Thuisleven.com
Ontstressen in de Zweedse natuur.
Thuisleven.com > Er op uit > Landen > Zweden > Ontstressen in de Zweedse natuur

Ontstressen in de Zweedse natuur

Deze zomer krijgen vakantiegangers in Zuid-Zweden de kans om deel te nemen aan baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. De Linnaeus Universiteit in Växjö nodigt gasten uit om te ervaren hoe overnachten in de Zweedse natuur daadwerkelijk kan bijdragen aan het welbevinden van de mens. Een verblijf in de natuur is niet alleen prachtig en leuk, maar het heeft ook aantoonbare voordelen voor zowel lichaam als geest. Dit onderzoek wordt uitgevoerd op drie bijzondere accommodaties in de betoverende natuur van Zuid-Zweden, en alle gasten worden uitgenodigd om deel te nemen.

De kracht van de Zweedse natuur

Als je aan natuur denkt, denk je aan Zweden. De natuur maakt integraal deel uit van het Zweedse leven, en talloze studies hebben aangetoond dat tijd doorbrengen in groene omgevingen een positief effect heeft op de gezondheid. De natuur kan het immuunsysteem versterken, helpen bij hart- en vaatziekten, de ademhaling verbeteren, depressie en angst verminderen, en stress verminderen. In landen als Japan en Canada wordt al jaren onderzoek gedaan naar de helende kracht van bossen voor de mens.

Nieuw onderzoek in Zuid-Zweden

Het nieuwste onderzoek op dit gebied wordt uitgevoerd door wetenschappers van de Linnaeus Universiteit in Växjö. Drie opvallende accommodaties in de regio’s Småland en Blekinge spelen hierin de hoofdrol. Bij aankomst en vertrek meten de onderzoekers het stressniveau en het algemene welzijn van de gasten. Als vakantieganger kun je vrijwillig deelnemen aan dit onderzoek en je gezondheid op verschillende manieren laten beoordelen.

De accommodaties die deelnemen zijn onder andere de boomhutten van het Trakt Forest Hotel, het Skogshus (boswoning) van Destination Möckelsnäs, gelegen op een schiereiland in het Möckeln-meer, en Eriksberg Hotel & Nature Reserve, waar je kunt overnachten in SynVillan, een spiegelende box die drie meter boven de grond zweeft. Deelname aan het onderzoek omvat interviews, enquêtes en gezondheidsmetingen, waaronder hartslagvariabiliteit (HRV), slaapkwaliteit en fysieke activiteit.

Ontstressen in de Zweedse natuur.
Trakt Forest Hotel. Foto: Bolt Communication

Meer natuurlijke overnachtingsmogelijkheden in Zweden

Naast het wetenschappelijke onderzoek biedt Zweden een scala aan unieke natuurlijke overnachtingsmogelijkheden:

  • Drijvende Iglo’s in het Ringsjön-meer: Deze duurzame Yggdrasil Igloo Water Huts zijn deze lente voor het eerst te boeken in Skåne. Hier kun je in drijvende iglo’s overnachten, met minimale impact op de natuur, terwijl je geniet van de voordelen van de natuur, zoals vissen voor je avondmaaltijd en ontwaken met een kopje koffie op je houten terras.
  • The Forest Hotels of Småland: Vijf luxe hotels in Småland, waaronder Asa Herrgård, Bauergården, Stufvenäs Gästgiveri, Trakt Forest Hotel en Wallby Säteri, bundelen hun krachten. Allemaal liggen ze in het bos en delen ze een liefde voor comfort en natuuractiviteiten, zoals fietsen, wandelen en Zweedse gastvrijheid.
  • Glazen Huisjes in de Boomtoppen in Småland: Kosta Safari’s Park biedt deze zomer gloednieuwe boomhutten aan, zowel binnen als buiten omgeven door de natuur. De glazen vakantiehuisjes, met zelfs een glazen bodem, bevinden zich in het wildlifepark en staan op palen van vier meter hoogte. Hier kun je omringd door dieren en natuur genieten van pure bosmagie.
  • Kottehusen, Unieke Hutjes aan Zee: In de buurt van Halmstad in Halland vind je Kottehusen, kleine hutjes in de buurt van het kustwandelpad Prins Bertils Stig. Hoewel de hutjes slechts 10 vierkante meter groot zijn, kun je hier comfortabel slapen in een tweepersoonsbed en wakker worden met het geluid van de zee.
  • Overnachten op een Eiland in Blekinge: De eilanden in de archipel van Blekinge bieden de perfecte omgeving voor een natuurlijke ervaring. Van glampingtenten tot stuga’s, er zijn tal van accommodaties die je midden in de natuur laten verblijven, omringd door de schoonheid van de Zweedse archipel.
  • Ontstressen in de Zweedse natuur.
  • Ontstressen in de Zweedse natuur.
  • Ontstressen in de Zweedse natuur.
  • Ontstressen in de Zweedse natuur.
  • Ontstressen in de Zweedse natuur.

Conclusie:

Een vakantie in de Zweedse natuur gaat verder dan ontspanning; het kan ook een positief effect hebben op je welzijn. Het wetenschappelijke onderzoek van de Linnaeus Universiteit in Växjö nodigt vakantiegangers uit om te profiteren van de helende kracht van de natuur. Of je nu deelneemt aan het onderzoek of gewoon wilt genieten van de vele natuurlijke overnachtingsmogelijkheden in Zweden, er wacht een wereld vol ontspanning, avontuur en herstel in de prachtige Zweedse natuur.

Lees ook:

Ben jij al eens in de Zweedse natuur geweest?

Fotocredits uitgelichte afbeelding: Destination Möckelsnäs

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics