Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > De avonturen van de twee zwerfkatten Krabbel & Nies en de GROTE Kattengriezel.

De avonturen van de twee zwerfkatten Krabbel & Nies en de GROTE Kattengriezel.

Onze middelste dochter is dol op poezen. Ook moet ze extra oefenen met lezen om bij te blijven. Om ook plezier in het samen lezen te houden is voorlezen ook erg geschikt. Dit tweede deel van Krabbel & Nies voldoet aan al mijn wensen. De auteur Pieter Feller is bekend van ‘Kolletje en Dirk’ dit geeft alvast voor een groot deel zijn manier van schrijven weer.

Krabbel & Nies en de Grote Kattengriezel.

De twee zwerfkatten zijn een onbewoond huis ingetrokken. Ze beleven veel avonturen met de dieren uit de buurt. Alleen Poelie is een nare kat, die jaagt hen steeds de stuipen op het lijf. Dan verschijnt er een verhuiswagen in de straat. Er komt weer iemand in het huis wonen, een muzikant met een Duitse Dog Loedwig. Gelukkig loopt het contact goed en mogen Krabbel & Nies in de kelder van het huis blijven wonen. Ze hebben zo hun adresjes om aan voedsel te komen en beleven spannende avonturen. Steeds duikelt het verhaal van de Grote Kattengriezel weer op. Zou die echt bestaan?

Mijn mening over ‘Krabbel & Nies’.

Het dikke boek van ruim 110 bladzijden is prachtig vormgegeven. De illustraties variëren in grootte, positie en zijn in kleur of juist zwart. Toch straalt het geheel veel rust uit. De namen van de dieren zijn erg grappig om uit te spreken. De namen zijn geschreven zoals je ze uitspreekt. Dat maakt het erg leuk om dit boek voor te lezen. De witte Engelse kater Bowie heeft een accent. Dat maakt het voor onze dochter moeilijk om zelf te lezen. Ze raakt in de war van de spreektaal, die afwijkt van de juiste spelling van de woorden. Als voorlezer is het juist prachtig om mee te spelen, met grote uithalen of gefluister luisteren de meisjes naar het avontuur. Ze hebben Krabbel & Nies in het hart gesloten en zijn blij dat Poelie op het laatst toch wel aardig doet tegen de dieren.

Boek informatie.

Titel: Krabbel & Nies en de Grote Kattengriezel;
Auteur: Pieter Feller;
illustrator: Marieke Nelissen;
Uitgeverij Luitingh- Sijthof;
Verschijningsjaar: 2018.
ISBN: 9789024578887.

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Linda Meester

Mede-eigenaar van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

1 reactie