Thuisleven.com
Maritiem Museum
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Museum > Maritiem Museum Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit de vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Nieuwe expo ‘De Haven’ geeft uniek kijkje in depot

Maritiem Museum

De nieuwe tentoonstelling ‘De Haven’ is nu voor het eerst te bezichtigen. Wie Rotterdam zegt, zegt havenstad. En waar beter dan in het Maritiem Museum, op de plek waar de grootste zeehaven van Europa ooit begon, ontdek je het verhaal van deze iconische plek? Unieke scheepsmodellen, die decennia lang niet te zien zijn geweest, zijn gerestaureerd en worden speciaal voor deze expo uit het depot gehaald. Ook stelt het museum de oudste foto uit haar archief tentoon. In ‘De Haven’ is een hoofdrol weggelegd voor een spectaculaire hoeveelheid objecten uit de collectie van het Maritiem Museum.

Deze zomer dagelijks activiteiten in de Maritiem Museum Haven

Deze zomer zijn er diverse activiteiten voor jong en oud in de museumhaven. De historische schepen en kranen zijn te bezichtigen aan de vernieuwde steiger, de scheepsmotor draait en er zijn demonstraties op- en overslag van lading en touwslaan. Kinderen kunnen een gratis speurtocht doen of gaan als echte ketelbinkies aan de slag met een stoere zeemanstattoeage als beloning. Kijk op www.maritiemmuseum.nl voor meer informatie.

Museumhaven

Prettig en veilig museumbezoek

Het museum heeft er alles aan gedaan om bezoek prettig en veilig te laten verlopen. Dat is goed mogelijk in het ruim opgezette museum en de museumhaven. Er zijn diverse veiligheidsmaatregelen getroffen en er wordt een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten, zodat bezoekers over de gehele dag verspreid worden en wachtrijen worden voorkomen. Museumcafé ‘Het Lage Licht’, dat begin dit jaar zijn deuren opende, ontvangt vanaf 1 juni weer gasten en bij goed weer is het terras met uitzicht op de museumhaven open. Om je bezoek zo prettig mogelijk te maken is het handig om de maatregelen-pagina voor je bezoek even te bekijken. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Lees ook de uitgebreide blog van Marjo, die een bezoekje aan het museum bracht.

Wie is er al eens in de havenstad van Nederland geweest?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

21 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics