Pietje, moet je plassen?
Thuisleven.com > Sinterklaas > Pietje, moet je plassen?

Pietje, moet je plassen?

Pietje, moet je plassen is een vrolijk prentenboek dat gaat over zindelijkheid, voor het eerst naar school gaan én Sinterklaas. Hartstikke leuk voor kinderen maar nog eens extra leerzaam voor kinderen die in deze levensfase zitten. Lees er meer over in dit artikel.

Pietje, moet je plassen?

De juf vraagt of hij al helemaal zelf naar de wc kan. ‘Allang,’ antwoordt Pietje. Op school leert Pietje alles wat een echte Piet maar moet kunnen: pepernoten bakken, touwklimmen, cadeautjes inpakken. Pietje doet van alles, behalve naar de wc gaan. De juf begint zich zorgen te maken, maar Pietje hoeft echt niet naar de wc! Als hij bij het ophalen ‘Kak, poep, drol, mijn broek zit vol,’ zingt, vreest mama het ergste… Of zitten er misschien gewoon versgebakken pepernootjes in zijn broekzak?

Wat vinden wij ervan?

Pietje, moet je plassen is een hartstikke leuk boek om voor te lezen. Het onderwerp “naar het toilet gaan” staat hierin centraal. Toch zit er meer verborgen in het verhaal. Zo is er een ware Pietenschool waar kinderen heen gaan. Buiten de Pietenschool hebben de kinderen een eigen naam, zoals Thomas en Sofie. Maar op school heten alle kinderen Pietje.

Ik vind het zelf een erg vermakelijk boek om voor te lezen en zal dat in de komende weken dan ook met regelmaat nog gaan doen. Thuis alsook op school tijdens het overblijven.

Informatie

Pietje, moet je plassen?
Auteurs: Sunna Borghuis
Illustraties: Ruth Hengeveld
ISBN: 9789025775506
Uitgeverij: Gottmer Kinderboeken
Leeftijd: Vanaf 3 jaar

Lees ook

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

14 reacties