Ik zie, ik zie... Een boek vol GRIEZELS
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Ik zie, ik zie… Een boek vol GRIEZELS

Ik zie, ik zie… Een boek vol GRIEZELS

Thema Kinderboekenweek: Griezelen. Motto: Gruwelijk eng!
Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017. Dat belooft een loeispannende week te worden. Je bent nooit te oud om te griezelen. Maar de grens tussen wat lekker griezelig is en wanneer het echt (te) eng wordt – de grens tussen fictie en werkelijkheid – ligt voor ieder anders. Monsters, spoken, nachtmerries, zombies, schaduwen, angsten, heksen, achtervolgers: er is een moment dat ze onder je huid of onder je bed kruipen. Door over ze te lezen kun je ze bedwingen, want het ‘kwaad’ wordt meestal wel overwonnen. (bron). Dit leuke zoekboek vol met beeldraadsels past hier perfect bij aan.

Ik zie, ik zie

Dit boek bevat in totaal 12 kijkplaten. Elke kijkplaat bestaat uit 2 pagina’s, hieronder staat begeleidende tekst. Zo is de eerste dubbele pagina een groot hek (met botten vormen) met een hangslot, er vliegt iets in de lucht (lijkt niet op een vogel) en de letters “AAAARG!” staat op de grond geschreven. Er zijn ook nog kijkplaten van o.a. een vlammend vuur, een bibliotheek en een kerkhof.
Denk je eenmaal alles te hebben gehad komen er op pagina 32 en 33 nog eens extra zoekplaatjes. Heel misschien, als je echt heel goed gekeken hebt weet je ze al te benoemen. Toch moet je voor het merendeel terug bladeren om ze alsnog te zoeken.
Pagina 34 is de laatste pagina van het boek. De afsluiter.
Hier leer je eigen zoekraadsels te maken en wordt er uitgelegd hoe dit boek gemaakt is.

Wat vinden wij van het boek

Weer eens een heel ander boek dan ik voorbij heb zien komen. Iets nieuws is altijd even wennen en dat kan vervolgens positief of negatief uitpakken. In dit geval kan ik toch echt het boek aanraden.
Voordelen:
– je hoeft minder voor te lezen
– kinderen moeten meer doen
– je kunt het zo lang en kort rekken als je nodig is
– de tip achteraan hoe je zelf een zoekraadsel kunt maken is daarna helemaal in

Ik zie, ik zie een boek vol GRIEZELS is o.a. te koop bij Bol.com.

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics