Groente en fruitsnacks met een balsamico-dip.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Borrelhapjes / snacks > Groente en fruitsnacks met een balsamico-dip

Groente en fruitsnacks met een balsamico-dip

Wij merken steeds vaker dat de gezonde snacks op tafel bij een feestje eerder op zijn dan de ongezondere snacks. Dat is natuurlijk een hele gezonde keuze en we steken dan ook steeds meer tijd in het maken van groente en fruitsnacks.

Groente en fruitsnacks

Voor groente en fruitsnacks geld de regel dat je het zo makkelijk en moeilijk alsook zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. Kijk vooral naar het seizoen en neem seizoensgroenten, die zijn niet alleen prijstechnisch zeer verstandig maar smaken ook naar meer.

Kies in de zomer voor: aardbeien, frambozen, braambessen, kruisbessen of stekelbessen, witte bessen, rode bessen, blauwe bessen of bosbessen en zwarte bessen of cassisbessen. In de lente voor abrikozen, ananas, banaan, citroen, grapefruit, limoen, meloen en nectarine. In de winter voor appels, (stoof)peren en citrusvruchten. Of exotisch fruit zoals mango’s en bananen en in de herfst voor appels, peren, druiven, bramen, frambozen en vijgen.

Paprika’s, komkommer, tomaten en bieslook zijn altijd een lekkere basis om erbij te serveren.
Tomaten kun je zelfs serveren met was bolletjes mozzarella en eventueel wat blaadjes basilicum. Een balsamico-dip zal het geheel afmaken.

Groente en fruitsnacks met een balsamico-dip.

Hoe te maken?

Een deel van het fruit geld dat je ze goed moet schoonmaken om ze daarna op de schaal te leggen. Mijn tip bij druiven is om ze van de steeltjes af te halen of de steeltjes in kleine stukjes te knippen. Zo voorkom je dat iedereen aan de druiven komt.

Grote stukken groente en fruit snijd je in kant en klare stukjes. Zo kun je van de paprika’s mooie reepjes maken, van komkommer schijfjes en van bieslook mooie stengels.

Leg de verschillende soorten groente en fruitsnacks op een grote schaal en plaats in het midden een schaaltje met een dipje.

Lees ook:

Welke groente of fruitsnack lust jij graag?

Foto’s: Miranda de Jong

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics