Mijn bullet journal als kookboek
Thuisleven.com > Boeken & Films (volwassenen) > Mijn Bullet Journal – Green edition

Mijn Bullet Journal – Green edition

Bullet Journals zijn helemaal hot. Begrijpelijk ook aangezien je er alle kanten mee op kunt. Ofschoon wij de eerste hipe een beetje hebben overgeslagen met deze leuke boekjes, hebben we ons er kort geleden toch eens aan gewaagd. Mijn oudste dochter is namelijk heel creatief. Aangezien ze graag (en goed) tekent en ook een kookboek wilde maken met al mijn recepten, dacht ik dat het een leuk idee zou zijn om deze twee te combineren. Lees snel verder om te kijken hoe zich dat heeft uitgepakt, maar eerst iets meer over Mijn Bullet Journal – Green edition.

Mijn Bullet Journal – Green edition

Stijlvol je notities en gedachten op papier zetten om orde op zaken te stellen doe je met een Bullet Journal. Dit zijn lege boeken, vaak met een mooie kaft, waarin een aantal stippen staat zodat lijntjes e.d. getrokken kunnen worden. Vervolgens kun je aan je Bullet Journal een thema toevoegen, zoals een agenda of dagboek. Dit maak je op de meest creatieve manier duidelijk aan het begin van het boekje. Vervolgens ga je per pagina een mooie invulling geven. Op deze manier krijg je dus niet alleen een boekje waarin lijnen staan en je gedachtes op papier, maar creëer je een waar kunstwerk in een boek. Geheel op eigen stijl en misschien zelfs per dag verschillend. Alles kan en mag!

Mocht je willen beginnen aan een Bullet Journal, dan is deze green edition wel een must have. Dit exemplaar is namelijk gemaakt van gerecycled papier, met de milieuvriendelijkste inkten en wordt bovendien ook nog eens dicht bij huis geproduceerd. Aangezien de materialen die worden gebruikt bij het maken van de boekjes, op maar worden ingekocht is er nagenoeg ook geen restafval. En het mooiste van alles is nog wel dat er bomen worden geplant nadat er boeken zijn gekocht/verkocht, want een deel van de opbrengst gaat naar Trees for All. De groene kaft van dit boek doet dan ook zeker eer aan.

Mijn bullet journal als kookboek

Mijn invulling

Zoals jullie allemaal wel weten is het van groot belang om bij een kookboek de recepten duidelijk op papier te krijgen. Dit doe je door middel van de ingrediënten op juiste hoeveelheid te noteren en de bereidingswijze zo goed mogelijk te formuleren. De rest is eigenlijk alleen maar mooie aanvulling. Een kookboek maken in een Bullet Journal is dan ook appeltje eitje.

Vera heeft er voor gekozen om als eerste de naam van het gerecht mooi uit te werken. Vervolgens heeft ze een ingrediëntenlijst gemaakt en daarna een bereidingswijze. Daar omheen heeft ze haar creativiteit gebruikt als aanvulling.
Dankzij de vele bladzijdes (240 pagina’s om precies te zijn), is er genoeg ruimte om er veel in te kunnen noteren.

Informatie

Mijn Bullet Journal – Green edition
ISBN 9789045325798
BBNC Uitgevers

Hoe vul jij je Bullet Journal in?

Miranda

Verloofd met Tom, moeder van Daan, Vera, Tim, Iris en Evi.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

7 reacties

  • Ik wil er graag nog steeds eentje aanleggen voor recepten. Momenteel zitten die in een lijntjes schrift of nog digitaal via berichtjes, maar mooi uitgewerkt lijkt mij zeker fijn!
    Ook wil ik graag al mijn gelezen boeken op deze manier bij gaan houden ipv alleen digitaal (hopelijk kan ik daar binnenkort mee starten).

  • Ik heb zelf geen bullet journal, want ben gewoon bang om in zo’n boekje te beginnen en het dan te verpesten haha. Dus daarom is het er nog nooit van gekomen.

    • Daar herken ik mijzelf dan weer helemaal in. Toch denk ik niet dat er veel te verpesten is als je maar creatief genoeg bent om het op te lossen.

  • Dat heeft ze heel mooi gedaan Ik gebruik er een aantal. Een voor recepten, een voor mijn blog en nog een voor vanalles