Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Baby en peuterboeken > Muis gaat naar een bruiloft

Muis gaat naar een bruiloft

Een paar maanden geleden viel er een kaart in onze brievenbus: ik ben uitgenodigd voor de bruiloft van een prachtig stel. Lucas en Eva vroegen me wat het was aangezien het er erg bijzonder en vrolijk uitzag. De uitnodiging was voorzien van prachtige en heldere kleuren en dat was ze natuurlijk ook opgevallen. Ik vertelde ze dat ik was uitgenodigd voor een bruiloft en daarop volgde uiteraard de vraag wat een bruiloft dan precies was. Ze hadden al wel eens gehoord dat mensen gingen trouwen, en dat papa en mama samen getrouwd waren wisten ze ook wel, maar toch bleef de vraag wat een bruiloft dan was terug komen.

Muis gaat naar een bruiloft

Heel toevallig kwam laatst de vraag wie het boek ‘Muis gaat naar een bruiloft’ wilde recenseren dus dat leek me heel leuk en toepasselijk voor onze tweeling. Zodra het boek binnenkomt zijn we meteen enthousiast vanwege de vrolijke kleuren die je gewend bent van de voorgaande boeken van Muis. Het boek is mooi geel, de kleur van de lente en is voorzien van veel hartjes tot grote vreugde van Eva die momenteel dol is op hartjes. Op de kaft zie je Muis, met pinguïn en struisvogel die samen besloten hebben om te gaan trouwen. Alle drie hebben ze mooie feestkleding aan om zo het feest nog mooier te maker.

Het boek bestaat uit kortere, duidelijke teksten waardoor het verhaal niet langdradig is maar juist heel simpel. Het meest bijzondere aan het boek vind ik dat alles wat er bij een bruiloft komt kijken besproken wordt inclusief prachtige illustraties. Het begint al met het uitzoeken van feestkleding want dat hoort er natuurlijk bij als je naar een feest mag. En niet alleen Muis, ook de andere dieren hebben hun mooiste feestkleding aangetrokken. Het leuke is dat in het boek echt elk detail van een bruiloft besproken wordt zoals de muziek, openingsdans en bruidstaart. Wat ik erg grappig vind in het boek is dat er vooral ook humor in zit, want Oscar de olifant vindt de bruiloft zo mooi dat hij tranen in zijn ogen krijgt. En zo worden er in het boek ook een paar emoties benoemd die bij een bruiloft komen kijken.

Onze mening over Muis gaat naar een bruiloft

Dit boek vinden wij een echte aanrader voor iedereen met kinderen die te maken krijgt met een bruiloft in de directe of indirecte omgeving. Naast het feit dat het boek er heel vrolijk uit ziet is het zeer zeker een leerzaam boek waarbij meerdere aspecten aan bod komen, van onderdelen van een bruiloft tot de verschillende emoties die kinderen kunnen zien of misschien zelf ervaren tijdens een bruiloft. Dat het boek uit kleinere stukken tekst bestaat is ook een voordeel voor kinderen die een kortere spanningsboog hebben. Elke pagina bevat overigens genoeg dingen die weer uit kunnen nodigen tot een gesprek over een bepaald onderwerp. Kortom net zoals de andere boeken van Muis vinden wij dit boek ook zeer zeker interactief en nogmaals een echte aanrader om eens met je kind te lezen.

Info en waar te koop

Auteur: Lucy Cousins
Illustrator: Lucy Cousins
ISBN: 9789025874490
Uitgeverij: Uitgeverij Leopold
Muis gaat naar een bruiloft is o.a. te koop bij Bol.com

Lees ook:

*Voor deze recensie hebben wij een recensie exemplaar ontvangen*

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics