Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > Mytimingscards de beste tijd van je leven.

Mytimingscards de beste tijd van je leven.

Veel ouders zullen het wel herkennen, de beeldschermen van tv, telefoon, tablet en spelcomputer lonken! Maar hoeveel tijd is goed, wat is wenselijk en hoe kunnen wij de discussie om deze speeltijd beperken? Hier in huis loop ik er ook tegenaan met onze 8 jarige, hij heeft nog geen telefoon maar vindt een spelletje op de IPad doen en een filmpje kijken op tv erg leuk! Maar hoeveel tijd is nu het beste. Toen ik de kans kreeg om de Mytimingscards te testen was ik erg blij!

Mytimingscards:

Wat zijn Mytimingcards? Het zijn kaarten die je helpen om samen met je kind afspraken te maken over het maximaal aantal uren voor een beeldscherm. Er zitten 4 verschillende kaarten in een set. De kaarten met een plaatje van een spelconsole, tablet, smartphone en televisiescherm. Er zijn 3 soorten tijden namelijk 15 min., 30 min. en 60 minuten. Ook zitten er nog bonuskaarten bij 4 in totaal.

Op de achterkant van de kaarten staan leuke ideeƫn wat je kan gaan doen als je tijd op is! Dit zijn ideeƫn als maak een moppenboek, doe een tekenwedstrijd of ga naar het bos. Ook zit er een contract bij, samen met je kind wordt het ingevuld en ondertekend. In het contract spreek je af hoeveel tijd, wanneer de kaarten gegeven worden en waarvoor ze niet gebruikt hoeven te worden. Als je kind achter/voor een beeldscherm gaat pakt hij zijn kaart levert hem in en zet de timer (zit erbij) gaat deze af is de tijd op!

Kort samengevat werkt het als volgt:

  • Maak samen afspraken
  • Teken het contract
  • Overhandig je kind iedere week het aantal afgesproken kaarten
  • Je kind bepaalt wanneer de kaarten worden ingezet en op = op!

Hoe hebben wij het ervaren:

Persoonlijk was ik erg benieuwd hoe het ging werken. Toen het pakketje binnen kwam zag het er super leuk en vrolijk uit. Het contract heeft op de achterkant de aanbevolen schermtijden per leeftijd, dit is toch wel korter per keer dan ik had gedacht. Hieronder zal ik die straks nog plaatsen. Omdat onze zoon 8 jaar is kan hij in 2 categorieƫn vallen, maar volgens zoonlief is hij bijna 9 dus hebben wij de categorie 8-10 genomen, zo heeft hij geen aantal per keer, dit vond hij zelf prettiger. Hij mag dus 1 tot 1,5 uur per dag.

Waar gebruik je ze voor?

Omdat hij nog geen smartphone heeft en geen spelcomputer wilde hij de tijd gebruiken voor televisie en spelletjes op de IPad. De kaarten die hij krijgt is 2x 30 minuten tv en 2x 15 minuten IPad. In het begin is het nog even onwennig, hij is natuurlijk niet alleen in huis en als je dan je tv kaart hebt ingezet en de rest wil ook meekijken was dat even lastig. Moeten hun dan ook tijd inleveren, ja dat moesten wij even ervaren.

De meiden zijn niet zo dol op tv kijken dus gingen gewoon lekker spelen. Het systeem werkt goed, de timer zet ik zelf want dat vond hij heel vervelend dus die hou ik bij en roep als de Ipad of tv uit moet. in het begin was dat wel even wennen, want ja een spelletje is nog niet helemaal klaar of het filmpje afgelopen. Nu denkt hij er beter over na! wij hebben wel de uitzondering gemaakt voor het jeugdjournaal dat kijkt hij altijd samen met ons en dat vinden wij educatief.

Ideeƫn.

Het werkt en hij maakt niet elke dag zijn tijd op! De ideeƫn achterop zijn leuk, maar weet niet of iedereen alle ideeƫn kan waarderen bijv. was de auto en maak jezelf zo nat mogelijk! Dat zal hier niet gebeuren, niet omdat ze niet nat mogen worden maar dat mijn man erg zuinig op zijn auto is en de kids hem niet laat wassen!

Ik vind het een aanrader als je kind graag voor een beeldscherm zit, zo leren ze hun tijd indelen en gaat dat straks automatisch. als ouder moet je wel consequent zijn, dus tijd op, beeldscherm uit hoe verleidelijk het ook is om een filmpje af te laten kijken of spelletje af te laten spelen.

aanbevolen schermtijd:

0-2 jaar Eventueel een paar keer per week samen, maximaal 5 minuten per keer.
2-4 jaar: 5 tot 10 minuten per keer, maximaal 30 minuten per dag.
4-6 jaar: 10- 15 minuten per keer, maximaal 1 uur per dag.
6-8 jaar: 30 minuten per keer, maximaal 1 uur per dag.
8-10 jaar: maximaal 1 tot 1,5 uur per dag
10-12 jaar: maximaal 2 uur per dag
v.a. 12 jaar : maximaal 3 uur per dag

Lees ook:

* Voor dit artikel hebben we een review-exemplaren ontvangen *

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

  • Wat een super toffe winactie! Ik zou hier zo blij mee zijn! Mijn 2 grootste jongens zitten maar wat graag achter de Xbox en ik heb liever dat ze lekker buiten spelen dus dat is vaak strijd! Hier mogen ze echt maximaal een uurtje… en dan is het heel lastig voor ze om t uit te zetten! Ja dit zou mogelijk wel iets zijn om het hier in huis iets duidelijker/makkelijker te maken!

  • Ja zoonlief zit graag achter de spelcomputer en dan eigenlijk meer met slecht weer dan merk ik ook wel aan mijzelf dat ik niet echt de tijd in de gaten hou (oeps I know šŸ˜‰ ) Maar normaal gesproken mag hij er niet langer dan een uur achter zitten

  • Lijkt me best handing om te gebruiken. Vooral voor onze dochters van 4 en 12. En ook voor ons zelf om duidelijkheid te hebben en ook het uitvoeren ervan. Dus niet zoals dochterlief dan zegt: zeg maar vooruit dan maar. Als ze nog een filmpje af wil kijken.

  • Als mijn kleinkinderen bij mij zijn, dan mogen ze iedere dag een half uur op de tablet of soms ietsje meer. Het zijn echte kinderen van deze tijd!
    Graag doe ik mee voor de Mytimingscards, die we kunnen gebruiken om de tijd te regelen.
    Een heel goed idee.
    Deed dat soms met de kookwekker, dat was handig.
    Ik heb geen facebook enz, maar volg op Bloglovin.

  • Mijn zoontje begint het nu steeds leuker te vinden, hij vindt Squla erg leuk en doet vooral spelletjes. Soms luistert hij muziek en kijkt heel soms een filmpje. Gemiddeld een half uur/drie kwartier per dag, maar ik merk dat het langzaamaan oploopt…

  • Mijn kinderen kijken graag een film op de laptop/tablet. Ik denk ongeveer uurtje per dag, soms iets langer als een film langer duurt.

Categorieƫn

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics