Pannenkoekenfestival in Muziekgebouw in Eindhoven
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Evenementen & festivals > Pannenkoekenfestival in Muziekgebouw in Eindhoven

Pannenkoekenfestival in Muziekgebouw in Eindhoven

Ken je het Pannenkoekenfestival? Elke derde zondag van de maand komen bijna 200 kinderen van 4-6 jaar met hun ouders in de Stadsfoyer luisteren naar een pop, jazz of klassiek concert. Ook wordt iedereen getrakteerd op een lekkere pannenkoek en zingen we het Pannenkoekenlied. In de kerstvakantie hebben ze groots uitgepakt met het jaarlijkse Pannenkoekenfestival, een compleet programma voor kinderen van 2 tot 7 jaar met hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s!
En wij waren daarbij.

We hebben bijna alle uitvoeringen gezien. Hieronder het volledige programma.

Pannenkoekenlied door Nol Havens
Liedje is ook te beluisteren op YouTube.

Pannenkoekenfestiaval – Swingen als een Kangoeroe (3+) Jeroen Schipper en band

Zingen, bewegen, dansen én luisteren naar muziek. Het kon allemaal tijdens deze voorstelling met de vrolijke en aanstekelijke liedjes en muziek van Jeroen Schipper, Emily en de Boegiemanband. Je staat straks te swingen als een kangoeroe.

Hihahuttenbouwers van De Stilte (2+)

Ontdek dans met de allerkleinsten. HiHaHuttenBouwers is een fantasierijk duet in een intieme omgeving.
Midden op een blauwe wei met schapenwolken staat een …, ja wat staat er eigenlijk?
Omdat niemand weet wat het is, noemen we het een bed, een berg, een flat en alles wat in je opkomt. Heel subtiel ontluiken de verhalen. Er verschijnen een mannetje en een vrouwtje. Het mannetje zorgt voor het huisje, het vrouwtje voor het mannetje en het weer zorgt voor de afwisseling.

Met HiHaHuttenBouwers trakteert de Stilte jong en oud op een fantasierijk beeldverhaal in een intieme omgeving. Samen met beeldend uitvinder Bert Vogels wordt een klein universum met dauw, zon, wind, regen en sneeuw tot leven gewekt.
Met live muziek van Jeroen van Vliet en Mete Erke.

Dit is het enige dat we niet hebben bekeken, omdat mijn meisje al 5 is en omdat er gewoon geen tijd voor was.

De Magische Piano (5+)

30 minuten durende animatiefilm + live pianospel van Aron Tringali

Chopins muziek en verrassende animatiefilms in een perfect samenspel. De film brengt het verhaal van het meisje Anna en haar neefje Chip-Chip. Nadat Anna’s vader vertrokken is naar Londen, mist ze hem zo hard dat ze besluit naar hem op zoek te gaan. Als bij wonder ontdekken ze een piano die over magische krachten blijkt te beschikken en kan veranderen in een prachtige vliegmachine. Op deze piano reizen ze langs de mooiste steden in Europa, begeleid op de in vervoering brengende muziek van Frédéric Chopin. Brengt deze piano Anna en Chip-Chip dichter bij haar vader? Beeld en muziek in een perfect samenspel!

Wij vonden de magische piano echt fantastisch. Heel mooi piano spel, mijn meisje zat met open mond te kijken en luisteren. Echt een aanrader!

Ivoren Toren (4+)

Geïmproviseerde duetten op cello en papier

Op de geïmproviseerde klanken van een cello ontstaat langzaam een intuïtieve tekening. Het publiek reikt inspiratie aan en wordt getuige van een bijzonder proces.
Een woord, een bepaald gevoel sturen het penseel. Wat neemt de leiding, de muziek of de tekening? Terwijl de inkt vervloeit met het papier en meer en meer contouren laat zien, begint de muziek voller te klinken. Dan wordt het stil. De tekening is af.

Dit zijn de ingrediënten waarmee Miesjel van Gerwen en Jacqueline Hamelink aan de slag gaan. Hun doel is het vinden van schoonheid in horen, zien en voelen. In beeld en klank. Een gestolen moment voor iedereen ouder dan 4 jaar om zich even terugtrekken uit de hectiek van alledag en wie weet ga jij naar huis met de afgewerkte tekening.

Helaas hebben we de mooie tekening niet gewonnen.
Ook zijn de volgende kinderconcerten tot mei al uitverkocht. Dus wil je na mei ook een keer kennismaken met de pannenkoekconcerten in Eindhoven, dan moet je er snel bij zijn.

Lees ook:

Ben jij al eens naar een pannenkoekenfestival geweest?

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics