Selecteer een pagina

Linda~ Het duurt nog iets meer dan een maand en dan is het zo ver: onze tweeling wordt 4 jaar en dan mogen ze eindelijk naar school. Ze kijken er al maanden naar uit en op de houten kalender die boven hun speeltafeltje hangt heb ik aangegeven wanneer het zover is. Voor het zo ver is mogen ze gelukkig al 5 ochtenden naar school om te wennen in de nieuwe klas en ook daar hebben ze al héél veel zin in. Als ik ze vraag wat ze leuk lijkt aan school zeggen ze beiden dat ze dan veel vriendjes gaan maken en met andere kindjes gaan spelen. Daarnaast variëren de bezigheden die ze voor zich zien op school van het spelen met auto’s tot het leren schrijven.

Ondanks het feit dat ik ze heb verteld dat ze nog niet echt meteen aan leren om letters te schrijven wil dat er bij allebei nog niet in. Ze vinden allebei dat ze toch echt wel moeten oefenen omdat ze anders niet kunnen lezen wat ze schrijven. Wat een wijsheid hebben die twee toch, arme juf hihi.

Samen in de klas

We hebben gekozen om onze kinderen in dezelfde klas te plaatsen en wel om de volgende redenen: De kinderen zijn omdat ze een tweeling zijn uiteraard elkaars beste vriend en zijn niet langer dan 2 uur van elkaar gescheiden geweest sinds hun geboorte. We nemen ze soms wel eens apart van elkaar mee maar dan gaat het hooguit om een boodschap en dat gaat goed, hoewel ze heel blij zijn als ze elkaar dan weer zien.

Niet dominant

Bij onze kinderen is het niet het geval dat een van de twee dominant is naar de ander toe en dat scheelt een heleboel. Was dit wel het geval dan hadden we zeker de overweging gemaakt om ze in andere klassen te plaatsen. Daarnaast is het voor mij persoonlijk makkelijker bij te houden als ze in dezelfde klas zitten. Ik heb door mijn gezondheid niet altijd veel energie maar ik zou wel graag mee willen helpen op school om zo toch betrokken te zijn en mijn steentje bij te dragen. Het zou erg vervelend zijn en zielig als ik bij één van onze kinderen in de klas zou kunnen helpen en voor de andere geen energie meer over zou hebben.

Slecht geheugen

Ik heb ook eerlijk op school aangekaart dat het voor mij erg verwarrend is door mijn slechte geheugen om straks van twee klassen bij te houden wie wat moet doen en wat de planning is. Hoe onrustiger het in de omgeving is onrustiger ik thuis wordt wat me dan weer erg veel energie kost. Gelukkig is de school erg begripvol en denken ze graag met ons mee. We hebben nu netjes de afspraak gemaakt dat de kinderen in dezelfde klas starten maar als het om een of andere reden niet gaat dat ze dan toch naar andere klassen gaan. Verder beoordelen we per jaar of ze in dezelfde klas komen of toch in aparte klassen.

De voorbereiding voor het eerst naar school gaan

Wat ik tot nu toe al geregeld heb voor de kinderen zijn lunchsetjes voor het fruit en drinkbekers. Wat ik ook al besteld heb zijn de naamlabels zodat de juf kan zien wat van wie is. Natuurlijk zijn er ook nog dingen die ik nog wel moet halen of bestellen zoals een rugzakje en voor allebei gymschoentjes. Deze durfde ik nog niet te vroeg te kopen zodat ik niet voor het probleem kwam te staan dat de schoenen te klein zijn voor ze naar school gaan 😉 En ik? Ik ga straks als de kinderen naar school gaan naar de sportschool. En nu hoor ik je bijna denken: je zei net dat je weinig energie hebt. Klopt! Ik heb namelijk een doel, een heel speciaal doel vind ik dan zelf.

De kinderen aan volgend jaar met school misschien wel de avondvierdaagse lopen. De meeste mensen kunnen dat gewoon ongetraind meelopen want zoveel kilometer is het eigenlijk niet. Voor mij wel, en ik wil zeker een poging gaan doen om mee te lopen. Al lukt het me maar één avond van de vier, dan ben ik al een stap dichterbij. En omdat ik dus niet “normaal” vol gas kan gaan sporten moet ik alles op mijn gemak opbouwen. Als het me hierdoor lukt om met onze kinderen mee te lopen met de avondvierdaagse is het me dat zeker waard dus ga ik netjes op een verantwoorde manier naar de sportschool en ga ik mijn resultaten bijhouden om te zien hoe mijn lichaam hier op reageert.

Lees ook:

Heb jij nog tips voor me waar ik aan moet denken en wat ik zeker niet mag vergeten voor de tweeling met betrekking tot school?

Geverifieerd door ExactMetrics