Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Roman > Leila van Wajih Rayya

Leila van Wajih Rayya

Mijn naam is Leila. Het is een naam met de klank van een lied, van een dans. Hoor je het, voel je het? In mijn leven weerklonk er weinig zang en werd er niet gedanst, en toch houd ik van mijn naam.

Het verhaal van Leila

Het boek gaat over een Arabisch-Afrikaanse vrouw genaamd Leila. Ze groeit op in het oosten van Afrika en komt uiteindelijk door verschillende gebeurtenissen als vluchtelinge in België. In het boek wordt het levensverhaal van Leila verteld, hoe komt het dat ze van Afrika uiteindelijk terecht komt in België. Leila wordt opgevoed door haar grootouders en heeft een goede band met haar tante Aisha. Helaas heeft Leila geen contact met haar vader en is haar moeder verkocht aan een rijke emir. Haar tante beschermd haar maar samen met haar tante komt ze ook in de problemen. Een verhaal over staande blijven en soms ook vallen in een door mannen gedomineerde streek.

De auteur

Wajih Rayyan immigreerde in 1967 als 18-jarige van Jordanië naar België. Hij werkte eerst als arbeider en ging daarna als werkstudent studeren aan de UCL, waar hij in 1989 zijn doctoraat behaalde in de microbiologie en de moleculaire genetica. Na zijn pensionering maakt hij als leerkracht Maatschappelijke Oriëntatie nieuwkomers wegwijs in de Belgische samenleving. In zijn eerste roman De Jordanie en Flandre (L’Harmattan, 2010) doet hij het relaas van zijn leven als migrant. Wajih heeft het verhaal Leila geschreven nadat hij veel mensen had gesproken door zijn werk dus kan zich goed inbeelden/denken hoe de verschillende werelden denken en hoe gebruiken zijn.

Mijn mening over het boek Leila

Het boek was veel te kort naar mijn gevoel, je wilt door blijven lezen hoe het verder gaat. Ik heb het in 1 x uitgelezen. Het verhaal wordt zo mooi verteld en zo levendig. Dat ik begaan was met Leila en heb met verbazing/ongeloof dingen gelezen, je weet dat het wordt gedaan, er is maar als je het dan in dit prachtige verhaal leest ga je er nog eens goed over nadenken. Ik vind dit boek zeker een aanrader! Hieronder een prachtige quote die in het boek staat:

‘Het leven zonder liefde is als een boom zonder bloesems en zonder vruchten’  

Gibran Khalil Gibran

Boekinformatie

Boek: LEILA
Auteur: Wajih Rayyan
ISBN: 9789059089198.

Lees ook:

*Voor deze recensie hebben wij een recensie exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics