Selecteer een pagina

Net na onze zomervakantie brengt de postbode een pakketje en dat is altijd spannend. Deze keer was het niet de Zalando man voor mijn dochter maar tot ieders verrassing een pakketje voor mij. Uit de doos kwamen drie flesjes ijsthee in de smaken green tea Granaatappel@Goji, Vlierbloesem & Acerola en Gember en kardamom.

Ijsthee is een van mijn lievelingsdrankjes die ik gedurende het hele jaar drink. Meestal alleen van de bekende merken in grootverpakkingen. Met alle studerende en uitwonende kinderen die in en uit lopen gaan er soms liters doorheen. Wij kiezen vaak voor groene thee omdat het een relatief minder zoet drankje is.

Lima t’e testen

De door ons geteste ijsthee is van het merk Lima t’e en is [nog] niet in alle grote supermarkten te koop. In veel natuurwinkels is het echter te verkrijgen. Lima Te’ is getrokken van verse groene blaadjes van een Japanse groene Thee. In de mix zitten allerlei superfoods en niet teveel suiker. De suiker komt uit de toevoeging van appelsap.

Door allerlei omstandigheden kwam ik pas in september aan het testen toe. Na een niet zo warme zomer was het opeens weken lang mooi weer. Op een mooie warme woensdag in september besloot ik met onze pleegkindjes van 2 en 4 wellicht voor de laatste keer deze zomer het water op te zoeken.

In onze koelbox stopte ik de goed gekoelde drankjes van Lima ijsthee. Natuurlijk was ik achteraf blij dat onze grote kinderen de flesjes niet ontdekt hadden. Allereerst heb ikzelf het drankje met gember & kardamom getest. De afdronk was heerlijk en zeker niet te zoet. Je proeft een duidelijke smaak van thee die zeker niet te bitter is. Het flesje was zo lekker, de inhoud genoeg om de dorst te lessen dat deze zo verdwenen was .Ik ben zeker geen fan van gember maar in deze variant was het heerlijk verfrissend en kruidig.

Vlierbloesem& acerola

Inmiddels lustten de kleintjes ook een slokje en samen hebben wij het flesje met Vlierbloesem& acerola opengemaakt. Ik vond deze zo lekker dat ik later in die week nog twee flesjes heb aangeschaft in onze biologische winkel. De kindertjes hebben er van genoten en vonden het jammer dat het op was. Zelf ben ik gek op de fruitige smaak van vlierbloesem. De thee van het merk Lima ruikt verrukkelijk en ziet er aantrekkelijk uit. Uit de niet te grote flesjes kun je makkelijk drinken.

Als allerlaatste hebben we de Té met granaatappel en Goji bes geproefd. Deze is iets donkerder van kleur en ruikt zomers. Ook deze thee had een verrassende smaak en was wat mij betreft degene met de meest zoete smaak. Wanneer ik aan de laatste zomerse dagen denk ,denk ik ook aan de fijne beleving van dit drankje. Zon in een flesje zou ik zeggen.

Alle groene ijsthee van Lima is zeer dorstlessend. Het mooie van het merk Lima is dat zij duurzaamheid promoten en goed voor onze planeet willen zijn. Het bedrijf bestaat al ruim 60 jaar. Waar ik eerst makkelijk naar de bekende merken greep ben ik na deze zomerse dag wel een beetje om. Inmiddels verwen ik mijzelf wel eens met een flesje Lima ijsthee op mijn werk. Ik zou het fijn vinden om deze thee ook in grotere verpakkingen tegen te komen.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics