Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Hobby en vrije tijd boeken > ‘Moe is Moe, maar voldaan’ van Irene Wing Easton

‘Moe is Moe, maar voldaan’ van Irene Wing Easton

“Elke overeenkomst met welke persoon dan ook, berust op puur toeval” lees ik in het voorwoord van Irene Wing Easton. Irene is een Gewone Moeder van vier kinderen en heeft ‘Moe is Moe, maar voldaan’ geschreven nadat ze constateerde dat moeders behoefte aan (h)erkenning hebben. In een reeks korte verhalen worden een aantal taboes doorgenomen. Het boek is in eigen beheer uitgegeven door de speciaal-hiervoor-opgerichte uitgeverij IWE books.

Moe is Moe maar voldaan

Heel prettig die korte verhalen. Zo kan ik tijdens het lezen onze drie kinderen gewoon blijven bemoederen. Ik vind het aantal overeenkomsten toevallig wel erg groot. Zo ben ik zelf ook een Moeder, die een Goede Moeder probeert te zijn van Dochter, Kleuter en Peuter. Ben ik ook Hulp- Moeder. Hebben veel Mede- Moeders ook weherk, voel ik me ook een Moedersloofje. Werkt Man ook veel, heb ik Ongestelde- Hormonen, doe ik ook aan Creatief Huishouden, ben ik Home- Manager en begint na kinderbedtijd voor mij ook het Grote Bijtanken. Ik heb alleen geen Zoon, geen Zus, geen peuterspeelzaal, ben ik nog niet toe aan de Nieuwe Fase in mijn leven, heb ik nog geen Vrije Dag gehad en heb ik er shitterdeshit, kakkerdekak nog een in de luiers zitten. Last but not least ben ik niet voldaan.

Bemoederen

Het bovenstaande is maar een greep van de terminologie die aan bod komt. Ik kan het boek aanraden aan alle moeders die weer even met hun voeten op de grond moeten komen. Niet alleen de zelfspot maar het creëert ook ruimte voor begrip voor een ander slag van ouderen: bemoederen. Maak samen met je partner de keuze hoe je je leven in wilt richten en ga er voor. Laat iemand die het op een andere wijze invult in zijn waarde en ga met elkaar die klus aan. “Voor het opvoeden van een kind heb je een heel dorp nodig”, vertelde mijn oma mij. Waarom verdelen in twee kampen: Fulltime Home Managers en Baan-Moeders, laten we het samen doen en leren van elkaar.

Boekinformatie

Moe is Moe, maar voldaan
Irene Wing Easton
IWE Books
EAN:
9789491072031

Lees ook:

Ben jij wel eens een moeie moeder?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics