Thuisleven.com
Ootje is jarig

Ootje is jarig

Het is Ootje zijn verjaardag en het is een feestelijke dag. Het boekje neemt je mee naar de dag dat Ootje jarig is.
Doordat wij het boekje “Ootje is jarig” vlak voor de verjaardag van ons zoontje mochten ontvangen, konden we hem en zijn grote zus direct gaan voorlezen en zo op een leuke manier voorbereiden op de verjaardag.

Ootje is jarig

Wanneer Ootje wakker wordt, beseft hij dat het zijn verjaardag is. Hij kan niet wachten om het te gaan vieren met zijn vriendjes. Ze doen allemaal leuke auto dingen zoals racen en door de wasstraat, maar sluiten de dag natuurlijk af met cadeautjes en taart.

Conclusie

Het verhaal gaat over een vrolijk rood autootje dat jarig is. Je leest over hoe hij wakker wordt en wat hij allemaal op deze dag gaat doen. Dit doet hij natuurlijk niet alleen, maar samen met zijn vriendjes. Het boekje bestaat uit veel vrolijke gekleurde plaatjes met korte stukjes tekst ernaast. Wat ik ook super fijn vind aan dit boek is dat het bestaat uit hard kartonnen bladzijdes, zodat het niet snel stuk gaat en heel geschikt is voor jonge kinderen om voor te lezen wanneer ze zelf de bladzijdes willen omslaan of wanneer ze iets ouder zijn en zelf willen (voor) lezen.

Door de combinatie van korte stukjes tekst, vrolijke tekeningen en een herkenbaar verhaal is dit boek naar mijn idee zeer geschikt om jonge kinderen voor te bereiden op hun komende verjaardag, maar ook leuk om als gewoon verhaal tussendoor te lezen.

Informatie

Titel: Ootje is jarig
Tekst: Lizette de Koning & Natascha Stenvert
Illustraties: Natascha Stenvert
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021680651

Lees ook:

Hoe bereid jij je kind voor op een komende verjaardag?

* Voor het schrijven van dit artikel heb ik een recensie exemplaar mogen ontvangen *

Marion Poeste

Getrouwd en moeder van 2 kinderen. Bij ons thuis draait het allemaal om lactosevrij eten in verband met lactose intolerantie

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics