Thuisleven.com
Lang leve de hardnekkige verkoudheid met een beroerde timing
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Gezondheid en Welzijn > Gezondheid > Lang leve de hardnekkige verkoudheid met een beroerde timing

Lang leve de hardnekkige verkoudheid met een beroerde timing

Enkele weken geleden hadden we in Nederland weer te maken met een heuse griep-epidemie. Overal waar je kwam hoorde je wel mensen die ziek waren, zelfs sommige bedrijven leken er flink onder te lijden. Ik vreesde voor het feit dat ik er aan moest geloven en weer opgenomen zou worden in het ziekenhuis, ik bedoel dat kan toch niet anders met al die zieken om je heen? Zo hoorden we dat er zelfs scholen waren waar de kinderen naar huis gestuurd werden omdat er simpelweg niet genoeg leraren waren om de kinderen les te kunnen geven.

Dat lijkt me toch ook wat als je als school zo’n besluit moet gaan nemen, maar veel keuze hebben ze daar helaas niet in. Zelfs kwamen we er gelukkig best goed mee weg aangezien er niemand echt griep heeft gehad van ons gezin. Ons zoontje is een weekje thuis geweest omdat hij zich belabberd voelde en flinke hoofdpijn had. Verder waren we allevier “alleen maar” flink verkouden, dat scheelt weer.

Verkoudheid

Waar de rest van het gezin alleen last had van een loopneus en wat hoesten. Uitte het zich bij mij natuurlijk weer wat extremer maar dat kan ook niet anders met mijn gezondheid. M’n neus zat dicht, maar ik had wel de hele dag door last van een loopneus. Wat erin resulteerde dat ik er aan het einde van dag 1 al ongeveer uit zag als Rudolf het rendier. Rond de feestdagen pas je dan nog enigszins bij de versiering maar helaas geldt dat niet meer in februari. Hoewel ik trouwens best door kon gaan voor Clown met carnaval 😉

Nu vind ik een verkoudheid normaal niet zo erg, het is nu eenmaal zo en het gaat uiteindelijk wel weer over. Alleen zoals de titel van de blog al zegt kwam de timing op z’n zachts gezegd zwaar beroerd uit. Mijn zus was op dat moment bijna 39 weken zwanger. Als ze op dat moment zou bevallen zou ik daar dus niet naartoe gaan. Je zou niet willen dat je daar het hele gezin inclusief baby aansteekt omdat je perse wil gaan kijken. Mijn bedoeling was dus om dit keer zo snel mogelijk van de verkoudheid af te komen. Vandaar dat ik dus rondgevraagd heb en gebruik heb gemaakt van verschillende tips.

Ui

Ik kreeg de tip die ik achteraf gezien nog wel van vroeger kon, namelijk een doorgesneden ui op een schoteltje op je nachtkastje zetten. Ondanks het feit dat ik het de dag erna dan altijd een beetje vind ruiken (lees stinken) naar wortelstamp probeerde ik deze tip toch maar uit.

Dampo

Wat dampo betreft hoor ik altijd hele wisselende verhalen, de ene persoon is voor en de andere persoon raadt het weer heel erg af. Aangezien ik dus niet weet wat ik nu het beste aan kan houden heb ik toch maar dampo gesmeerd op mijn borst, rug en onder mijn voetzolen. Het schijnt dat het smeren van dampo onder je voetzolen helpt tegen kriebelhoest. En of het echt daaraan gelegen heeft dat weet ik niet, maar mijn nachtelijke hoestbuien waren over. Dus ik was wat dat betreft erg tevreden. het nadeel aan dampo vind ik wel dat het zo’n vetvlekken geeft. Daarom ik trek die nachten dan een oud shirt aan dat ik toch niet meer overdag aantrek.

Luchtbevochtiger

Om mijn neus open te krijgen en houden maakte ik gebruik van een luchtbevochtiger en had daar een paar druppels Eucalyptus olie in gedaan. Het rook eventjes lekker maar uiteindelijk ging mijn neus weer dicht omdat ik onze slaapkamerdeur helaas niet dicht kon doen. Ons zoontje komt een keer per nacht nog uit bed om even te plassen. Onze slaapkamerdeur staat altijd open dus ik durfde het niet te riskeren dat hij ’s nachts tegen een dichte deur zou botsen in zijn slaap. Ik ben er van overtuigd dat de luchtbevochtiger anders beter z’n werk had kunnen doen omdat deze heel goed helpt bij onze tweeling waarvan de slaapkamerdeur wel altijd gesloten is.

Keel- en neusspray en tijmsiroop

Als laatste redmiddel had ik nog gebruik gemaakt van keelspray en tijmsiroop om mijn keel wat te verzachten. Na al dat hoesten overdag voelde deze inmiddels aan of er een cactus in mijn keel was gepropt. Het feit dat ’s nachts mijn neus dicht zat hielp niet mee omdat ik verplicht was om door mijn mond te ademen. Vandaar dat ik nog gebruik maakte van neusspray, een zoutoplossing. Echter omdat ik vanwege mijn hersenoperatie geen andere neusspray mag gebruiken. Hoe dat precies ook alweer zat kan ik me niet meer herinneren maar zoutoplossing zou een veilige keuze zijn. Dat is het enige waarvan ik de hele verkoudheid zeker weet dat die zo goed als niet geholpen heeft dit keer. Gelukkig was ik uiteindelijk wel opgeknapt maar deze hardnekkige verkoudheid heeft er dit keer goed ingehakt qua energie.

Lees ook:

Welke tips heb jij bij een (flinke) verkoudheid?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics