'Mijn favoriete parfum'- Linda van Thuisleven #1
Thuisleven.com > Verzorging > Parfum > ‘Mijn favoriete parfum’- Linda van Thuisleven #1

‘Mijn favoriete parfum’- Linda van Thuisleven #1

Parfum, voor de één gewoon een luchtje, voor de ander een luxe artikel. Wat is nu eigenlijk mijn lievelingsparfum? Dezelfde vraag stel ik in Bloggersland en de serie ‘Mijn favoriete parfum’ is vanaf heden wekelijks te lezen.

 J’adore van Dior

Mijn man heeft J’adore in onze verkeringstijd voor mij gekocht, hij heeft daar een neusje voor. Voor die tijd gebruikte ik niet veel parfum. Mijn eerste parfum was Gabriëlla Sabatini. Ik vind bijna alle geurtjes lekker ruiken, totdat ik ze op mijn lichaam spuit dan is het luchtje of te zwaar aanwezig of te vluchtig. Van veel geurtjes krijg ik ook last in mijn keel. Ik spray parfum op mijn pols en in mijn hals, daarna wrijf ik mijn polsen tegen elkaar. Ik ben geen overdadige gebruiker dus. Als ik een lekker luchtje bij iemand (man of vrouw) ruik, dan geef ik daar altijd een compliment over. Heel soms vraag ik naar de naam, die ik dan vervolgens weer vergeet.

Beleving

Ik voel mezelf speciaal als ik J’adore draag. Ik vind de vormgeving van de fles en bijbehorende reclamecampagne erg mooi, vooral de smalle hals van de fles. J’adore staat niet voor niets voor adoreren. Als ik nog een volle fles heb, wil ik het door-de-weeks ook wel dragen. Hoe leger de fles raakt, des te specialer de aangelegenheid wanneer ik J’adore gebruik. Als de parfum met bodylotion of douchegel in een set verpakt is, durf ik de verzorgingsproducten nauwelijks te gebruiken, een verkeerde zuinigheid, want ook verzorgingsproducten hebben een houdbaarheidsdatum.

“Al in 1947 droomde Christian Dior ervan om elke vrouw de uitstraling van een koningin te geven, met een verleidelijk silhouet. Hij wou de vrouwelijkheid doen triomferen en benadrukken.
J’adore ontstond uit datzelfde streven naar creatie, vrijheid en durf. Vrouwelijkheid ten top. J’adore is het verlengde van het Dior-avontuur, dat elegante vrouwen over de hele wereld wist te charmeren en te veroveren.
J’adore is een eerbetoon aan de bloemenpassie van Christian Dior en is opgebouwd rond een uniek, weelderig en harmonieus bloemenboeket.” (Bron: Douglas parfumerie)

Vertrouwd of zoekende …

Naast mijn vertrouwde J’adore gloort er meer aan de horizon. Ik gebruik Amor Amor van Cacharel graag op zonnige dagen of bij luchtige aangelegenheden als een bezoek aan vrienden of een fietstochtje. Voor nieuwe geurtjes sta ik altijd wel open, maar ik ga er zelf niet actief naar op zoek.

Kopen of krijgen?

De blijvertjes in mijn douchekast zijn zonder uitzondering cadeau gekregen. Ik heb genoeg flessen parfum zonder zelf een nieuwe fles te hoeven kopen. Samples van parfums en verzorgingsproducten bewaar ik in mijn lade en neem ik mee op vakantie of doneer ik aan de noodvoedselbank. Wist je dat verzorgingsproducten ook een houdbaarheidsdatum hebben?

Lees ook:

Nu ben ik benieuwd naar jouw favoriete parfum?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Sinds onze trouwdag in 2012 is mijn favoriet Lady Million, maar voor een zomerse dag gebruik ik graag Davidoff Cool Water. En door het jaar heen Calvin Klein, die in de aanbieding is hahaha. Ik vind veel geuren lekker en varieer graag. Maar meer dan 3 parfums schaf ik niet aan tegelijk hoor 🙂

  • haha ja is ook mijn favoriet. Zooooooo lekker! Ooit “gevraagd” in een weddenschap met m’n man. En ik won! Nu nooit meer zonder… <3 echt mijn favoriet! (maar Hugo Boss Femme staat ook op de plank)

  • Mijn favoriet nu is la vie et belle. Daarnaast gebruik ik nog white musk van de bodyshop en jill sander sun. Ik houd van afwisseling. En wist je dat je door je polsen tegen elkaar te wrijven je de moleculen van de geur kapotmaakt waardoor de tonen niet meer goed doorkomen zoals de maker het heeft bedoeld? Dus eigenlijk moet je dat niet meer doen, maar ik deed dat ook altijd

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics