In het paasweekend mochten wij naar het Maritiem Museum met als eerste doel naar de Offshore Experience (8+). In het Maritiem Museum aangekomen volgen de kinderen het bordje naar de Offshore experience. Wij komen aan bij de museum medewerker die uitleg geeft hoe het werkt. Hij meldt ons dat er harde geluiden zijn en dat het door jonge kinderen als spannend ervaren kan worden (dit omdat 2 van de 3 kids jong zijn). Wij besluiten om toch als gezin te gaan. Iedereen krijgt een keycord en daar moet je je toegangskaartje aandoen want die heb je nodig in de Offshore experience. Wij hoeven maar 5 minuten te wachten en wij mogen naar binnen.
De Offshore Experience
Wij komen in de eerste ruimte waar iedereen een veiligheidshelm en vestje moet pakken en aandoen, vrouwen met hakken moeten speciale laarzen aan. Daarna start het instructiefilmpje met uitleg hoe je moet handelen als je op het platform bent midden in zee. De kinderen waren erg geboeid van de instructiefilm en zaten er helemaal “in”. Dan naar het platform! Terwijl je de trap oploopt hoor je de wind, helikopters super gaaf!
Eenmaal op het platform begint de ontdekkingstocht! Er zijn verschillende activiteiten die je kan doen om meer te leren, ontdekken en ervaren hoe je energie kan winnen op zee. Er zijn verschillende opdrachten. Je hebt daarbij je pasje met QR code nodig, die scan je en dan wordt je met je naam welkom geheten en kan de activiteit beginnen. Waar zet je een windmolen neer om de meeste energie te krijgen, hoe zorg je ervoor dat je alle benodigde boodschappen in containers via een schip met de kortste route weg kan brengen. Maar ook hoe je het beste een helikopter kan begeleiden als Marshall om te landen op het heliplatform. De kinderen raakte niet uitgekeken, gespeeld en de ouders ook niet! Er waren ook verschillende werknemers van het platform die via een videoboodschap aangeven hoe ze hun werk doen. Als deze dingen doe je op een platform en als je rond om je heen kijk zie je schepen varen, hoor je de helikopters en heb je nog meer het gevoel dat je echt op het platform loopt.
Donkere diepe zee
Heb je alle activiteiten gedaan ga je met de lift naar beneden, dan kom je in de donkere diepe zee tot 3 km diepte. Als je uit de lift stapt is het echt donker (dit kan voor kinderen jonger dan 8 als spannend worden ervaren.) De kinderen vonden het prachtig, je ziet de steunpilaren van het platform en er zelfs iemand eraan werken.
Als je uit de donkere diepte komt kan je je hesje en helm weer opruimen. Daar staan ook nog QR scanners die je pasje scannen en kan je zien wat je hebt gedaan en of je het goed hebt gedaan. Erg leuk!
Wat is er nog meer te doen in het Maritiem Museum
Professor Plons
Na de goed geslaagde Offshore experience gingen wij naar Professor plons. De kinderen gaan op avontuur in de wonderlijke haven van Professor Plons en zijn vrienden. Ze ontdekken verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, geladen en gelost worden bij schepen. er is een binnen en buiten gedeelte. Je kan eerste je producten scannen voordat je ze via de loopband in je schip laat. Nadat je aangekomen ben kan je de lading weer via een andere kraan overladen naar het volgende schip. Ook is er nog een blusboot. Binnen lag er een onderzeeër een zeilboot die kan draaien en waar de zeilen gehesen konden worden, Prachtig allemaal!
Zeekastelen – op vakantie met een cruiseschip
Het grootste cruiseschip is met 362 meter bijna tweemaal zo lang als vroeger en heeft minimaal een ijsbaan of botanische tuin aan boord. De tentoonstelling ‘Zeekastelen’ laat zien dat cruisen, ondanks alle luxe aan boord, niet meer alleen is weggelegd voor de jetset en senioren met een spaarcentje, maar steeds populairder wordt bij alle lagen van de bevolking.
Trek langs een variatie aan hutten, relax in dekstoelen bij het zwembad, zet enkele passen op de dansvloer, zing mee met de karaoke versie van The Love Boat en schuif aan bij het captain’s dinner. Leer daarnaast aan de hand van foto’s, affiches, originele kostuums en reisdagboeken alles over heden en verleden van cruisevaart. Weet je dat er soms wel 10.000 koffers aan boord gaan? En heb je wel eens gezien hoe je een handdoek omtovert tot een zwaan?
Natuurlijk hebben wij ook nog het “grote mensen” gedeelte zoals de kinderen noemde bezocht, wat een prachtig museum waar je genoeg te zien hebt. Na beneden alle moois te hebben bezocht ook nog naar de museumhaven geweest waar prachtige schepen liggen. Op verschillende mag je ook een kijkje nemen.
Over het Maritiem Museum:
Entreeprijzen:
Volwassenen: € 11,50
4 t/m 15 jaar: € 7,50
Museumkaart: Gratis
Tot 4 jaar: Gratis
Adres:
Leuvehaven 1
3011 EAÂ Â Rotterdam
Lees ook:
* Marjo bezocht op uitnodiging het Maritiem Museum*
Klinkt erg leuk om een keer met de kids te doen! Zet ‘m op ons lijstje!
Het is daar erg leuk en zo leerzaam 😉
Oh wat gaaf zeg!! Het kriebelt al helemaal om daar een te gaan kijken 😀
Zeker een aanrader!