Selecteer een pagina

Jazeker, ook geboortekaartjes zijn onderhevig aan trends. Immers alles waar een ontwerp aan ten grondslag ligt, wordt uitgebreid over nagedacht. Wat zijn de kleuren van het jaar en waar willen we wel of juist niet op aanhaken? Vele brainstormsessies gaan vooraf aan het ontwerpen van de uiteindelijke collectie van geboortekaartjes. Het wordt de ouders in spe zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om eenvoudig hun keuze te bepalen. In zo’n vier stappen kom je al tot een passend ontwerp. Inmiddels valt er wel heel wat te kiezen op het gebied van geboortekaartjes.

Ga jij voor een hip geboortekaartje?

Volg jij in het dagelijkse leven graag de trends, maak dan een keuze uit de hippe geboortekaartjes. Het is helemaal in de mode om te kiezen voor zachte kleuren en om één of meer vormen overal terug te laten komen. Je kiest als het ware een vormpje als thema. Je zou zelfs je geboortekaartje af kunnen stemmen aan de kleuren en het thema van de hippe babykamer. Om wat voorbeelden te geven: dat kunnen vosjes, hartjes of sterren zijn. Binnen dat thema kan je vervolgens helemaal los gaan. Ook handig voor de kraamvisite, want die kunnen aansluiten bij het diertje, vormpje of patroontje van je hippe geboortekaartje. Zal de ooievaar ooit uit de mode raken?

Ruimte voor sfeer en symboliek

Je kunt ook proberen om datgene waar jullie voor staan, door te laten schemeren op je geboortekaartje. Dat klinkt allemaal wat ingewikkelder dan het in de praktijk is. Houd je bijvoorbeeld van groen en zou je de natuur beter willen behouden. Dan zou je één van de sfeervolle achtergronden achter een silhouet kunnen kiezen. Het is hierbij ook goed om te weten dan de kaartjes Co2 neutraal gedrukt worden.

Misschien zijn jullie spiritueel aangelegd. Met de juiste kleurstelling en keuze van bepaalde symbolen geef je met het geboortekaartje ook veel van jezelf naast je net geboren kindje mee. Je kunt hierbij denken aan het weergeven van de geboortesteen en/of het sterrenbeeld. Allemaal los van de naam van het kindje natuurlijk. Dat is weer een hele andere keuze.

Wat afsluitende tips

Verdiep je eens in de extra’s. Die kleine dingen die het geboortekaartje pas echt bijzonder en passend maken. Denk hierbij aan de keuze voor het gebruikte papier. Vergeet ook een speciale kleur of structuur envelop, een sluitzegel en gebruik van de postzegel speciaal voor geboortekaartjes niet. En wist je dat je ook adresstickers bij kunt bestellen. Kan het nog gemakkelijker?
Vraag altijd een gratis proefdruk van het geboortekaartje van je keuze aan. Pas met het eerste kaartje in handen is het mogelijk om een goede afweging te maken. Wij vermelden op de proefdruk altijd het koosnaampje van de baby. Niet alleen verkleinen we de kans dat de naam uit zou lekken. Zo heb je gelijk ook een leuke herinnering in handen. Laatst duikelde er nog een proefkaartje op, hilariteit alom, want wie is dat meisje nou weer…?

Lees ook:

Heb jij een origineel geboortekaartje gekozen?

Afbeelding van Sarah Richter via Pixabay 

Geverifieerd door ExactMetrics