Selecteer een pagina

Een doosje met Spray Beads … Dat kreeg Elin voor Sinterklaas. Ik had het tot voor kort (een paar maanden) nog nooit van gehoord. U wel? Nu is Elin dol op strijkkraaltjes en kan ze uren volhouden, dus hier gaat ze ook wel plezier mee krijgen. Op een dag maakten we het doosje open

Spray Beads.

De inhoud van het doosje is:
– Ongeveer 500 waterkralen in 6 verschillende kleuren
– Een plankje
– 4 kaartje met op beide kanten een voorbeeld
– Een pincet
– Een spuitje voor water

Magische waterkralen, Spray Beads3

Een plankje voor de kralen

Het plankje waar je de kralen in moet leggen is doorzichtig. Onder het plankje kun je een voorbeeld leggen die je dan zo kunt namaken. Als Elin met strijkkraaltjes aan de slag gaat, legt ze meestal een plankje vol met willekeurige kralen, of juist alles in dezelfde kleur. Maar nu kan ze precies het voorbeeldje namaken en dat doet ze ook erg goed.
De kralen kun je met een pincetje pakken en op het plankje leggen, maar dit kan ook prima met je vingers. Ik vind dat zelf eigenlijk nog het handigst. Op de achterkant van deze pincet zit nog een tooltje waarmee je een verkeerd gelegde kraal er zo uit kan pakken. Die is wel superhandig omdat een kraaltje met je vingers er tussenuit halen wel moeilijk gaat.

Magische waterkralen, Spray Beads3

Water sprayen

Heb je het figuurtje af, dan vul je het flesje met water en dat spray je over je net gelegd figuurtje. De kleefstof gaat nu uitlopen en zo gaan de kraaltjes aan elkaar plakken. Je moet nu zeker wel een uurtje wachten totdat het helemaal droog is. Daarna kun je je figuurtje voorzichtig uit je plankje halen. Zorg er wel voor dat je plankje echt helemaal droog is voordat je een nieuw figuurtje gaat maken. De kralen die nog niet gebruikt zijn mogen namelijk niet nat worden.

Magische waterkralen, Spray Beads3

Wat vinden wij van Spray Beads?

Laat ik bij het nadeel beginnen: omdat we maar één plankje hebben kun je maar één figuurtje tegelijk maken. Daarna moet je best lang wachten tot het droog is voordat je weer een nieuwe kunt maken. Het pakketje wat Elin heeft gekregen is bij de Action gekocht. Ik zag dat de Action nog meer varianten heeft (ik denk vier varianten), daarom heb ik nog een setje gekocht met andere kleuren kralen en voorbeelden. Het setje was toen ik het kocht in de aanbieding voor € 1,49. Nu kan Elin dus twee figuurtjes maken voordat we moeten wachten. Voordeel: we vinden dit een erg leuk knutselpakket. Het resultaat is ook erg leuk. Het lijkt op strijkkraaltjes, maar toch is het ook wel weer anders. Wij vinden het handig dat het plankje doorzichtig is en dat je de voorbeeldje dan makkelijk kunt na leggen. En deze figuurtjes lijken wat steviger vast te zitten als het eenmaal af is dan de strijkkraaltjes nadat deze gestreken zijn. Een figuur van strijkkraaltjes vind ik toch nog wel snel kapot gaan.

Lees ook:

Bent u al bekend met dit Spray Beads/Aqua Beads?

Geverifieerd door ExactMetrics