Piadina met tomaat, kaas en pesto voor een smaakvolle pauze.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Ontbijt, brunch en lunch > Piadina met tomaat, kaas en pesto voor een smaakvolle pauze

Piadina met tomaat, kaas en pesto voor een smaakvolle pauze

Soms verlangen onze smaakpapillen naar een eenvoudige, smaakvolle ontsnapping. De Piadina met tomaat, kaas en pesto is de perfecte keuze voor zo’n moment. Dit Italiaanse platbroodrecept is niet alleen een culinair genot maar ook een ode aan eenvoud. Hier is een stapsgewijze handleiding om deze heerlijke traktatie in een handomdraai op tafel te toveren.

Ingrediënten Piadina met tomaat, kaas en pesto

 • 1 Piadina
 • 1 rijpe tomaat
 • 1 eetlepel pesto
 • 2 plakjes Emmi Raclette
Piadina met tomaat, kaas en pesto voor een smaakvolle pauze.

Bereidingswijze

 1. Grill de Piadina: Verwarm een grillpan op hoge stand. Grill de piadina gedurende één minuut aan elke zijde. Hierdoor krijgt het brood die kenmerkende knapperigheid en een subtiele rokerige smaak.
 2. Snijd de tomaat: Terwijl de piadina opwarmt, snijd je de tomaat in dunne plakjes. Kies een sappige, rijpe tomaat voor een maximale smaakbeleving.
 3. Pesto magie: Haal de gegrilde piadina uit de pan en leg deze op een bord met de gegrilde kant naar boven. Bestrijk de hele piadina met de verrukkelijke pesto.
 4. Kaas en tomaten perfectie: Plaats op de helft van de piadina de plakjes Emmi Raclette en de gesneden tomaten. De kaas zal smelten en zich vermengen met de pesto voor een onweerstaanbare smaakcombinatie.
 5. Vouw en grill opnieuw: Vouw de piadina voorzichtig in de vorm van een halve maan. Leg deze terug in de grillpan en laat beide zijden grillen totdat de kaas smelt en de piadina een gouden gloed krijgt.
 6. Serveer en geniet: Leg de piadina op een bord, snijd deze in punten, en geniet van de perfecte combinatie van knapperige buitenkant, smeuïge kaas en verse tomaten. Een smaakvolle pauze die de zintuigen streelt.
 7. Optioneel: Voeg een vleugje verse basilicum toe voor een extra aroma.
Piadina met tomaat, kaas en pesto voor een smaakvolle pauze.

Kort en krachtig

De Piadina met tomaat, kaas en pesto is niet alleen een snelle maaltijd maar ook een culinaire reis voor je smaakpapillen. Eenvoudig te maken, maar groots in smaak. Neem even de tijd, bereid dit heerlijke gerecht, en trakteer jezelf op een moment van puur genot. Buon Appetito!

Lees ook:

Heb jij al eens van Piadina gehoord?

Foto’s: Miranda de Jong

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

12 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics