Thuisleven.com
Kleur je eigen schoudertas 5+.

Kleur je eigen schoudertas 5+

De oudste kreeg van een klasgenootje op haar partijtje een ‘Kleur je eigen schoudertas‘ van B.S.V. In stevig karton verpakt een schoudertas met vijf textielstiften: groen, blauw, roze, rood en paars. Tijdens het feestje zie ik dat bijna alle meisjes de verpakking in handen hebben gehad en besluit er later een stukje over te schrijven.

Kleur je eigen tas

Een dag later uit school pakt dochterlief direct de verpakking en kijkt er eens goed naar. “Mama, mag ik de tas kleuren?” en ze gaat aan de gang. Deze schoolmeid kleurt eigenlijk nooit en heeft al helemaal geen geduld voor een kleurplaat, maar dit keer zie ik het puntje van haar tong verschijnen. Ze kleurt een half uurtje en is dan weer afgeleid. Ze stopt de textielstiften in haar schoudertasje en gaat iets anders doen. Regelmatig kleurt ze een stukje en is zichtbaar verrast door het vrolijke resultaat. “Mama, ik heb dit net groen gekleurd en nu is het geel geworden!”

Eigenwijs of eigenwijsheid?

Ondanks mijn waarschuwing voor uitvlekken wil ze per se haar naam op de schouderband schrijven. Dat eigenwijze heeft ze niet van een vreemde. Wanneer bijna alle symbolen (hartjes, bloemen, vlinders, LOVE) ingekleurd zijn, wil ze de verstelbare schouderband op maat hebben en stopt ze ook de glittergelstiften die ze van haar zusje heeft gekregen in de schoudertas. Ik ben eigenlijk benieuwd of ze deze tas mee naar school gaat nemen. Haar trommel en beker passen er in. De klep sluit met twee stukjes klittenband en er zit geen binnenvak in de tas.

Op de verpakking staat met andere woorden vermeld dat er tijdens het kleuren vlekken kunnen ontstaan op je kleding en tafelkleed. Dat is misschien voor de iets jongere kinderen wel een aandachtspuntje. Tijdens het schrijven van dit verslag vind ik de tas online te koop, uitsluitend bij Bart Smit staat erbij. Ik vind het een goede cadeautip en tegelijkertijd ook een leuke bezigheid voor in de Herfstvakantie bijvoorbeeld. Help mij even onthouden dat ik de textielstiften goed opberg voordat de kleuter en peuter haar voorbeeld gaan volgen!

Lees ook:

Kleurt je kind met textielstiften?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics