Selecteer een pagina

Gisteren moest ik met Elin eventjes naar de dokter. Toen wij daar weer weggingen vroeg de dokter aan Elin: ‘wat ga je vandaag allemaal doen?’ En gelijk zei ze: ‘Knutselen!” En zo heeft ze die dag dan ook heel wat afgeknutseld, samen met mama, want dat is natuurlijk het gezelligst!

Knutselen met Kerst

U heeft al eerder kunnen lezen dat wij bij de Action heel wat kant-en-klare knutselpakketten kopen. Maar ook kopen we er regelmatig losse knutselspullen, zodat we er zelf wat van kunnen maken. En Elin kreeg van Sinterklaas ook nog wat knutselspulletjes. Eén van de dingen die ik pas kocht zijn ijsstokjes om mee te knutselen. Een zakje met gekleurde stokjes en een zakjes met gewoon houten stokjes. Een zakje met 100 stuks kost daar € 0,49. Na een korte zoektocht op google vond ik heel wat leuke voorbeelden wat je met deze stokjes kunt maken voor kerst. En omdat beelden soms meer zeggen dan woorden ga ik geen beschrijving geven van wat we allemaal gemaakt hebben. U kunt het zien op de foto. En wilt u het namaken dan kan het prima vanaf de foto.

Knutselen voor Kerst met ijsstokjes

De materialen die ik gebruikte: ijsstokjes – houtlijm – pompommetjes – oogjes – chenilledraad – viltstiften – glitterlijm – kwastje om de glitterlijm mee uit te smeren.
Bij de Action kun je 18 tubetjes glitterlijm in 18 verschillende kleuren kopen voor maar € 0,99.

Knutselen voor Kerst met ijsstokjes

Het is wel een priegelwerkje om deze kerstman te maken, maar het resultaat is best grappig. Materialen: een rood stokje, papier, viltstiften, houtlijm en een klein wit pompommetje.

Knutselen voor Kerst met ijsstokjes

Meer knutselen met ijsstokjes

Met een schaar kun je de stokjes prima rond afknippen. Wel voorzichtig, want de stokjes splijten snel. Deze kerstboom hebben wij versierd met gouden glitterlijm en pompommetjes. We gebruikten groene ijsstokjes.

Knutselen voor Kerst met ijsstokjes

Van houten ijsstokjes maakten we deze kerststal. De stokjes die we voor Jozef en Maria hebben gebruikt zijn ook gewone houten ijsstokjes en ingekleurd met stift. Zoals je ziet zijn de oogjes van het engeltje bovenop en van Jezus niet helemaal gelukt. De oogjes heb ik met stift getekend, maar ik denk dat een zwarte fineliner iets beter gaat.

Knutselen voor Kerst met ijsstokjesHiervoor hebben we gele ijsstokjes gebruikt en versierd met groene glitterlijm. Je maakt 2 driehoekjes van de stokjes en deze plak je weer op elkaar en je hebt een mooie ster.

Knutselen voor Kerst met ijsstokjes
Dit rendier hebben we gemaakt van houten ijsstokjes en versierd met bruine glitterlijm. Twee oogjes opplakken en een neusje van een pompom en je heb een superleuk rendier.
Als zeg ik het zelf: deze vind ik het allermooist geworden. De bruine stokjes hebben we ingekleurd met viltstift en de poppetjes is een kleurplaat die we geprint hebben.

Knutselen voor Kerst met ijsstokjes

Lees ook:

Veel knutselplezier met ijsstokjes!

Geverifieerd door ExactMetrics