Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Mary Poppins van P.L. Travers – recensie

Mary Poppins van P.L. Travers – recensie

Bij het woord ‘supercalifragilisticexpialidocious’ denken we natuurlijk allemaal aan Mary Poppins. Toch? Wie kent haar nou niet? Het leukste en bekendste kindermeisje van de hele wereld. Als klein meisje leerde ik haar kennen door de film. Ik weet nog goed dat we als gezin op vakantie waren en dat ik mocht opblijven om de film ‘Mary Poppins’ te bekijken. Wat een geweldig leuke film, ik had er toen zo van genoten. Een film vol magische verassingen. Sindsdien heb ik altijd wel een zwak voor Mary Poppins gehad. Ik was dan ook helemaal in mijn noppies met het pas uitgekomen boek van Mary Poppins. Lees je mee wat ik er van vond?

Het verhaal

Terwijl de familie Banks op zoek is naar een nieuw kindermeisje voor hun vier kinderen, komt dit kindermeisje letterlijk met de oostenwind aanvliegen. Ze wordt aangenomen en krijgt direct de zorg over Jane, Michael en de tweeling John en Barbara. Het kindermeisje Mary Poppins blijkt een heel ander type kindermeisje te zijn dan de vorige. Hoewel ze streng en wat bozig overkomt, heeft ze ook iets magisch over zich. Dat blijkt wel als ze in plaats van de trap oploopt, de trap op glijdt. En wanneer Michael ziet dat haar tas leeg is, maar er toch van alles uit lijkt te komen, heeft hij wel door dat dit een bijzondere vrouw is. Mary kan mooie verhalen vertellen en elke dag is het weer een verrassing wat ze gaan meemaken. Er volgt dan ook een bijzondere tijd waarin wonderlijke dingen gebeuren. De kinderen worden helemaal fan van Mary Poppins en willen haar nooit meer kwijt. Maar dan op een dag draait de wind, zal het dan toch tijd worden om afscheid te nemen?

Mening

Het originele verhaal komt uit 1934 en is nu door Tiny Fisscher vertaald. Dat heeft ze geweldig goed gedaan. Het sprookjesachtige zit er nog steeds in en is door de nieuwe vertaling niet verdwenen. In twaalf hoofdstukken wordt je meegenomen met de belevenissen van de kinderen. Het verhaal is grappig, spannend en heeft iets sprookjesachtig. Het leest prettig en leent zich heel goed voor om voor te lezen vanaf een jaar of zeven. Zelf lezen kan ook vanaf 9 jaar. De prachtige illustraties in de vorm van knipkunst van Geertje Aalders maken het boek helemaal af. Het geeft iets magisch over het boek. Kijk alleen maar naar de cover. Prachtig! Ik was er meteen verliefd op. Deze knipkunst-illustraties passen perfect bij het boek. Al met al een geweldig (voor)leesboek voor jong en oud. En eigenlijk een must om in huis te hebben.

Boekinformatie

Titel:                    Mary Poppins
Auteur:                P.L. Travers
Vertaler:             Tiny Fisscher
Illustrator:          Geertje Aalders
Uitgeverij:          Ploegsma
ISBN:                  978 90 216 7909 9
Verschenen:      November 2018
Prijs:                     €17,99

Wil je ook alvast het sfeertje proeven van Mary Poppins? Lees dan hier alvast het eerste hoofdstuk en laat ons je eerste indruk weten.

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics