Thuisleven.com
Kasteel Hoensbroek.
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Kastelen, burchten en vestingen > Bezoekers ontgrendelen zelf lang bewaarde kasteelverhalen

Bezoekers ontgrendelen zelf lang bewaarde kasteelverhalen

Vanaf 14 oktober zal de rijke middeleeuwse geschiedenis van Kasteel Hoensbroek tot leven komen in de allernieuwste tour, genaamd ‘Versleutelde Verhalen’. Dit is geen gewone rondleiding, maar een interactieve ervaring waarbij de kasteelbewoners uit vervlogen tijden hun indrukwekkende verhalen met jou delen binnen een vernieuwende tentoonstelling. Als kers op de taart ontvang je je eigen unieke sleutel om de interactieve expositie te ontsluiten.

Een boeiende beleving voor iedereen

Of je nu als gezin op pad gaat of een fervent geschiedenisfan bent, deze tour heeft voor ieder wat wils. Terwijl je door de eeuwenoude gangen, geheime kamers en verborgen schatten van het kasteel struint, kun je zelf op ontdekkingsreis gaan in deze grootschalige multimediatentoonstelling. Tijdens deze bijzondere tijdreis zul je kennismaken met de kleurrijke personages die het kasteel in de middeleeuwen bewoonden. Als de muren van Kasteel Hoensbroek konden spreken, zouden ze zonder twijfel deze fascinerende verhalen met je delen.

Onthul nog nooit eerder vertelde verhalen

Wat deze tentoonstelling echt bijzonder maakt, is niet alleen de ongepubliceerde verhalen over het kasteel, maar ook de authentieke middeleeuwse artefacten die hier tentoongesteld worden. Hiermee willen we de geschiedenis van onze regio op een meeslepende manier toegankelijk maken voor een breed publiek. Jordy Clemens, wethouder Cultuur en Erfgoed van de Gemeente Heerlen, benadrukt het belang van deze tentoonstelling als een manier om het verleden van de regio tot leven te brengen.

Bezoekers ontgrendelen zelf lang bewaarde kasteelverhalen.

De grootste multimediale beleving in een Limburgs kasteel

Versleutelde Verhalen markeert de lancering van de nieuwe permanente tentoonstelling van Kasteel Hoensbroek, die de periode belicht waarin het kasteel bewoond werd door de adellijke familie Van Hoensbroek. In de toekomst zal deze expositie verder worden uitgebreid om ook de 17e- en 18e-eeuwse geschiedenis te omvatten. Wat deze tentoonstelling extra speciaal maakt, is het indrukwekkende formaat. Het is de grootste multimediale beleving die momenteel in een Limburgs kasteel te bewonderen is. De tour is beschikbaar in twee varianten: de familietour en de historische tour, en wordt aangeboden in de talen Nederlands, Engels en Duits.

Een harmonieuze samensmelting van technologie en erfgoed

“Het combineren van geavanceerde technologie met het behoud van ons cultureel erfgoed was een buitengewone uitdaging die we met succes zijn aangegaan. De multimediale technologie vloeit naadloos samen met de omgeving van het kasteel, waarbij het historische erfgoed onaangetast blijft. Dit maakt de tentoonstelling tot een verfijnde en bijzondere presentatie,” aldus Hans Thuis, museumdirecteur.

Lees ook:

Wil jij naar kasteel Hoensbroek?

Foto’s: Kasteel Hoensbroek

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics