Getest: wasbaar maandverband Popolini van biologisch katoen.
Thuisleven.com > Verzorging > Lichaamsverzorging > Getest: wasbaar maandverband Popolini van biologisch katoen

Getest: wasbaar maandverband Popolini van biologisch katoen

Wasbaar maandverband klinkt voor velen nog als iets vies of een ver van mijn bed show. Dat is heel jammer want wasbaar maandverband is juist een stuk schoner en makkelijker dan wegwerp materiaal, bovendien is het ook nog eens een stuk milieuvriendelijker. Om wasbaar maandverband bekender te maken onder vrouwen, test ik verschillende merken en deel daarover mijn uitgebreide mening. Ditmaal test ik het wasbaar maandverband Popolini van biologisch katoen.

Popolini maandverband

Het zachte maandverband van Popolini bestaat voor 100% biologisch katoen. Aan de onderkant van het maandverband zit een opening waar inleggers ingeplaatst kunnen worden. Per maandverbandje worden twee inleggers meegeleverd en op die manier kun je het absorptievermogen aanpassen afhankelijk van hoeveel je vloeit. Ook bij deze maandverbandjes zitten drukknoopjes om het maandverbandje vast te zetten rondom het ondergoed.

Wat vind ik ervan?

Deze maandverbandjes zijn niet zo mooi als de van Elskbar maar wel ontzettend fijn. Aangezien het absorptievermogen aangepast kan worden gebruik ik dit maandverband graag voor de nacht. Uiteraard is het ook geschikt voor de lichte incontinentie, begin en eind van de ongesteldheid of als back-up voor de menstruatie cup. Juist dankzij die veelzijdigheid is het een artikel waar ik nog heel veel plezier aan ga hebben.

Het draagcomfort vind ik velen malen prettiger dan wegwerp materiaal. Bij wegwerp maandverband vind ik de plakranden meestal heel irritant. Ook krijg ik vaak uitslag na een paar dagen wegwerp maandverband te gebruiken. Die ongemakken zijn met wasbaar maandverband verleden tijd. Ik ben fan van wasbaar maandverband!

Informatie

De maandverbandjes van Popolini zijn 24,5 cm lang.
Materiaal: 100% biologisch katoen.
Het maandverband mag op 95 graden gewassen worden en mag in de droger.
De vijf maandverbandjes met inleggers worden geleverd in een handig wasnet met rits.

Lees ook:

Heb jij al eens wasbaar maandverband geprobeerd? 

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics