Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Mysterie in het Stadion, een leesboek met drie voetbal raadsels

Mysterie in het Stadion, een leesboek met drie voetbal raadsels

Trapdorp en Schietveld zijn twee dorpen die in een toernooi hun voetbal kwaliteiten laten zien. Beide dorpen zijn erg fanatiek en willen heel graag winnen. Nu is de supporters bus met kauwgom gesaboteerd. Gelukkkig kwam het niet tot een ongeluk maar…Wie is de dader?! Als je dit mysterie hebt opgelost kom je bij het volgende mysterie over Sammy Dietnietverdient. Hij wordt gechanteerd! Maar door wie? Als laatste mysterie komen we uit bij scheidsrechter Snelfluiters, zijn truitje is met graffiti bespoten. Hij is hierdoor zo van slag dat hij de volgende wedstrijd niet wil fluiten. Wie heeft zijn truitje beklad?

Mysterie in het stadion, met drie voetbal raadsels

Tien verdachten en één dader. Met een foto van de reconstructie en de foto’s van de verdachten ga je door middel van heel veel raadsels op zoek naar wie er achter het mysterie zit. Een speurboek voor jonge detectives. Leuke kleurrijke tekeningen voor kinderen vanaf 8 jaar. Spelen en lezen in een boek, breinkrakers voor voetbalfans.

Wat vonden we ervan?

Wij zijn eigenlijk geen voetbal fanaten, we kijken het niet en kennen geen voetballers. Maar dat maakt voor dit boek niets uit. De korte verhaaltjes waarin wordt verteld wat er is gebeurd zijn leuk om te lezen. Voor een kind van 8 soms toch wel moeilijke woorden als je niets van voetbal af weet. Maar met een beetje hulp en uitleg komt hij er wel. Goed voor de woordenschat.

Door de verschillende raadsels op te lossen komen we bij de daders van de mysteries. Die raadsels zijn niet te makkelijk. Zelfs met het helpen kom ik er soms niet helemaal uit. Hoe meer je er oplost hoe makkelijker het wordt dat wel. Heel fijn, de verhaaltjes zijn niet te lang. Mijn zoon is niet zo van het hele lappen tekst lezen. Maar stiekem maakt hij met deze steeds korte tekstjes toch weer wat leesmeters. De tekstjes staan zo verspreid in het boek dat het gemakkelijk wegleest. Je bekijkt de plaatjes en leest de aanwijzing, dan begint het geblader, wie doet wat, heeft wat aan en welke som moet ik nu maken om erachter te komen wie het was. Ja, er is ook flink wat rekenwerk voor nodig om die daders te vinden. Mooi vast oefenen voor die redactiesommen die ze moeten leren maken.

Dit boek is verschenen op 1 maart 2018. bol.com heeft dit boek te koop.

Lees ook:

#Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen#

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics