Thuisleven.com
Gena & Finn van Hannah Moskowitz en Kate Helgeson
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Gena & Finn van Hannah Moskowitz en Kate Helgeson

Gena & Finn van Hannah Moskowitz en Kate Helgeson

Als je verwacht een mooi romannetje in handen te hebben met dit boek … Nee, een echt roman is het niet. Dit boek is heel apart geschreven. Het is een verzameling van E-mails, sms-berichtjes, dagboekstukjes, blogposts en reacties op de blogposts, gedachten, en chatberichten. En al die stukken bij elkaar vertellen het verhaal van Gena & Finn en hun (digitale) vriendschap.

Gena & Finn

Gena en Finn kennen elkaar niet persoonlijk. Ze wonen ook een eind bij elkaar vandaan is de USA. Beiden zijn ze grote fan van een televisieserie. Gena is een achttienjarige eerstejaars student op de universiteit en zij probeert zich daar staande te houden. Daarnaast is ze een blogster, ze schrijft over deze televisieserie en is enorm populair bij de fangirls. En zo komt ze in contact met Finn. Finn is tweeëntwintig jaar, ze woont samen met haar vriend Charlie in een grote stad en zij heeft geen idee hoe ze de eindjes aan elkaar moet knopen. Bovendien vraagt ze zich af hoe het verder moet tussen haar en haar vriend.

Er ontstaat een diep contact tussen deze twee meiden die veel verder gaat dan de fanfictie die ze online schrijven. Maar dan slaat het noodlot toe. Gena is betrokken bij een ernstig ongeluk en dit gooit haar leven helemaal overhoop. Ze raakt er volledig van in de knoop! Finn laat zich zien als een echte vriendin en stapt koste wat het kost in het vliegtuig om Gena te helpen. Gena komt voor een poosje bij Finn in huis wonen, zodat Finn haar volledig kan bijstaan, maar ook dat gaat niet zonder slag of stoot. Ook Finn raakt erdoor in de war en vraagt zich af hoe zij het beste kan helpen. En bovendien wordt het nog moeilijker om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.

Mijn mening

Nee, het was niet een roman zoals ik gewend ben om te lezen. Ik moest ook behoorlijk wennen aan al die losse e-mailberichten, sms-jes, blogpost, enz. En daarbij komt dat de spelling van al die berichten ook te wensen overlaat – precies zoals je gewend bent in berichten tussen vrienden onderling – typefouten, spelfouten, geen hoofdletters, punten, enz. En daar moest ik ook aan wennen. Toch is het mooi om te zien dat al die op het oog lijkende losse berichten één verhaal vormen. Het verhaal over onvoorwaardelijke vriendschap. En dat een digitale vriendschap blijft bestaan als het noodlot toeslaat en het helemaal niet makkelijk is om een vriendin te zijn. En dat maakt het boek ook wel een bijzonder boek.

Productinformatie

Titel: Gena & Finn
Auteurs: Hannah Moskowitz & Kate Helgeson
Vertaling: Aline Sax & Maren Stoffels
Uitgeverij: Davidfonds Infodok
ISBN: 9789059088368

Lees ook:

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

31 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics