Thuisleven.com
Thuisleven nieuw logo.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Schoonmaken > Hoe maak je schoonmaken leuk?

Hoe maak je schoonmaken leuk?

Ik ken bijna niemand die het leuk vindt. Het moet eigenlijk elke week wel gebeuren, maar soms stel je het een hele tijd uit. Ik heb het natuurlijk over schoonmaken. Of het nu de woonkamer, keuken of badkamer is. Het blijft altijd een hele opgave. Om het schoonmaken wat dragelijker te maken, heb ik een aantal tips voor je!

Je favoriete playlist

Maak van schoonmaken een feestje! Pak je telefoon of doe je oortjes in en zet je favoriete playlist op. Kies het liefst voor uptempo muziek. Dit geeft je een lekkere oppepper en zorgt ervoor dat je de vaart erin blijft houden. Gooi er hier en daar nog een leuke dansmove uit en voor je het weet ben je klaar! Uit voorzorg is het handig om een krachtig Samsung Galaxy A10 hoesje om je telefoon te doen. Door het wilde bewegen kan je telefoon zomaar uit je broekzak vallen. Het is dan al snel afgelopen met de muziek. Dat zou natuurlijk zonde zijn!

Denk aan het resultaat

Hoe vervelend de klus ook is, het eindresultaat levert veel op! Alles ziet er natuurlijk weer fris en netjes uit. Maar het creëert ook rust in je hoofd. Je hebt voor je gevoel alles onder controle en kunt weer rustig nadenken over andere dingen. Je hebt misschien wel meer zin om andere dingen te ondernemen en het zorgt voor minder stress. Wanneer je nadenkt over deze voordelen, is het makkelijker om te beginnen. Kortom, meerdere vliegen in één klap!

Momentje voor jezelf

Je kunt schoonmaken ook zien als een momentje voor jezelf. Zet er geen druk achter en doe alles lekker op een rustig tempo. Geniet van een vrolijk muziekje en laat je gedachten de vrije loop. Wanneer je het voor jezelf minder ziet als een ‘moetje’ wordt de stap ook minder groot om echt te beginnen. Pak een emmer sop en ga aan de slag! Ramen lappen, dweilen en de keuken een flinke schoonmaakbeurt geven. Voor je het weet zit het erop! Let wel goed op je telefoon wanneer je met water bezig bent. Voor je het weet maakt je geliefde smartphone een duik in de emmer. Gelukkig zijn er verschillende hoesjes die tegen water kunnen. Zo is je telefoon toch beschermd, mocht je toestel een onverwachtse val maken!

Maak het jezelf makkelijk

Heb je eigenlijk echt echt geen zin? Maak het jezelf dan niet te moeilijk. Kies een klusje uit dat je bijvoorbeeld zittend kan doen, zoals de was opvouwen of oude papier opruimen. Dat kost net wat minder energie en je hebt toch wat opgeruimd. Als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken, kun je ook een serie of leuke film opzetten. Er zijn verschillende Samsung Galaxy Tab S5e hoezen die beschikken over een standaard. Zo kun je een perfecte kijkhoek creëren en genieten van je favoriete serie!

Lees ook:

Hoe maak jij het schoonmaken leuk voor jezelf?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics