Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Rookmachines voor net dat beetje extra op jouw feestje

Rookmachines voor net dat beetje extra op jouw feestje

Weet je nog dat je vroeger een discotheek binnenkwam en dat je overweldigd werd door het stroperige licht, de mensen in de schemer en de muziek rondom je lijf? En heb je binnenkort iets te vieren? Rookmachine kopen bij MaxiAxi, sluit de muziek aan en gaan met die banaan. Zo simpel kan het organiseren van een feestje zijn en rookmachines zijn verrassend betaalbaar, ook voor verenigingen. Natuurlijk komt er iets meer bij kijken, vandaar dat we al vast de verschillende soorten rookmachines voor je op een rijtje zetten.

Komt er rook uit een rookmachine?

Het is een misverstand om te denken dat er daadwerkelijk rook uit een rookmachine komt. Het inademen van deze rook is dus niet zo slecht als je wellicht zou denken. Er is sprake van een vloeistof die verneveld wordt door het langs een verwarmingselement te pompen. In feite is er dus sprake van een stoom die als een soort nevel verspreid wordt door de feestruimte. Deze stoom kan dicht bij de rookmachine wel heet zijn. Hiermee kan je een leuke sfeer neerzetten. En het als ondersteuning van de lichtshow gebruiken, als special effect.

Verschillende soorten rookmachines

Er bestaan verschillende soorten rookmachines. De Fazer heeft een ventilator die een zeer dunne nevel kan uitstoten. Hiermee kan je een lichtbundel mooi accentueren. De Hazer heeft ook een ventilator, alleen is deze heel precies te reguleren qua snelheid. Een opgewarmde hazer kan langdurig zorgen voor een mooi effect. Deze heeft wel speciale rookvloeistof nodig en is meer geschikt voor professionals.

Rookvloeistof, bediening en plaatsing

Voor rookmachines is er rookvloeistof verkrijgbaar. Voor de hazers is dit een speciale rookvloeistof omdat deze langdurig moeten ‘roken’.
De bediening verschilt per rookmachine, deze kan via een kabel of draadloos zijn. De rookmachine kan aangesloten zijn op een paneel of apart te bedienen zijn met een afstandsbediening. Even afhankelijk van de professionaliteit.
Let bij het plaatsen van de rookmachine op de richting waarmee je wilt ‘roken’, nooit richten op je visite. Vallende condensdruppels kunnen erg heet zijn en rookmelders kunnen afgaan tijdens gebruik.

Speciale effecten

Evan afhankelijk van je wensen, zijn er speciale effecten met rookmachines te creëren. Het is handig wanneer je dit van tevoren weet. Wil je een laaghangende mist, dan ga je op zoek naar een low fogger. De rook wordt voor het verlaten van de machine gekoeld door (droog)ijs en blijft laag hangen. Een vlammenwerper kan je nabootsen door een rookmachine met een LED-ring, dit licht zorgt voor het bedoelde effect.

Lees ook:

Heb je ook zo’n zin in een feestje?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics