om deze mooie boekjes te ontvangen.
  Helaas zit geen van deze winkels die aan de actie meedoen bij ons in de buurt.
  Dus wat zou het een verrassing zijn als ze deze winnen.

 • Ik heb een plank vol van deze leuke sinterklaas boeken En nu oma van een kleinzoon.Die wil ik ook graag de serie van 2021 voorlezen Kan niet wachten

 • Echt leuke boeken! De kinderen op mijn werk (kinderdagverblijf) vinden de sinterklaasboeken van Unilever altijd prachtig om uit voor gelezen te worden. De prenten zijn zo kleurrijk en de verhalen zo leuk voor de kinderen. Hoop dat ik deze boeken kan bijvoegen bij de collectie van de voorgaande jaren.

 • Wat leuk 🙂 onze man van 3,5 begint het nu allemaal echt te snappen en vind het onwijs spannend allemaal. Dit zou dus een kers op de taart zijn!

 • Dit lijkt me heel fijn om voor te lezen aan de kindjes van de Voorleesexpress om ze zo kennis te laten maken met Sinterklaas.

 • Beste thuisleven.com
  Graag wil ik doen om kans te maken op een setje boeken. De rede: onze drie kinderen lezen de sinterklaas boeken van Unilever het hele jaar door een niet maar 3 weekjes. Het zijn echte fans van de prachtige boeken.

  Lieve thuisleven Sinterklaas.
  Wij zaten eens te denken
  Waarom juist u aan ons de boeken mag schenken.
  Drie lieve kindjes zitten hier op een rij,
  Want van drie nieuwe sinterklaad boeken worden ze heel erg blij.
  Bij onze brievenbus zullen ze wachten,
  Zo zoeken ze naar de boeken te smachten.
  Mocht u nou denken en carrière als rijm piet is deze moeder niet gegeven.
  Moeder zijn van deze drie kindjes is al genoeg carrière in dit leven.
  Beste thuisleven Sinterklaas hopelijk tot heel snel.
  Klop op het raam of tel maar hard aan de bel!!!
  Groetjes maike

 • Wauw wat een super leuke winactie ! Ik doe heel graag mee voor mijn dochter Alisha vol verwachting klopt haar hart !

 • Wat zou ik graag deze boeken in mijn klas voorlezen. Ik weet zeker dat de kinderen erg van deze Sinterklaasverhalen zouden genieten.

 • Wat een heerlijke nieuwe Sinterklaasboeken die ik kan gaan voorlezen! Zelfs ikzelf verheug me er al op! Graag loot ik mee Thuisleven.

 • Graag voor mijn buurjongetje. Zijn grootouders wonen in Suriname en wij zijn opa Henk en oma Netta voor hem. Leuk presentje voor sinterklaas

 • Doe graag voor mijn twee buurmeisjes mee aan deze leuke boekenwinactie. De leuke Sinterklaas tijd komt er weer aan. Dus zijn de sinterklaas voorleesboeken weer zeer welkom.

 • Ik zou ze graag willen winnen voor mijn zoon en dochter. Dan kan mijn oudste dochter de boeken voorlezen aan haar broertje, dit vinden ze zo leuk!

 • Wat een leuke Sinterklaas winactie.
  Weer van die leuke boeken van Bekende Nederlanders.
  Deze vinden mijn kleinkinderen vast en zeker weer leuk.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee.

 • Wat is er nu leuker dan voor te lezen of je kind te zien lezen uit sinterklaasbloeken. Dit blijft een prachtig feest wat hopelijk nog vele generaties wordt doorgegeven.

 • Ik doe graag mee! Leuk om samen met mijn kinderen te lezen. En ook leuk voor mijn klas op school. We hebben al enkele van deze boeken van voorgaande jaren, leuk om de collectie wat uit te breiden.

 • Ik verzamel al jaren de Sinterklaasboekjes en heb ze allemaal!
  Helaas sluit de Deen hier en de andere supermarkten zitten niet in Harderwijk. Ook al ben ik in de zeventig ik wil ze toch graag hebben….

 • Wow dit zou gaaf zijn voor op onze school. Wij zijn zo aan het zoeken naar goede boeken voor de kleuters en groep 3 dit zou heel erg passen.
  Denk dat mijn kinderen er stiekem ook van gaan smullen

 • Dit zou ik super graag willen winnen voor mijn 2 meiden nu sinterklaas bijna in het land is willen ze alleen nog maar sinterklaas tekeningen, muziek en daar hoort savonds natuurlijk ook een sinterklaas verhaal bij
  Daarom zou ik graag willen winnen voor mijn meiden

 • Wij hebben maar één Sinterklaas boek. Dat is dan ook meteen mijn absolute favoriet: het boek van Charlotte Dematons! Omdat hier geen tekst in staat, is dit boekenpakket zeer welkom om uit voor te lezen! Een mooie afwisseling in deze leuke tijd!

 • Wat een geweldig leuke actie voor een rasechte #fanvansintenpiet. We kijken elk jaar uit naar de nieuwe boeken van Sint en Piet #maakonsblij en als Sint in het land is, lees ik elke dag een andere sinterklaas en/of pietenverhaal voor. ❤️

 • Wat een geweldig leuke actie voor een rasechte #fanvansintenpiet. We kijken elk jaar uit naar de nieuwe boeken van #maakonsblij en als Sint in het land is, lees ik elke dag een andere sinterklaas en/of pietenverhaal voor. ❤️

 • Wat zou het fijn zijn om de sinterklaas boeken te winnen en in mijn minibieb te zetten. Ik ben namelijk een kinderboekenzwerfstation opgezet door het fonds kinderhulp. Hierdoor kunnen nog meer kinderen genieten van leesboeken, ook als ze geen of nauwelijks middelen hebben om boeken te kopen.

 • Deze boeken zijn bij ons altijd een succes. De 3 boeken van vorig jaar sloegen in als een bom. Heb ze alweer klaar liggen voor dit jaar. Ik doe graag mee voor onze dochters van 4 en 6. Nu ook lekker dagelijks sinterklaasjournaal kijken. Leuke tijd die eraan zit te komen

 • Heel graag voor de kindjes van mijn lieve vriendin. Dol op de Sint (welk kind niet ….) en dol op boekjes en voorgelezen worden.

 • Superleuk! Helaas hebben de supermarkten waar ik boodschappen doe deze boeken niet. Dus ik waag graag een kansje voor mijn dochtertjes.

 • ooow wat gaaf om op deze manier kans te maken, zou echt geweldig zijn. Al jaren fan van deze boeken. Begon volgens mij ooit bij de jumbo en daarna bij de Deen gespaard. Helaas dit jaar geen Deen meer in de buurt en de andere winkels helemaal niet in de omgeving… Net nu dit jaar onze dochter er voor het eerst heel bewust mee bezig is.
  Ik maak graag kans en heb ook gereageerd bij de lipton thee advent kalender & speel piano met dikkie dik

 • Ik was aan het zoeken of er dit jaar weer Sinterklaas boeken uitkomen en jullie site kwam bovenaan de zoekmachine.
  Mijn dochter van bijna 9 is groot fan. Maar ook in de schoolbieb en in mijn kinderzwerfboekstation zijn de boeken populair. Ik zou het dan ook heel leuk vinden een set te winnen.

 • Dat zou geweldig zijn! Ik spaar de boeken ieder jaar voor de kinderen in de klas. Lekker voorlezen in de gezellige Sinterklaastijd

 • Leuke actie, in de winkel zitten de leukste boeken vaak bij producten die ik normaal niet zou kopen.
  Als ik op deze manier kans zou kunnen maken, Top!