Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Film & Series > Series > Killing Eve, seizoen 2 komt 27 November uit op DVD

Killing Eve, seizoen 2 komt 27 November uit op DVD

Voor wie het, net als ik, nog niet kende. Killing Eve is een Brits-Amerikaanse serie die gaat over een vrouw Eve en een huurmoordenares Villanelle. Het verhaal is gebaseerd op de Villanelle-romans van auteur Luke Jennings. Het eerste seizoen ging in april 2018 in première en het tweede seizoen komt 27 November uit op DVD.

Killing Eve een unieke crime serie

Eve Polastri (Sandra Oh, bekend van Grey’s Anatomy) is een verveelde low-level MI5-beveiligingsmedewerker en ze heeft een geheim verlangen om een spion te zijn. Ondertussen is Villanelle (Jodie Comer) een gevaarlijke huurmoordenares die geniet van haar leven in luxe. Wanneer Eve een reeks moorden uit heel Europa verbindt met Villanelle, wordt ze ingehuurd om de moordenares op te sporen. De twee raken geobsedeerd door elkaar en gaan een gevaarlijk kat en muis spel aan.

Seizoen 2 begint 30 seconden na de laatste aflevering van het eerste seizoen, Eve is ontslagen en Villanelle is verdwenen.In seizoen twee wordt ze door Carolyn (Fiona Shaw, je herkent haar vast als Aunt Petunia uit de Harry Potter reeks) opnieuw aangetrokken om Villanelle op te sporen. Eve heeft geen idee of de vrouw die zij heeft neergestoken levend of dood is en nu zitten zij beide diep in de problemen. Eve moet Villanelle vinden voordat iemand anders dat doet, maar helaas is zij niet de enige die naar haar op zoek is.

Mijn ervaring met de serie

Ik kende voor ik seizoen twee opgestuurd kreeg de hele serie nog niet. En het is best lastig om met deze serie pas bij seizoen twee te beginnen. Dus ben ik eerst informatie over wat er was gebeurd in seizoen 1 gaan opzoeken. Daarna kon ik wel in het verhaal komen en heb ik de serie in twee avonden uitgekeken.
Het kat en muis spel gaat verder. Wat bindt deze twee vrouwen en wat is de onderliggende toon van hun obsessieve relatie? Je kijkt door de ogen van Eve in dit verhaal, ze moet een duistere kant van zichzelf aanboren om haar doel te bereiken. Maar de naam Killing Eve? Wie vermoordt er nu uiteindelijk Eve? Wordt ze überhaupt wel vermoord?
Haar man Nico gaat niet mee in de duistere spelletjes die Eve speelt en Villanelle stimuleert ze alleen maar. Beide vrouwen zijn intrigerende personages en je kan je als kijker in beide verplaatsen.

De duisterheid wordt afgewisseld met donkere humor, goede dialogen en verschrikkelijke moorden. Leuk feitje, in Amsterdam komen ze op de wallen terecht. Waarin we ook een Nederlandse acteur zien schitteren. Maar we horen ook Nederlandse nummers voorbij komen. Ik ben benieuwd of er ook een seizoen drie komt!

Benieuwd naar andere serie’s? Lees dan eens de recensies van: Jeuk en Here and now

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar toegezonden gekregen*

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Op Videoland stond deze al een tijdje. Eerst vond ik er weinig aan. Maar ik moest en zou nog een aflevering kijken. Mmmm spannend, zal ik er nog een kijken. En ineens was ik verkocht. Ik vind het een super leuke serie! Heb jij hem al gezien?

  • Ik ben heel nieuwsgierig naar deze serie, hij staat op Videoland heb ik gezien maar ik heb er nog geen tijd voor kunnen vinden.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics