Selecteer een pagina

Ik mocht van Boti de Goo Jit Zu superhelden Thrash en Rock Jaw testen. Mijn zoon kon niet wachten om ze uit de verpakking te halen. Sinds hij de reclame had gezien was hij al enthousiast over deze rekbare figuren. De poppen zijn zo’n 12 cm hoog en 14 cm breed. Groter dan ik had verwacht. Boti heeft dit soort poppen al eerder uitgebracht, maar nog niet eerder met een transformeerbaar uiterlijk. Nieuw is de bal in de figuren, die de poppen een compleet ander uiterlijk (en soms ook gevoel) geeft. De verpakking is super makkelijk te openen en te recyclen, dat vind ik een pluspunt.

Goo Jit Zu Rock Jaw

Eerst hebben we gekeken wat de ruige Rock Jaw in z’n mars had. Deze superheld heeft de kop en huid van een krokodil. De rekbaarheid blijkt geweldig, wat een plezier kun je met zo’n klein poppetje hebben. Na het uitrekken krijgt Rock Jaw, net als alle andere Goo Jit Zu krijgers, weer z’n oorspronkelijke vorm. Rock Jaw is heeft, voor het poppen van de ‘core’ een doorzichtige vloeistof in zijn lijf. In het balletje zitten donkergroene aquabeads, die Rock Jaw niet alleen leuk maakt om mee te spelen. De aquabeads maken dat deze krokodilachtige held een lekker squishy gevoel geeft als je er in knijpt. Perfect als je wat stress kwijt moet.

Thrash

De stoere Thrash lijkt op een haai, wat dit meteen ook de favoriet maak van onze zoon. Thrash werd meteen tot het uiterste getest. Hij moest meteen in gevecht met Rock Jaw en na een bruut aanval heeft Thrash gelukkig gewonnen. Ook Thrash heeft een heldere vloeistof in zijn lijf, en is heel licht blauw, voor het ‘poppen’ van de bal. In de bal zit een blauwe vloeistof met een mooie parelmoer glans, wat Thrash een meer mysterieus uiterlijk geeft.

Go Jit Zu Shifters.

Het ‘poppen’ van de bal (core)

Op de verpakking staat hoe je het balletje dat in z’n buik (core) zit moet laten barsten. Er zit een inkeping in de bal en als je daarnaast duwt dan barst de bal en komt de inhoud eruit. De inhoud van de bal varieert per superheld.

Dat kapot maken van de bal gaat bij de ene superheld iets makkelijker dan bij de andere. Het helpt wel om even goed te kijken naar waar de inkeping zit, zodat je op de juiste plek duwt.

De core van Thrash was heel makkelijk te ‘poppen’, tot grote vreugde van onze zoon. Een paar seconden duwen naast de inkeping, de bal barstte open en de blauwe vloeistof stroomde eruit. Onze zoon vond het geweldig om de kleur te zien veranderen.

Bij Rock Jaw was de ervaring helaas heel anders. Ondanks minutenlang (hard) duwen naast de inkeping, kregen we het niet voor elkaar om de bal te laten ‘poppen’, tot grote frustratie van onze zoon. We zagen wel een klein donkergroen puntje verschijnen, maar er zat een soort vliesje omheen. Maar opgeven was geen optie. Na ongeveer een kwartier, om de beurt, duwen en trekken (arme Rock Jaw, gelukkig kan hij tegen al dat geweld), barste het balletje en kwamen de aquabeads eruit. Een paar uurtjes (de verpakking raad 4 uur aan) later zijn de aquabeads verzadigd en is Rock Jaw compleet getransformeerd tot een ruige groene superheld.

Go Jit Zu Shifters.

Conclusie

De poppen zijn ontzettend leuk om mee te spelen en om te zien. Ze prikkelen de fantasie en je kunt er op verschillende manieren mee spelen. Het feit dat ze kunnen (eenmalig) transformeren is spannend en uitnodigend. Onze zoon vond het ook heel grappig dat de broeken van de poppen uit kunnen en verwisseld kunnen worden.

Lees ook:

Waar speelt jullie kind graag mee?

Geverifieerd door ExactMetrics