Thuisleven.com
Kindvriendelijk pannenkoekenhuis - In den Gloeiende Gerrit - Hoogland
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Uit eten > Kindvriendelijk pannenkoekenhuis – In den Gloeiende Gerrit – Hoogland

Kindvriendelijk pannenkoekenhuis – In den Gloeiende Gerrit – Hoogland

De meeste kinderen hebben pannenkoeken eten wel hoog op hun wensenlijstje staan. Althans onze kinderen wel. Omdat we wat te vieren hebben besluiten we daarom naar pannenkoekenhuis ‘In den Gloeiende Gerrit’ in Hoogland te gaan.

Als we de parkeerplaats op komen rijden zeggen de kinderen ‘het is geen pannenkoekenhuis maar een pannenkoekenboerderij!’ En als ik goed kijk is het inderdaad een boerderij, zijn we wel goed? Jazeker! Deze mooie boerderij draagt de naam ‘In den Gloeiende Gerrit, staat in hartje Hoogland en is al zeker 100 jaar oud.

Ontvangst In Den Gloeiende Gerrit

Wanneer we binnenlopen worden we hartelijk ontvangen en naar een tafel gebracht. zelfs de kinderstoelen voor de kleintjes staan al klaar. Tip: als je zeker wilt weten dat je er één nodig hebt, geef dit dan aan bij de reservering. Voor de kinderen wordt een kleurplaat placemat, inclusief kleurpotloden, gehaald en daarna wordt gevraagd of ze de speelplek willen zien. Nou dat wilden ze wel. Door de bediening werden ze meegenomen naar de ‘speelzolder’. Er is een trap naar boven en daar is een heuse speelzolder voor de kinderen. Een ballenbak, glijbaan en een plek om lekker tv te kijken. Je merkt dat de bediening gewend is aan kinderen, en dat ze het jong en ook oud naar de zin willen maken. De bediening is goed en vriendelijk. Voor een grapje met de kinderen of een praatje tussendoor wordt tijd gemaakt.

En dan de pannenkoeken

Je kunt kiezen uit twee soorten beslag; eierbeslag (eigen recept van meerdere soorten bloem, melk en eieren) en meergranenbeslag (bereid met ongebleekte molensteen gemalen meergranenbloem, zemelen, melk en eieren). Wanneer er rekening gehouden moet worden met een allergie of dieetwensen dan kun je dat kenbaar maken. Op de menukaart vindt je genoeg keus en als je daar niet uit kunt komen is er ook nog de mogelijkheid om je eigen pannenkoekvariatie door te geven. Onze kinderen kozen voor de speciale kinderpannenkoek.

Kindvriendelijk pannenkoekenhuis – In den Gloeiende Gerrit – Hoogland

Dit bleek een heerlijke dunne pannenkoek te zijn met schuddebuikjes en poedersuiker inclusief wat stukjes fruit en wat snoepjes. De pannenkoeken zijn lekker dun en het duurt dan ook niet lang of jong en oud zit te smullen van de pannenkoeken. Ondertussen is er in het restaurant geen lege tafel meer te vinden. Het is maar goed dat we gereserveerd hadden. De pannenkoeken worden klaargemaakt in de open keuken. Dit straalt gezelligheid uit en voor kinderen is het ook leuk om te zien. Als je liever niet bij de open keuken wilt zitten dan kun je dit aangeven bij je reservering.

Dessert

Na de heerlijke pannenkoeken was er bij de meesten nog wel een plekje vrij voor het dessert. Zelf ging ik voor een kopje thee, maar de kinderen kozen voor het kinderdessert. Wat dit is, bleef nog even een verrassing. Maar toen het dessert werd geserveerd keken de kinderen hun ogen uit. Het was een plankje met daarop een ijsje, slagroom, een snoepketting en spekjes ter versiering. Persoonlijk vond ik de spekjes een beetje te veel, waarschijnlijk uit enthousiasme teveel gestrooid. Na afloop kregen de kinderen nog een muntje, zodat ze bij een speelgoedautomaat nog een presentje uit konden kiezen. Onze kinderen kozen voor een jojo.

Informatie

Vanaf de snelweg de A1 pak je afslag 13 Amersfoort-Noord en zo kom je terecht in Hoogland waar je In den Gloeiende Gerrit vindt. Op maandag zijn ze gesloten, op overige dagen zijn ze open. Kijk op de site voor de openingstijden.

In den Gloeiende Gerrit kunnen we je zeker aanbevelen om met, of zonder, (klein)kinderen te gaan genieten van flinterdunne pannenkoeken die ook nog eens op ambachtelijke wijze worden klaargemaakt!

Lees ook:

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics