Gaming was nog nooit zo cool als met de RIG 800 HS
Thuisleven.com > Entertainment > Gadgets > Gaming was nog nooit zo cool als met de RIG 800 HS

Gaming was nog nooit zo cool als met de RIG 800 HS

Ondanks het feit dat ik komend jaar mijn 40ste levensjaar zal passeren, vind ik het geen probleem om toe te geven dat ik graag wel eens een uurtje van mijn vrije tijd opmaak aan een computer game. Sterker nog, in mijn jeugd mocht ik gerust een echte hardcore gamer genoemd worden.

Counterstrike

In de tijd toen Counterstrike net in opkomst kwam en een wereldwijd fenomeen werd, spendeerde ik heel wat uurtjes achter mijn computer om mijn skills met de Styer Aug (mijn “weapon of choice”) op te bouwen. Na heel wat weekjes oefenen, had ik de virtuele terugslag van het wapen zo goed onder controle dat het veelvuldig door mijn studeerkamer klonk: “Bam, BAM BAM headshot!”… tot overmaat van ergernis van mijn ouders die een verdieping lager TV aan het kijken waren. Na enige tijd riep mijn moeder dan via de trap omhoog dat ik mijn geluid uit moest zetten. Uitleggen dat dergelijke oorlogsgeluiden van essentieel belang zijn om de game fatsoenlijk te kunnen spelen, dat snapte ze niet helemaal. Zij kon namelijk niet weten hoe belangrijk het is om de voetstappen van een paar terroristen door een gesloten deur te horen. Of het zachte tik, tik, tik van een flashbang die door een gang gegooid wordt.

Oude koptelefoon

Dus gamede ik maar verder met een oude koptelefoon. Je weet wel zo eentje met van die dikke oranje sponsjes aan het uiteinde en het blikken geluid. Verre van ideaal. En al snel helemaal niet meer toereikend, toen VoIP (Voice over IP) software protocollen werden ingevoerd. Nu had je namelijk ook nog een microfoontje nodig om de laatste tactische informatie aan je teamgenoten door te kunnen geven. Had je die niet, dan vloog je uit de clan. Ja, gamen aan het einde van de 20ste eeuw was een serieuze aangelegenheid. Maar wel eentje met veel kabeltjes en toeters en bellen. Veel instellingen en extra software die allemaal ingesteld moest worden. En als het dan allemaal goed werkte, brak er weer eens een kabeltje en moest er weer plakband en soldeer aan te pas komen. Ik wou dat ik destijds het speeltje had dat nu mijn computerkamer siert.

De Plantronics RIG 800 HS draadloze koptelefoon

Voor Thuisleven.com mocht ik namelijk onlangs de Plantronics RIG 800 HS reviewen! Een draadloze koptelefoon met microfoon voor de serieuze gamer! Toen ik de doos thuis uitpakte wist ik meteen dat ik iets moois ter review gekregen had. De koptelefoon is voor zijn formaat opvallend licht. Hij heeft verschillende instellingsniveaus voor mensen met een iets groter of een iets kleiner hoofd. De pads zijn erg zacht en voelen zeer comfortabel aan. Naast de koptelefoon vind je ook een USB send/receiver eenheid. Deze plug je in je Playstation of zoals ik direct in een USB poort van je PC. Luttele seconden later heeft windows 10 de drivers automatisch gevonden en kan de koptelefoon geactiveerd worden.

Gaming was nog nooit zo cool als met de RIG 800 HS Zodra je dat doet, zegt een vriendelijk klinkende vrouwelijke stem in het Engels dat je koptelefoon aan staat en dat hij verbinding gemaakt heeft met je computer. Dat is het eigenlijk. Nu ben je klaar om te gamen. En dat gamen gaat super! Niet alleen is de RIG 800 HS zo comfortabel dat je snel vergeet dat je hem draagt, ook de geluidskwaliteit is ronduit uitstekend te noemen.

Het bereik

Maar het beste te spreken ben ik over de reikwijdte van het signaal alsook het gebruiksgemak. Mijn computer staat op de eerste verdieping van een redelijke gezinswoning. En ik heb gemakkelijk bereik van zolder tot huiskamer. Alleen in de hoeken op de grootste afstand van mijn computer wil het geluid wel eens haperen. Omdat de ingebouwde microfoon hetzelfde bereik heeft, betekend dit dat je gerust door het huis kunt wandelen terwijl je skypt met je beste maat in Australië. En wil je je microfoon even muten? Geen probleem, zodra je de boom omhoog drukt, hoor je via een vriendelijk pieptoon dat de microfoon uitgeschakeld is. En met een ingebouwde batterij die tot wel 24 uur meegaat, kun je met een gerust hart je een gamesessie in storten zonder meteen reserve batterijen te moeten kopen. Kortom een uiterst geschikt apparaat die uitblinkt in kwaliteit, performance en reikwijdte. En dan heb ik het nog niet gehad over de mogelijkheid om via een equalizer knop het geluid te switchen tussen hoge tonen, intense mid-range, diepe bas en versterkte vocale focus. (heel handig als je tegen teamgenoten aan het praten bent te midden van het strijdgewoel) Dus mijn mening is helder, de RIG 800 HS van Plantronics is wat mij betreft een essentiële tool van iedere gamer die net zo belangrijk is als zijn muis en toetsenbord. Dus gooi je ouder bedrade koptelefoon weg. Sterker nog, gooi meteen ook die lelijke desktop speakers weg en schaf een RIG 800 HS aan voor urenlang game plezier.

De RIG 800 voor pc, PlayStation en Xbox One is te koop bij o.a. Bol.com.

Lees ook:

* Voor dit artikel hebben we een review-exemplaren ontvangen *

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics