Selecteer een pagina

Schijnt de zon of heb je last van een slechte haardag? Een pet maakt je outfit helemaal af! Je kunt dit item op je eigen manier stylen en het is zelfs mogelijk om je eigen pet te ontwerpen. Daarvoor is het eerst belangrijk om erachter te komen welke pasvorm, stijl en kleur het beste bij jouw wensen aansluiten. In dit blog ontdek je alles over petten, zodat je het juiste model kunt kiezen!

Het model van de pet

Als je aan een pet denkt, denk je waarschijnlijk aan een hoofddeksel met een klep aan de voorkant. Ze zijn er in verschillende kleuren en het is zelfs mogelijk om er eentje naar jouw eigen wensen te ontwerpen. Bij heel veel drukkerijen kun je petten bedrukken in meerdere pasvormen. Er bestaan petten met ronde kleppen en petten met rechte kleppen, waaronder:

  • De trucker cap: dit model heeft een gebogen klep en bestaat uit vijf vlakken, ook wel panelen genoemd. De pet heeft een kleine knop bovenop. Vaak hebben deze petjes een doorzichtig mesh laagje aan de achterkant.
  • De baseball cap: dit model heeft veel overeenkomsten met de trucker cap. Ook deze pet bevat een gebogen klep en knop bovenop. De pet bestaat uit 5 of 6 panelen en heeft vaak een iets bredere klep dan andere modellen.
  • De snapback cap: dit model heeft een rechte klep en een verstelbare sluiting aan de achterkant. Het model is erg populair in de hiphop wereld.

Welk model past bij jou?

De meest voorkomende (unieke) pet is er een met een ronde klep. In principe past een ronde klep altijd goed, maar wanneer je een wat meer rond gezicht hebt, kan het zijn dat een rechte klep je net wat beter staat. Ook zijn er verschillende groottes. Het is belangrijk dat een pet goed over je hoofd heen past. Met een verstelbare band kun je gemakkelijk de pet strak genoeg op je hoofd zetten, zodat die niet afwaait, naar beneden zakt of te strak om het hoofd zit. Heb je geen idee welk model mooier is voor jouw gezicht? Dan is het verstandig om alle modellen eens te passen in een pettenwinkel.

Kies voor kleur

Zwart, donkerblauw en beige blijven tijdloze klassiekers voor petten, maar tegenwoordig zien we ook groen, rood en andere zomerse kleuren veel terugkeren. Vooral als het mooier weer wordt is het leuk om petten in verschillende kleuren aan te schaffen. Deze zijn ideaal tegen de zon, omdat ze minder snel warm worden. Wel moet je opletten dat de petjes in lichte kleuren niet snel vies worden of je bleek maken.

Als je je eigen pet wil laten bedrukken, kun je verschillende kleuren combineren. Ook kun je een tekst of bedrukking op de pet laten maken, zodat je een hoofdklep creëert die uniek is en niemand anders heeft.

Petten bedrukken voor bedrijven en teams

Bedrukte petten dienen als een effectieve marketingtool. Ze fungeren als wandelende reclameborden die de merknaam en het logo van een bedrijf verspreiden. Met moderne druktechnieken, waaronder kleur, materiaal en het model, kun je petten creëren die passen binnen de wensen en huisstijl.

Met petten voor teams kun je eenheid, professionaliteit en merkherkenning bevorderen. Het dragen van bedrukte petten kan het imago van een bedrijf versterken en een blijvende indruk achterlaten bij klanten. Ze worden vaak jarenlang gedragen zonder dat ze kwaliteit of uitstraling verliezen.

Makkelijk te stylen

Het is natuurlijk het leukste als je pet bij je outfit past, maar eigenlijk is een pet elke dag leuk. Het maakt je outfit net wat completer en het is makkelijk te stylen. Voordat je een pet aanschaft, is het belangrijk om het juiste model te kiezen, zodat je zeker weet dat je de pet met veel plezier zal dragen.

Het bedrukken van petten is een slimme investering die bijdraagt aan effectieve marketing, eenheid en professionaliteit. Of het nu gaat om het versterken van de merkidentiteit of het bieden van praktische en duurzame promotieartikelen, bedrukte petten zijn een veelzijdige en waardevolle keuze.

Lees ook:

Wanneer draag jij een (unieke) pet?

Foto: Reclameland.be
#ad

Geverifieerd door ExactMetrics