Bullet Journals zijn helemaal hot. Begrijpelijk ook aangezien je er alle kanten mee op kunt. Ofschoon wij de eerste hipe een beetje hebben overgeslagen met deze leuke boekjes, hebben we ons er kort geleden toch eens aan gewaagd. Mijn oudste dochter is namelijk heel creatief. Aangezien ze graag (en goed) tekent en ook een kookboek wilde maken met al mijn recepten, dacht ik dat het een leuk idee zou zijn om deze twee te combineren. Lees snel verder om te kijken hoe zich dat heeft uitgepakt, maar eerst iets meer over Mijn Bullet Journal – Green edition.

Mijn Bullet Journal – Green edition

Stijlvol je notities en gedachten op papier zetten om orde op zaken te stellen doe je met een Bullet Journal. Dit zijn lege boeken, vaak met een mooie kaft, waarin een aantal stippen staat zodat lijntjes e.d. getrokken kunnen worden. Vervolgens kun je aan je Bullet Journal een thema toevoegen, zoals een agenda of dagboek. Dit maak je op de meest creatieve manier duidelijk aan het begin van het boekje. Vervolgens ga je per pagina een mooie invulling geven. Op deze manier krijg je dus niet alleen een boekje waarin lijnen staan en je gedachtes op papier, maar creëer je een waar kunstwerk in een boek. Geheel op eigen stijl en misschien zelfs per dag verschillend. Alles kan en mag!

Mocht je willen beginnen aan een Bullet Journal, dan is deze green edition wel een must have. Dit exemplaar is namelijk gemaakt van gerecycled papier, met de milieuvriendelijkste inkten en wordt bovendien ook nog eens dicht bij huis geproduceerd. Aangezien de materialen die worden gebruikt bij het maken van de boekjes, op maar worden ingekocht is er nagenoeg ook geen restafval. En het mooiste van alles is nog wel dat er bomen worden geplant nadat er boeken zijn gekocht/verkocht, want een deel van de opbrengst gaat naar Trees for All. De groene kaft van dit boek doet dan ook zeker eer aan.

Mijn bullet journal als kookboek

Mijn invulling

Zoals jullie allemaal wel weten is het van groot belang om bij een kookboek de recepten duidelijk op papier te krijgen. Dit doe je door middel van de ingrediënten op juiste hoeveelheid te noteren en de bereidingswijze zo goed mogelijk te formuleren. De rest is eigenlijk alleen maar mooie aanvulling. Een kookboek maken in een Bullet Journal is dan ook appeltje eitje.

Vera heeft er voor gekozen om als eerste de naam van het gerecht mooi uit te werken. Vervolgens heeft ze een ingrediëntenlijst gemaakt en daarna een bereidingswijze. Daar omheen heeft ze haar creativiteit gebruikt als aanvulling.
Dankzij de vele bladzijdes (240 pagina’s om precies te zijn), is er genoeg ruimte om er veel in te kunnen noteren.

Informatie

Mijn Bullet Journal – Green edition
ISBN 9789045325798
BBNC Uitgevers

Hoe vul jij je Bullet Journal in?

Geverifieerd door ExactMetrics