Cooking Star Restaurant
Thuisleven.com > Entertainment > Games (Nintendo, PC, Playstation, etc.) > Recensie: Cooking Star Restaurant (Nintendo Switch)

Recensie: Cooking Star Restaurant (Nintendo Switch)

In deze tijd kijken we allemaal uit naar de heropening van restaurants. Om alvast in de juiste sfeer te komen kun jij vanaf heden de deuren openen van je eigen restaurant dankzij My Universe: Cooking Star Restaurant! In deze game, die voor de PlayStation 4 en de Nintendo Switch verschijnt, kan jij je restaurant van A tot Z naar eigen smaak managen.

Cooking Star Restaurant

Trek je mooiste schort maar aan en de pannen tevoorschijn! Want in Cooking Star Restaurant ben jij de gepassioneerde chef-kok. Om meester-kok te worden moet je vele challenges overwinnen. De volgende onderdelen helpen jou om de master chef te worden van Cooking Star Restaurant:

 • Een uniek culinair avontuur
  Leer hoe je meer dan 30 verschillende gerechten van over de hele wereld kunt bereiden en laat je adviseren door geweldige koks!
 • Talloze minigames
  Beoefen verschillende kookvaardigheden door middel van minigames en doe je best om al je klanten tevreden te stellen.
 • Ontgrendel recepten
  Ontgrendel nieuwe recepten en word de beste chef-kok van de stad!
 • Zorg voor je klanten
  Verwelkom je klanten, besteed aandacht aan hun verzoeken om hen de best mogelijke culinaire ervaring te bieden.

My Universe: Cooking Star Restaurant is verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en de Nintendo Switch.

Onze ervaring

Als eerste maak ik kennis met Louise en niet snel daarna met Michael. Michael is een Amerikaanse chef-kok en staat te popelen om in mijn restaurant, Di Rienzo*, aan de slag te gaan. Nadat ik hem de keuken heb laten zien loop ik terug naar Louise. Ze wilt graag een van de gerechten proeven. Vanaf dat moment ga ik als restaurant eigenaar en chef-kok aan de slag door bestellingen op te nemen, gerechten klaar te maken en serveren, tafels schoon te maken en nieuwe gasten te ontvangen.

Hoe beter ik een gerecht klaar maak des te meer punten ik ontvang in de vorm van koksmutsen.

* Ik heb voor de restaurantnaam Di Rienzo gekozen omdat dit een van de restaurants is geweest waar we hebben gegeten tijdens ons verlovingsreisje in Rome.

Opbouw van het spel

Cooking Star Restaurant

In het begin is het spel natuurlijk nog vrij eenvoudig. Je ontvangt steeds één of twee klanten en de bestellingen zijn makkelijk en snel te maken. Naarmate de levels stijgen ontvang je meerdere gasten en zullen er ook meerdere tafels bezet worden. Tijdens de voortgang van een niveau krijg je ook nieuwe aspecten uit het spel vrijgespeeld. Denk hierbij aan nieuwe gerechten (Van Japan, Frankrijk en Italië tot de Verenigde Staten of zelfs India) en meer tafels (in andere gedeeltes van het restaurant).

Omdat elke keer in beeld aangegeven wordt welke knoppen je in moet drukken is het spel erg makkelijk te spelen voor zowel jong als oud. Hierdoor merk ik dat ik zelf al vrij snel “klaar” ben met het spel omdat het iets te simplistisch is, echter mijn dochter van 10 en zoon van 12 vinden het maar wat gaaf en spelen dagelijks. Vooral een nieuw niveau bereiken en weer wat nieuws mogen doen geeft ze telkens weer een nieuwe motivator om te blijven spelen.

Ze zouden het spel nog leuker hebben gevonden als ze het tegelijkertijd konden spelen waarbij een de gerechten maakt en de andere kan serveren en gasten kan ontvangen om zo nog sneller door het spel heen te hoppen.

Kijk jij uit naar het moment waarop restaurants weer open gaan?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics