Thuisleven nieuw logo.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Badkamer > Drie overtuigende redenen om te kiezen voor laminaat in de badkamer

Drie overtuigende redenen om te kiezen voor laminaat in de badkamer

In mijn tijd was laminaat in de badkamer geen optie. Dat bestond gewoonweg niet. Iedereen had badkamertegels op de vloer en tot de helft van de muur. De aangevoerde reden hiervoor was dat door het vocht naar verloop van tijd de ‘planken’ krom zouden trekken. Daar ben ik nu eenmaal mee opgegroeid, maar ik ben helemaal pro badkamer laminaat.

Wat is badkamer laminaat?

Laminaat voor in de badkamer is vochtbestendig. Het heeft geen enkel probleem met de hoge luchtvochtigheid van deze ‘natte’ ruimte. Een speciale toplaag verzegeld de vloer tegen vocht en voorkomt dat dit vocht  in de plank kan dringen. En dat niet alleen ook de ruimte tussen plint en vloer wordt met een hydro sealant strip of een silicone voeg afgewerkt. Laat mij jou ervan overtuigen om ook voor laminaat in de badkamer te gaan. Ik geef je hiervoor drie overtuigende redenen.

1. Een warme look zonder koude voeten

Laminaat heeft een warmere look dan de steriele (witte) badkamertegels. Je badkamer tovert zich om in een spa aan huis.
En je kent het vast wel, met koude voeten van de badkamertegels je lopende douche inschieten. Eerst even bijkomen onder de warme straal. Maar ja aan het douchen en badderen komt ook een einde. Je moet er toch ook weer een keer onderuit. Het laminaat badkamer is ook te leggen met een vloerverwarming, dat is natuurlijk helemaal het einde. Dat scheelt je ook direct de ruimte die radiatoren normaal gesproken innemen.

2. Hetzelfde laminaat door het hele huis

Qua vloeren is de badkamer vaak een vreemde eend in de bijt. Alle slaapkamers en zelfs de overloop zijn bedekt met hetzelfde click vinyl. Dan stap je een drempel over naar een tegelvloer. Nu houdt niets je meer tegen om overal hetzelfde vochtbestendige laminaat te (laten) leggen. De toplaag beschermt het laminaat namelijk niet alleen tegen vocht, maar ook tegen tegen krassen en slijtage. En ook ben je niet alleen overal bedacht op ‘ongelukjes’ maar dezelfde vloer straalt ook eenheid uit. En eenheid zorgt voor een zeer rustgevende uitstraling. Daar heb je op de verdieping van de slaapkamers grote behoefte aan, zeker met kleine kinderen.

3. Nooit meer boenen

En dan tenslotte de voor mij meest overtuigende reden om over te stappen naar badkamer laminaat: nooit meer boenen. Niet meer tussen de voegen en ook niet meer de kalkvlekken verwijderen van de vloertegels. Wat een verschrikkelijke klus is dat toch die badkamer schoonmaken. Een avondvullende programma gevuld met schoonmaakazijn, een tandenborstel, een schuurspons en het schuurmiddel. En dan uiteindelijk als troost als eerste van je schone badkamer gebruik mogen maken, want je bent toch al bezweet van top tot teen. Dat behoort nu tot het verleden want het badkamer laminaat is net als de rest van de vloeren onderhoudsarm. Even stofzuigen, wanneer de badkamer droog is tenminste en vervolgens een dweil erdoorheen. En klaar is Kees, tijd genoeg over om weer een andere klus in huis aan te pakken.

Lees ook:

Zou jij nu overstappen naar badkamer laminaat?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Goed idee!!! Hier op zoek naar inspiratie voor de zolder… wonen hier al 5 jaar en er ligt nog nooit een vloer.
    Vanwege de was en de wasmachine moet t ook tegen vocht kunnen. En ik vind tegels vaak niet mooi, of juist wel, maar niet te betalen! Dit klinkt ideaal!

    En idd herkenbaar bij dat schoonmaken van de douche.

  • Ik zou het wel heel erg mooi vinden, maar helaas is mijn “badkamer”zo ienimini dat dit echt niet heel erg handig zou zijn, want als ik ga douchen spetterd het water echt overal tegen aan…wel jammer, want het lijkt mij heel erg mooi om te zien, als er door het gehele huis een zelfde vloer te zien is

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics