Selecteer een pagina

Hoera Jonathan is 9 jaar! En dan geef je  natuurlijk een super gaaf feestje! Ik  wil best heel wat organiseren, maar hij had bedacht dat hij het graag met zijn vriend wilde vieren. Samen gingen ze op zoek op Google naar wat voor leuke actieve kinderfeestje er allemaal waren. Zwemmen, schaatsen dat vonden ze wel leuk maar hadden ze al een paar keer gedaan. Het moest iets anders worden maar wat? Ze kwam uit bij een klimfeestje!

Wand Klimfeestje:

Wat houdt dat nu in een wandklim feestje?? Ze hadden een website gevonden met de informatie en die kwamen ze trots laten zien. Dit zag er wel heel stoer uit! Even Appen met de andere moeder, die vond het ook tof want daar hadden ze er al een keer naar gekeken! Het feestje werd gehouden in de klimhal in Nieuwegein waar een klimwand van 16 meter hoogte staat! De kinderen worden begeleid door een gecertificeerde instructeur en zo leren ze hoe ze de 8 knoop moeten maken. Hoe ze elkaar kunnen zekeren en hoe je omhoog gaat. Het was allemaal online te boeken, dus dat werd gedaan. Wij kregen een duidelijke bevestiging met alle tijden erop. Top geregeld.

De dag van het feestje:

Uit school gingen wij op pad met 2 jarige en 6 jongens en 1 stoere meid. Op naar Nieuwegein voor een spannende en stoere ervaring. Iedereen zijn spullen mee? Je moet namelijk binnen sportschoenen meenemen en een sportbroek. Eenmaal in Nieuwegein aangekomen werden wij al opgewacht en stond de tafel feestelijk gedekt. Eerst werden de jongens gefeliciteerd en toen ging Britt (instructrice) de vaste regels uitleggen hoe je je gedraagt in de klim hal. Daarna mochten de kinderen doorgeven welke snack ze bij het eten wilden om zich daarna in de kleedkamer te gaan omkleden.

In de ruimte met de klimwand waren ze toch allemaal onder de indruk, 16 meter is toch best heel hoog? Er waren er die gelijk niet wilde maar Britt legde rustig uit dat je zover mocht klimmen als je zelf wil. Jij bepaalt! Toen werd eerst op hele duidelijke manier uitgelegd hoe je het ‘harnas’ aanmoest doen en daarna hoe je de 8 knoop moest maken. Britt verdeeld de groep in 3, elke groepje had 3 kids die een beetje gelijke waren qua lengte en gewicht. 3 kinderen mochten tegelijk klimmen en de andere zekerde hun vriendje/vriendinnetje.  Britt was heel duidelijk over de regels. Je mag niet beginnen met klimmen als ze niet had gecontroleerd of de 8 knoop goed was bij de klimmer en of de captain haak goed zat bij de zekeraars. Daarnaast hield ze de hele tijd in de gaten of ze goed keken naar hun klimmer en of het touw strak bleef. Wilde de klimmer niet verder moest hij Blok roepen en dan kwam Britt om ze te laten abseilen.

Boulderen

Na het klimmen gingen ze met Britt nog even naar een kleiner gedeelte waar je kon boulderen. Dit is klimmen zonder harnas, en liggen er allemaal dikke matten. Dit vonden de kids super, en Britt maakte er een tik spel van. Je was alleen vrij als je aan een rode”greep” hing, dit was super leuk en duurde te kort. Het was tijd om te gaan eten. De friet stond op tafel en alle snack werden gebracht. Ze mochten onbeperkt friet en limonade. Ze hadden flinke trek gekregen van al dat klimmen. Als laatste kregen de jarig nog een klein cadeautje en kregen alle kinderen een klimcertificaat.  Moe maar voldaan gingen ze naar huis!

Wat vond Jonathan ervan:

Jonathan heeft genoten van zijn feestje en ook zijn vrienden, er waren 3 kinderen die niet hoog durfde maar die verlegde steeds hun grens, zo stoer en gaaf om te zien! 2 kids waren helemaal tot de 16 meter gegaan. Jonathan ging elke keer hoger en is op zijn hoogste op 12 meter geweest. Toen hij nog een keer wilde gaan was de tijd helaas op, hij dacht dat hij dan wel de 16 meter had gehaald. Hij heeft erg genoten van zijn feest en vond zijn cadeautje erg leuk! Zijn certificaat hangt trots op!

Wat vond ik ervan?

Ik vond het een fantastisch feestje, je had die gezichten moeten zien, onder de indruk, gaaf spannend, zelfs even een traan. Maar daarna ging iedereen omhoog, ze leerde samen werken, ze kregen meer zelfvertrouwen en durfde hoger maar vooral ze hadden heel veel plezier. Ik vond de begeleiding van Britt erg goed, ze was streng maar dat hoort ook want anders kan het best goed misgaan. Er staat dat ouders geen actieve rol hoeven te vervullen, nou ik heb toch wel mee moeten doen, maar onze kids waren een van de jongste dus daar kan het aan liggen. Het was een zeer geslaagd feest!

Je kunt makkelijk online boeken, ook kan dat telefonisch. Je kunt het feestje zo duur maken als je wilt door het uit te breiden met taart, chips, friet en een cadeautje. Wij hadden alleen friet gedaan en dat is goed bevallen!

De communicatie is duidelijk. Je krijgt een bevestiging via de mailen met de tijden en alles erop. Een paar dagen voordat wij kwamen krijgen wij nog een keer alles via de mail. Heel fijn en duidelijk! Wij hadden de uitnodigingen zelf gemaakt, maar dat kan je ook via hun bestellen.

Belangrijke informatie:

  • Je moet minimaal 8 kinderen hebben
  • Leeftijd minimaal 7 jaar
  • Sportkleding en schone sportschoenen mee
  • duurt ca 2 uur
  • onbeperkt limonade, en uit te breiden met friet,ijs,  taart of chips
  • vanaf €16.20 per deelnemer
  • Je kan ook nog uitnodiging daar bestellen

Ben jij al eens uitgenodigd voor een klimfeestje?

Lees ook het artikel over het Ridderfeest voor stoere jongens (en meiden)

Geverifieerd door ExactMetrics