Selecteer een pagina

Van de week kwam er onverwachts een leuk pakket binnen, hier zat een nieuw Braun apparaat in. De Braun Silk-Epil 9 flex. Wat dit epileer apparaat uniek maakt is de nieuwe flex kop, die gaan we eens uitgebreid testen. Van Braun heb ik al meer mogen testen, benieuwd wat, kijk dan naar deze Braun reviews.

Silk-épil 9 Flex 9100 Beauty Set Wet & Dry epilator met 9 extra’s incl. Braun FaceSpa

Wat zegt Braun zelf;

Moeiteloos: ’s Werelds eerste epilator, epileerapparaat voor vrouwen met een volledig flexibele kop, voor gemakkelijker ontharen.
Gladde huid: De Micro-Grip-pincettechnologie (40 pincetten) zorgt geen dagen maar weken voor een gladde huid.
Gemakkelijk: Ergonomische handgreep met antislip, perfect voor epileren onder de douche.
Minder pijn: De SensoSmart™-technologie past precies de juiste hoeveelheid druk toe en kan onder water gebruikt worden voor meer comfort.
Veelzijdig: Inclusief FaceSpa met gevoelige en diepgaande reinigingsborstel en beautysponsje.

Dit zat er allemaal in het pakket

De flex epilator, met een aparte scheerkop. Een trimmerkop en twee formaten huidcontact opzet stukken. Een grote massage borstel voor je lichaam. Daarnaast is een tweede apparaatje, de Face Spa, waar twee gezichtsborstels bij zitten en een gezichtsponsje. Reinigingsborsteltje, de oplader en een batterij voor de Face Spa en de mooie etui zitten er ook bij.

Hoe werkt het allemaal

Als je al een hele lange tijd epileert zoals ik, dan heb je eigenlijk geen gebruiksaanwijzing meer nodig. Na twee uurtjes opladen kan ik aan de slag. De epilator werkt zoals ik gewend ben van mijn “oude”apparaat, maar omdat de kop kan draaien kan hij veel gemakkelijker met mijn vormen meebewegen. Hij lijkt zo veel meer op het scheer apparaat van mijn man. Met de SensoSmart™-technologie begeleidt hij me met het epileren met behulp van een rood lampje om ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid druk wordt toegepast. Het lampje geeft wit licht en daardoor kan ik zelfs de kleinste haartjes zien en meepakken. Dat is vooral gemakkelijk bij het epileren van mijn oksels en hier draait de kop ook heel fijn mee. Hij is wel erg breed maar pakt zo wel heel goed alle haartjes, hoe kort ze ook zijn.

De intiemere zone epileer ik nooit, dat vind ik zelf niet prettig, dus kon ik wisselen voor de scheerkop. Alleen vliegt het metalen gedeelte van de kop er steeds uit. Hoe ik die ook vast klik, linksom of rechtsom hij schiet bij het aanzetten eruit. Dus ik moet nog even contact opnemen met Braun want dat lijkt me niet goed. Hij schiet er echt met een behoorlijke kracht uit, dus ik ben blij dat er geen ongelukje was gebeurd. De tweede keer hield ik het maar boven de wastafel dan kon hij niet te ver weg schieten. Ik dacht nog misschien moet ik er een huid contact kop overheen doen, maar die passen alleen op de epilator.

De Face Spa is bij dit een tweede apparaat. Bij mijn andere epilator kan ik gewoon daarop de koppen verwisselen, of de massagekop of de exfoliatorkop, ook zit daar een lichaamsmassagekop bij. Die heeft deze set niet.
Maar daar en tegen heeft deze een reinigingsborstel, een scrubkopje (de blauwe) en een borsteltje voor een gevoelige huid (de roze). Ook kan je de draairichting bij dit apparaat instellen, dus voor de linker en rechter helft van je gezicht pas je hem gemakkelijk aan.

Eindconclusie

Heb je nog geen fijne epilator en ben je op zoek naar een goed exemplaar dan raad ik je zeker aan om hier eens naar te kijken. De volledig flexibele kop maakt wel degelijk verschil in mijn epileer resultaat.  De Face Spa is overigens ook erg fijn. De verschillende borsteltjes en het sponsje maken je gezicht heel goed schoon. Vooral goed dus voor huid die snel vettig wordt.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics