Thuisleven.com
Pietje, moet je plassen?
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Pietje, moet je plassen?

Pietje, moet je plassen?

Pietje, moet je plassen is een vrolijk prentenboek dat gaat over zindelijkheid, voor het eerst naar school gaan én Sinterklaas. Hartstikke leuk voor kinderen maar nog eens extra leerzaam voor kinderen die in deze levensfase zitten. Lees er meer over in dit artikel.

Pietje, moet je plassen?

De juf vraagt of hij al helemaal zelf naar de wc kan. ‘Allang,’ antwoordt Pietje. Op school leert Pietje alles wat een echte Piet maar moet kunnen: pepernoten bakken, touwklimmen, cadeautjes inpakken. Pietje doet van alles, behalve naar de wc gaan. De juf begint zich zorgen te maken, maar Pietje hoeft echt niet naar de wc! Als hij bij het ophalen ‘Kak, poep, drol, mijn broek zit vol,’ zingt, vreest mama het ergste… Of zitten er misschien gewoon versgebakken pepernootjes in zijn broekzak?

Wat vinden wij ervan?

Pietje, moet je plassen is een hartstikke leuk boek om voor te lezen. Het onderwerp “naar het toilet gaan” staat hierin centraal. Toch zit er meer verborgen in het verhaal. Zo is er een ware Pietenschool waar kinderen heen gaan. Buiten de Pietenschool hebben de kinderen een eigen naam, zoals Thomas en Sofie. Maar op school heten alle kinderen Pietje.

Ik vind het zelf een erg vermakelijk boek om voor te lezen en zal dat in de komende weken dan ook met regelmaat nog gaan doen. Thuis alsook op school tijdens het overblijven.

Informatie

Pietje, moet je plassen?
Auteurs: Sunna Borghuis
Illustraties: Ruth Hengeveld
ISBN: 9789025775506
Uitgeverij: Gottmer Kinderboeken
Leeftijd: Vanaf 3 jaar

Lees ook

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

16 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics