Thuisleven.com
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Evenementen & festivals > Met Peppa Pig springen in een modderpoel bij Jeugdland Amsterdam

Met Peppa Pig springen in een modderpoel bij Jeugdland Amsterdam

Op zaterdag 23 juni zijn we door eOne uitgenodigd voor een meet & greet met Peppa Pig. Deze ontmoeting vond plaats bij Jeugdland te Amsterdam. Peppa Pig is een klein varkentje dat samen met haar familie avonturen beleefd. De tekenfilms van Peppa duren 5 minuten en worden bij Nickelodeon in het ochtend programma uitgezonden. Peppa is gek op springen in een modderpoel. Bij dit event draait het daar om. Met Peppa springen in een modderpoel!

Spring in een modderpoel net als Peppa Pig

Wij bezoeken dit event met onze pleegzoontjes van 3 en 5 jaar. We worden gastvrij ontvangen door een dame van eOne. In een klein zaaltje hangen slingers en posters. Ook liggen overal kleurplaten en staan er kleurtjes. De jongens mogen voor een banner van Peppa Pig op de foto. In deze ruimte gaan de jongens meteen  aan de kleurplaten. Ondertussen heb ik een gesprekje met de dame van eOne die net als wij ook uit Hilversum komt. Deze meet & greet is bedoeld om meer naamsbekendheid aan Peppa te geven. Het staat los van Nickelodeon of de theatervoorstelling van Van Hoorne Producties.
Langzaam komen ook de andere gasten, lopend, in een buggy of op de arm aan. De gemiddelde leeftijd is een jaar of 3. Alle kinderen gaan meteen voor de banner staan en reageren enthousiast. Iedereen lijkt net als onze pleegzoons Peppa al te kennen. Eerder deze week verbaasde ik mij over het feit dat de jongste het woord modderpoel bleek te kennen. Hij wist ook meteen dat hij zijn laarzen nodig had. Om klokslag twee uur vertelt de begeleider hoe de middag er uit ziet. Na een ontmoeting met Peppa is er een speurtocht door Jeugdland die eindigt bij de modderpoel. Op de vraag of iedereen Peppa al kent klinkt alleen maar bevestiging. Het programma op Nickelodeon wordt trouw bekeken door de aanwezigen.
Wanneer Peppa binnenkomt is er verbazing en enthousiasme. Onze pleegzoon springt direct in de armen van Peppa. Dat herhaalt zich deze middag tientallen keren. De dames van eOne helpen ook de kinderen die niet zo goed durven.

Jeugdland

Met een mooi boekje van Jeugdland gaan we nu de speurtocht naar de modderpoel doen. Jeugdland bevindt zich in een prachtig groen gebied aan de rand van Amsterdam Oost. De toegang is gratis en het bevindt zich op gemeentegrond.

“Jeugdland is een natuurspeelterrein achter het Flevopark waar kinderen tot en met 14 jaar kunnen spelen, ontdekken, onderzoeken en bouwen. Er is ook een kinderboerderij. De gemeente is eigenaar en Jeugdland wordt geëxploiteerd door stichting Nowhere. Deze talentontwikkelingsorganisatie ontwerpt vernieuwde spel en leeromgevingen”

De speurtocht voert ons langs de bijen. Dit spreekt aan omdat we net een project, ‘Red de bij’ doen op school. We tellen dieren en komen via een brug bij de pompen. Hier gaan alle kinderen meteen aan de slag met modder maken. Het is een mooi gezicht om daarna 15 peuters te zien springen in de modderpoel. Onze pleegzoon van 6 kiest voor een watertje bij de natuur waterspeelplaats. Het is een gezellige boel en het zonnetje komt ook tevoorschijn.

Peppa Pig duikt ook in de modder

De jongens hebben al van alles gezien om te doen in Jeugdland na een tweede ontmoeting met Peppa. Wanneer Peppa in de modder verschijnt duikt Jayden van drie meteen weer op Peppa af. Ook de laatste peuters overwinnen hun schroom. Na flink springen en gelukkig niet schoon meer mogen we binnen ook nog afscheid nemen van Peppa. We drinken gezellig limonade en de jongens krijgen een goodie bag van eOne. In deze mooie Peppa tas zitten een mooie sleutelhanger, een masker, een poster, beker en servet en kleurplaat. Deze dag kan niet meer stuk.
Nu nemen we nog een kijkje in Jeugdland. Het timmerdorp waar ze voor het eerst een echte hamer vasthouden laat ook een diepe indruk achter. De oudste van 5 die twee zwemdiploma’s heeft krijgt maar niet genoeg van de kabelbaan over het water. Gelukkig hangt hij er boven stil en mag ik hem redden. De fietsbaan door het park is ook een groot succes evenals de glijbaan op een berg waar je op karton vanaf komt zeilen. Met een partijtje kun je ook nog pizza bakken en broodjes aan een stok in een kampvuur bakken. De hapjes en drankjes die te koop zijn, zijn allemaal biologisch. Parkeren kan voor de deur en kost 2.40 per uur. Met de trein reis je naar Sciencepark.

Onze ervaring met Peppa Pig in de modderpoel

Nog dagenlang hebben onze jongens het over Peppa. Ze heeft van ons bezoek een onvergetelijk avontuur gemaakt. Thuis worden de oude filmpjes die we ooit hebben opgenomen weer bekeken en ook op Youtube wordt Peppa opgezocht. We bedanken eOne voor de uitnodiging en de mooie dag die ze onze pleegzoons hebben bezorgd. Dit gaan ze nooit meer vergeten en wij zullen zeker nog een keer naar Jeugdland terug gaan. Peppa is niet alleen bekend maar onuitwisbaar!

Lees ook:

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics