Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Haren vol banaan – Erik van Os en Elle van Lieshout

Haren vol banaan – Erik van Os en Elle van Lieshout

Stel je eens voor dat je er op een dag achter zou komen dat je één van je billen kwijt zou zijn. Oeps! Dat wordt dan snel zoeken, want zitten op één bil is niet zo prettig. Zorg er dan ook maar voor dat je moeder je mee gaat helpen met zoeken. Want een moeder vindt altijd alles weer terug en plakt je bil zo weer aan je rug. Huh? Kan dat dan?

En kom je misschien elke dag te laat op school? Heb je vieze zusjes? Of ben je op zoek naar een cadeautje voor je opa? Geen probleem! Erik van Os heeft overal wel een leuke oplossing voor bedacht. En ze staan in dit vrolijke boek vol vieze liedjes en stoute versjes. En welk kind geniet nou niet van vieze of stoute dingen?

Haren vol banaan

De titel van het boek maakt je al nieuwsgierig en geeft al een beetje aan wat je kunt verwachten. Het is niet zomaar een boek, het is een boek waarbij je lekker kan lachen over vieze en stoute dingen. Ze gaan over poep, billen, in je blootje lopen, snotneus en drijvende drollen. Op een rijmende manier worden er heerlijke oplossingen gegeven. Vaak worden ze extra grappig door de verrassende wending in het slot. De titel van het boek komt uit het versje ‘Een zusje om op te eten‘:

Mijn zusje heeft ontbeten, ze ziet er lekker uit.
Kin vol boter, wangen vol beschuit, haren vol banaan.
Ze is om op te eten, toch begin ik daar niet aan.

Versjes

Elk versje, of deze nu lang of kort is, heeft twee pagina’s. De vrolijke, grappige en kleurrijke illustraties beslaan twee pagina’s en passen perfect bij de versjes. De versjes zijn ook nog eens op muziek gezet door Erik van Os. Je kunt ze beluisteren op de cd die bij het boek zit. Superleuk! Vooral het laatste lied ‘Nakie, nakie nonsenslied’ is bij ons favoriet. En voor wie heel muzikaal is kan dit lied dankzij de bladmuziek ook zelf spelen. Leuk als je voor de klas staat! Een heerlijk vrolijk lief en humoristisch boek vol vieze en stoute liedjes. Elk kind zal hiervan genieten.

Informatie

Nieuwsgierig naar de inhoud en wil je een paar versjes lezen? Kijk dan hier.
Titel: Haren vol banaan
Auteur: Erik van Os
Illustrator: Noëlle Smit
Uitgever: Rubinstein
ISBNR: 9 789047 625216
Prijs: € 17,99

Lees ook:

Zou jouw kind ook genieten van dit boek?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics