Selecteer een pagina

Als kind zijnde had mijn broer een radiografisch bestuurbare auto. Een Golf 1 met heel veel rally stickers, herinner ik me. Het autootje was ongeveer 30 cm lang, had een lange antenne en een gekke controller. Hij had hem van zijn eigen verjaardagsgeld gekocht. En oh, wat was hij cool als hij ermee rond reed. Tenminste als hij het deed. Want het apparaat vrat batterijen. En die waren in 1990 relatief gezien een heel stuk duurder dan tegenwoordig. Desalniettemin, vond ik het een ontzettend cool ding en was ik altijd blij als ik heel eventjes van mijn broer ermee mocht spelen. Ja zo was (en is) hij. Mijn jongste zoon Tim deelt mijn fascinatie voor speelgoed dat je kunt besturen zonder het daadwerkelijk aan te raken. En wij zijn in een speelgoedwinkel dan ook vaak samen te vinden in de afdeling met elektronisch speelgoed.

Keuze zat

Want tegenwoordig is een radiografisch bestuurbare auto helemaal niet zo uniek meer. Sterker nog, in zelfs kleine speelgoedwinkels heb je vaak al een hele wand vol. Van raceauto’s tot amfibievoertuigen en natuurlijk een hele bende aan drones. En ook hier, in tegenstelling tot wat iedereen beweert, zijn de prijzen relatief t.o.v. 1990 behoorlijk gedaald. Dus Tim en ik neuzen dan ook graag rond en geven onze ogen de kost. Voor mij leuk tijdverdrijf terwijl de meiden uitgebreid bij de Lego Friends of Barbies blijven staan. Maar voor Tim, die 10 is, is het toch iets meer. Hij wil er gewoon heel graag eentje hebben. En Tim is niet zo’n jongetje die alles wil hebben. Nee Tim is een kind met slechts weinig wensen. In een speelgoedwinkel kijkt het graag rond, maar in tegenstelling tot de meiden zegt hij zelden dat hij iets wil. Dit omdat Tim heel precies is in wat hij leuk vindt en wat niet. En eenmaal gekozen, dan blijft hij bij zijn keuze. Dus toen hij aangaf een radiografisch bestuurbare auto te willen kopen van zijn gespaarde verjaardagscentjes, begreep ik hem meteen. (Hij wou aanvankelijk een drone, maar na wat nadenken stapte hij daar gelukkig vanaf). Alleen moest hij nog even denken welke. Na 10 minuten kwam hij tot de ontdekking dat hij er nog niet uit was en ging hij zonder zeuren weer met ons verder met winkelen. Yep, Tim is een ontzettende gemakkelijke jonge.

Little Tikes RC Dozer Racer

Ik kon het er echter niet bij laten. Want zoals al gezegd, Tim is een jonge met weinig wensen, wat betekent dat de andere kinderen soms een beetje de overhand hebben in een speelgoedwinkel. Dit betekent ook dat hij al zijn centjes van meerdere verjaardagen heeft opgespaard. En nu wist hij eindelijk weet wat hij wil, wou ik hem ook heel graag deze wens vervullen. Dus googelde ik een tijdje naar een geschikt autootje voor Tim. Ten minste totdat Miranda door had wat ik probeerde te doen en me attendeerde op een verzoek tot een review van een Little Tikes RC Dozer Racer. Eerder heeft Miranda eens een review geschreven van de Little Tikes piratenboot en de Little Tikes Dual Twister en nu werd haar een kans aangeboden om dit radiografisch wondertje te kunnen reviewen. We waren er dan ook snel dat ik deze graag met Tim zou reviewen.

Little Tikes staat voor robust, leuk speelgoed

Om onze tijger te verrassen, hebben we hem niets verteld van de review en het apparaat na ontvangst onder de kerstboom gelegd. Op Kerstavond mocht hij de grootste doos van allemaal als laatste uitpakken. Zijn gezichtje bij het openen sprak boekdelen. Dit was exact wat hij wilde. Een racewagen en een bulldozer in één. Wat kun je nog meer willen? Het mooie van Little Tikes is dat ze ontzettend robust speelgoed maken. Want zo rustig als onze jongste zoon is, zo ruw kan hij soms omgaan met zijn speelgoed. De controller heeft een korte dikke antenne die niet zomaar te buigen of af te breken is. De wielen van de racer zijn met rupsbanden voorzien die ervoor zorgen dat het apparaat net zo gemakkelijk over onze parketvloer rijdt alsof over onze hoogpolige mat en zelfs het tapijt op zijn kamer. Het apparaatje rijdt een beetje zoals een tank. Als je de rechter rupsband bedient, rijdt hij naar links en andersom. Om vooruit te rijden moet je beide knopjes voor de wielen bedienen. Met een dikke rode knop in het midden, rijdt hij als racer en met de gele als bulldozer. Het grappige is dat hij bij schakelen tussen standen, meteen de andere kant op rijdt. Dit maakt het autootje verbazingwekkend veelzijdig om mee te spelen.

Inmiddels is het Tims favoriete speeltje geworden. En rijdt hij er de hele dag mee rond. Ten minste totdat de batterijen weer leeg zijn. Dan krijgen onze tenen een paar dagen rust.

Heb jij (al eens gespeeld met) de Little Tikes RC Dozer Racer?

Geverifieerd door ExactMetrics