Thuisleven.com
Oliebollen uit de oven met smaaktest
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Kerst & Oud en Nieuw > Oliebollen uit de oven met smaaktest

Oliebollen uit de oven met smaaktest

De Oviebollen van Koopmans. Ik heb er al veel reclame en testpanels van gezien. Helaas werd ik niet ingeloot voor een testpanel, al had ik ze wel graag willen testen. Ik was er wel nieuwsgierig naar. Tot ik op de facebookpagina van Home Made las dat je met Home Made complete mix voor oliebollen ook je oliebollen in de oven kunt bakken. Het enige wat je nog aan de mix moet toevoegen is water van ongeveer 37 graden. En zo je wilt rozijnen of andere extra ingrediënten. Na het mixen laat je het beslag nog een half uurtje rijzen. Ondertussen schep je in elk gat van een muffinblik één eetlepel zonnebloemolie. Dan schep je met 2 lepels of een ijsschep wat beslag in elk gat. 20-25 minuten in de oven van 200 graden en je hebt oliebollen.

Oliebollen uit de oven

Dit ging ik proberen. Na het bakken zagen de oliebollen er prachtig uit. Helaas kreeg ik ze alleen niet goed uit de muffinblik, ondanks de hoeveelheid olie die er in zat. Ik moest dan ook goed schrobben en poetsen om het blik weer goed schoon te krijgen. Dit ga ik de volgende keer anders proberen. De oliebollen waren wel erg lekker. De buitenkant is zeker krokanter dan “gewone” oliebollen en de smaak is als een gewone oliebol. En ze zijn minder vet.

Poging twee

De volgende dag ging ik het weer proberen. Ik heb een deel in een siliconen muffinvorm gedaan en een deel in een gewone muffinblik met cupcakepapiertjes erin. In de siliconen muffinvorm gingen ze er na het bakken direct uit. Het zijn geen mooie luchtige balletjes geworden, maar bleven stevige platte schrijven. In een cupcakepapiertje met olie werkte helaas niet beter. Ze waren dan wel mooi rond, maar het papiertje kreeg ik er niet mee.r af. Ook nu was de smaak weer echt prima, alleen die uit de siliconenvorm zijn minder luchtig. Geen idee hoe dat komt eigenlijk.
De laatste poging is dan nog om het blik met boter in te smeren en dan nog wat olie op het beslag te gieten.

Mijn mening over HomeMade mix voor oliebollen uit de oven

Mijn conclusie over de oliebollen met HomeMade complete mix voor oliebollen: als je geen frituurpan hebt, of je het snel last van vette oliebollen, dan is dit absoluut een makkelijk, goed en lekker alternatief.
De echte oliebol van de echte oliebollenbakkers zijn zeker lekkerder, maar op deze manier oliebollen uit de oven maak je snel en makkelijk. Ze zijn minder vet, toch best wel luchtig en de smaak is gewoon goed, als een oliebol.
Nadeel vind ik voor alsnog dat ik nog niet heel makkelijk de oliebol uit een muffinblik kan halen. Dus al iemand nog een tip heeft … ?

Oviebollen van Koopmans

Mijn zus maakte de Oviebollen van Koopmans. Dit is haar verslag hierover:
Op facebook was ik er al een aantal keer een berichtje van tegen gekomen. Oliebollen uit de oven. Kan dat? Dacht ik bij mezelf. Worden het dan wel echte oliebollen? Gezien ik het leuk vind om te bakken, heb ik een pak gekocht en ben ik het gaan proberen.
Wat heb je nodig??

 • Een pak Koopmans oviebollenmix
 • Een muffinvorm met 12 vakjes.
 • Lauwwarm water
 • ZonnebloemolieDe bereiding is als volgt:
  In de doos zit een klein zakje met gist (poeder) en een zak oliebollenmix.

De bereiding van Oviebollen

 • 250 ML handwarm water in een beslagkom.
 • Doe daar het zakje gist bij en daarna de oliebollenmix. dit hoeft maar 1 minuutje te mixen op de hoogste stand, tot een glad beslag.
 • (voeg eventueel gewelde rozijntjes toe, of andere lekkere variaties)
 • Daarna moet het beslag een half uurtje rijzen op kamertemperatuur, afgedekt met vershoudfolie.
 • Ondertussen kan je mooi de oven voorverwarmen op 200 graden.

Op het pak staat, dat je de muffinvorm in moet vetten met de olie. Ik heb het zelf met vloeibare boter ingevet, gezien ik al ergens een review gelezen had, waarbij met olie de oliebollen aan de vorm blijven hangen. Niet zo handig dus….

 • Eerst invetten dan verdeel je het gerezen beslag over de 12 vakjes van de muffinvorm. Het beslag was goed gerezen en lekker luchtig.
 • Na het verdelen moet er over het beslag in elk vakje van de muffinvorm nog een eetlepel olie. Daarna kan het 20 minuten de oven in. En wachten maar….

De smaaktest

Nieuwsgierig dat ik was toen ze klaar waren. Ze zagen er uit om te smullen! Maar zouden ze ook echt naar oliebollen smaken?
Op het pak staat vermeld dat je ze na het bakken gelijk uit de vorm moet halen en op een rooster moet leggen. Het invetten met vloeibaar boter had goed resultaat, want ze kwamen goed los uit de vorm.
Na een klein beetje afkoelen kon ik de nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en heb een oliebol geproefd.
Ze zijn erg knapperig, en ook erg lekker! Qua structuur is het ook net een echte oliebol, maar de smaak is wel iets anders. Het heeft wel een klein beetje een oliebollensmaak, maar toch is het geen echte oliebol! Neemt niet weg, dat de 12 oliebollen hier zo op waren!
Wel vond ik ze ook iets aan de vette kant. Als ik ze nog een keer zou maken zou ik niet weer een hele eetlepel olie over het beslag doen, maar bijvoorbeeld een halve.
Ik heb ze zelf met rozijntjes gemaakt, maar je kan er bijvoorbeeld ook stukjes appel in doen, of laat je eigen creativiteit spreken!

De conclusie

Al met al vind ik de oviebollen aardig geslaagd. De smaak komt dan wel niet helemaal overeen, maar uiteindelijk heb je toch wel snel en makkelijk wat lekkers op tafel, met oud en nieuw! Eet smakelijk! Of bak je liever Oliebollen en appelflappen van Koopmans?

Lees ook:

Bewaren

Koop of bak jij graag oliebollen?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics