Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Zwangerschap & Baby > Kruidvat luiers maat 3 Droog&Flexibel getest

Kruidvat luiers maat 3 Droog&Flexibel getest

Voor het Testpanel.nl was ik uitgenodigd om de Kruidvat Luiers maat 3 Droog&Flexibel te testen. Meer testoproepen lees je in ‘Tips en Acties van Thuisleven’.Wat ik begreep zou het gaan om een nieuwe variant, maar toen ik het pak thuis ontvang kwam het mij al erg bekend voor. Het bleek de variant te zijn die volgens mij al even in de winkel beschikbaar is, naast de variant Droog&Vertrouwd. En eerlijk gezegd had ik dit pak ook al thuis in gebruik. Ik haal eigenlijk altijd wat het leukste geprijsd is, en met de varianten van de Kruidvat net welke er voorradig zijn. Voor mijn gevoel zit er niet veel verschil tussen de Droog&Vertrouwd en de Droog&Flexibel variant. Ik gebruik ze eigenlijk door elkaar zonder het te beseffen.

Luiereisen

Voor het testpanel lette ik toch wat beter op de verpakking en de luiereisen die ik had. Het design toont leuk twee varianten, want het oog wil ook wat. Door de afbeeldingen heb je soms net iets sneller door wat de voor en achterkant is. Ook staat hier duidelijk de maat op vermeld, wat heel handig is als je twee kinderen in opeen volgende maten thuis hebt en anders nog wel eens mis grijpt in grootte.

Ook deze variant heeft het ”plasalarm” streepje wat blauw verkleurd als het veel vocht op heeft genomen. Op één of andere manier kijk ik er wel altijd naar, al heb je het vaak snel genoeg wel door en verschoon je de kleine toch wel. Maar heel soms is het wel handig om toch even te kijken hiernaar.

De pasvorm sluit goed aan bij de randjes en door het elastische deel op de rug kan je de luier mooi laten aansluiten bij je kindje. Bij normaal gebruik zijn deze luiers prima voor zowel overdag als de nacht. Ze nemen voldoende vocht op en lekken niet door. Over de prijs ben ik altijd tevreden geweest bij het Kruidvat eigen merk. Luiers zijn nu eenmaal duur, maar ik vind deze prijs/kwaliteit verhouding heel netjes.

Conclusie Kruidvat luiers test

Deze luiers van Kruidvat voldoen aan onze luier eisen:

Prima voor de nacht
Ze nemen goed vocht op
De maat 3 (4-9 kilo) klopt bij het gewicht van ons kindje(7,5 a 8 kilo)
De pasvorm is prettig en aansluitend
Het plas alarm streepje is handig
De prijs/kwaliteit verhouding is goed

Hack Kruidvat luiers

Nog een klein ”trucje” dat ik ergens anders voorbij had zien komen, waar dus die gekleurde rondjes voor zijn bij de sluiting op de buik.
Ik kan het eigenlijk niet zo snel op de verpakking terug vinden, waar het voor is, maar wat ik begreep is  dus als je de luier sluit. En je ziet de groene rondje, dan zit de luier goed qua pasvorm. Zie je de oranje kleurtjes, dan moet je bijna over op de volgende maat(en kan je alvast een pak in huis halen) en nog een kleur verder is het echt tijd om de overstap te maken voor een maatje groter.

Lees ook:

Waren jullie bekend met deze ”kleuren indicator”? En wat is jullie ervaring met Kruidvat luiers?

Marion Poeste

Getrouwd en moeder van 2 kinderen. Bij ons thuis draait het allemaal om lactosevrij eten in verband met lactose intolerantie

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Ik twijfel omdat het de ene keer beter beviel dan de andere keer. Wie weet toch nog een keer de moeite waard

  • Wij hebben de kruidvat luiers in maat 1 en ik ben benieuwd hoe die gaan bevallen. Heb bij de eerste bijna nooit kruidvat gehad. Nu kregen we ze vanuit de kruidvat voordeelkaart.

  • Dit wist ik niet, bij de pampers staan ook gekleurde rondjes (ik zorgde er wel voor dat, zowel links als rechts, op dezelfde kleur rondje 🙂 )

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics