Thuisleven.com
Uitschuifbare eettafel met opbergruimte van Emob.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Eetkamer > Hoe kies je de perfecte eettafel voor je grote gezin?

Hoe kies je de perfecte eettafel voor je grote gezin?

Wanneer je een groot gezin hebt, is het belangrijk om een eettafel te kiezen die groot genoeg is voor iedereen. Niet alleen moet de tafel ruimte bieden aan alle gezinsleden, maar ook aan eventuele gasten die je misschien wel eens uitnodigt. In dit artikel lees je alles over hoe je de perfecte eettafel voor je grote gezin kiest!

Aantal plekken

De eerste stap is om te bepalen hoeveel plek je nodig hebt. Bij het kiezen van de ideale eettafel voor je grote gezin, is het belangrijk om te overwegen hoeveel mensen er rond de tafel zullen zitten. Als je een groot gezin hebt, is het aan te raden om een tafel te kiezen die minstens acht stoelen kan plaatsen. Dit zorgt ervoor dat er genoeg ruimte is voor iedereen en je hoeft je geen zorgen te maken dat een onverwachte gast geen plekje aan tafel heeft.

Grootte van de ruimte

Een ander punt waar je rekening mee moet houden, is de grootte van de kamer. Als je een kleine eetkamer hebt, is het verstandig om een tafel te kiezen die niet te groot is. Je moet rond de tafel kunnen lopen, ook als deze in gebruik is.

De stijl van de eettafel

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel plek je nodig hebt en welke maat eettafel het beste bij je kamer past, is het tijd om te kijken naar de stijl. Er zijn veel verschillende stijlen eettafels op de markt, dus het kan lastig zijn om de perfecte tafel voor je huis te kiezen. Je wilt natuurlijk niet dat je tafel er rommelig uitziet wanneer er zo’n acht mensen aan zitten. Een mooie stijlvolle tafel van Emob zorgt ervoor dat je eetkamer er netjes en verzorgd uitziet.

Kies een tafel met opslagruimte

Als je een groot gezin hebt, is het ook belangrijk om een tafel te kiezen met veel opslagruimte. Dit maakt het makkelijker om alle spullen bij de hand te houden die je tijdens het eten nodig hebt. Bijvoorbeeld, als je kleine kinderen hebt, is het fijn als je tafel opslagruimte heeft voor placemats etc.

Eettafel met uittrekbaar blad

Een tafel met uittrekbaar blad is ook handig als je een groot gezin hebt. Dit maakt het makkelijker om de tafel uit te breiden wanneer je gasten hebt zodat iedereen aan tafel past. Helemaal bij het spelen van een gezelschapsspel of tijdens een avondje gourmetten.

Kies een tafel die gemakkelijk te onderhouden is

Als je een groot gezin hebt, is het ook belangrijk om een tafel te kiezen die gemakkelijk te onderhouden is. Dit betekent dat je tafel moet bestaan uit materialen die makkelijk te reinigen zijn. Bijvoorbeeld, een tafel met een glazen blad is makkelijker te reinigen dan een tafel met een houten blad.

Conclusie

Als je een groot gezin hebt, is het belangrijk om een eettafel te kiezen die groot genoeg is voor iedereen. Niet alleen moet de tafel ruimte bieden aan alle gezinsleden, maar ook aan eventuele gasten die je misschien wel eens uitnodigt. De grootte van de kamer en de stijl van de tafel spelen een belangrijke rol in het aanzicht. Naast een tafel met veel opslagruimte is een uittrekbaar blad een enorme pre. Kies tenslotte voor een tafel die gemakkelijk te onderhouden is. Aan tafel!

Lees ook:

Hoeveel mensen kan jij aan je eettafel kwijt?

Bron afbeelding: Emob.

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

  • Wij hebben hier nu nog een standaard ikea zwarte uitschuif tafel. ideaal wanneer we meer ruimte nodig hebben en toen er twee kinderen bij kwamen. we hebben er een op maat gemaakt doorzichtig tafelzeil op gelegd en zo blijft het super handig in gebruik met schoonmaken. uiteindelijk wil ik wel echt een mooie eet tafel set .

  • Fijne tips wanneer je een tafel gaat kopen. Een grote tafel is sowieso fijn als familie of vrienden komen eten. Ik vind een tafel voor 6 goed. Vind een makkelijk afneembaar tafelblad belangrijk!

  • Wij hebben een gezin van 4. Aan onze keukentafel kunnen 4 personen maar met uitschuifbare bladen kunnen we naar 8 personen. Ideaal voor de gasten.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics