Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Games (Nintendo, PC, Playstation, etc.) > Garfield Kart: Furious Racing (Nintendo Switch)

Garfield Kart: Furious Racing (Nintendo Switch)

Striptekenaar Jim Davis wilde graag een strip verkopen aan een landelijke stripmagnaat. Om dit voor elkaar te krijgen heeft hij eerst uitgezocht wat aansloeg bij het publiek. Omdat het Jim opviel dat er geen strips waren met katten in de hoofdrol, begon Jim hierop met het maken van schetsen van katten. Deze schetsen waren gebaseerd op herinneringen aan zijn jeugd op de boerderij. De schets die hem het meest aansprak was die van een enorm dikke kat die hij bij het tekenen de naam Garfield had gegeven.

In de loop der tijd is het uiterlijk van Garfield flink veranderd. Degenen die de eerste strips nog kunnen zien, zien dat Garfield oorspronkelijk zeer dik is met blubberige wangen en smalle ronde ogen. Later nam zijn omvang af en werden zijn ogen vergroot. Uiteindelijk is 1981 Garfield rechtop gaan lopen. Twee jaar later (1983) is Garfield verschenen zoals we hem nu kennen: grote ovale ogen, rechtop lopend met grote achterpoten. Toch kennen wij de kat vooral als een luie personage die het liefst elke dag lasagne eet. Vanaf 7 november dit jaar heeft hij echter een nieuwe bezigheid. De wereldberoemde kat en zijn vriendjes nemen het namelijk tegen elkaar op in een humoristische racegame waarin alles mogelijk is. De game (Garfield Kart: Furious Racing) verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch en wij mogen het spel testen! Heel prettig aangezien wij sinds vorige maand de eigenaren zijn van een Nintendo Switch.

Garfield Kart: Furious Racing

Het spel begint bij de keuze aan het aantal spelers. In plaats van lasagne zie je in het begin scherm vier opties met pizza illustraties. Zo is het spel te spelen in je eentje, in split-screen met meerdere spelers (tot 4 spelers), online met meerdere spelers en met lokale wifi spelers (de online races tot maximaal 8 spelers).

Om er even in te komen (maar vooral om straks de kinderen goed te kunnen verslaan) besluit ik de eerste games in mijn eentje te spelen. Ook nu is er weer een keuze te maken. Zo kan ik een single race, grand prix of time trial rit maken, ik besluit de single race te nemen. De derde keuze die gemaakt moet worden alvorens je het spel kunt spelen is welke lasagne cup (denk aan de baan zelf). Hier kun je kiezen uit meerdere opties of je laat Garfield een race uitzoeken.

Vervolgens kom ik in het menu terecht waarbij ik een keuze kan maken tussen verschillende personages. Ook het type kart kan ik hier kiezen en dit kan ik uitbreiden met keuze uit tal van accessoires. Aangezien elke personage zijn eigen kenmerken en unieke rijstijl heeft, is het dus handig om mij even te verdiepen in welke personage het beste bij mij past. Om dit voor elkaar te krijgen is er natuurlijk wat rijervaring nodig en is er dan ook al snel een ochtend voorbij (je zult maar zo’n baan hebben…).

Conclusie

Tijdens de race merk ik al snel dat het spel te vergelijken is met Mario Kart. Echter is het nu geheel in Garfield stijl aangekleed. Zo kun je onderweg snoepjes pikken die je voorzien van bijvoorbeeld een taart (laat je achter je kart vallen als een soort banaan). Er is een springveer (zodra een speler hier overheen rijdt wordt deze in de lucht gelanceerd). En je kunt als bonus object lasagne tegen komen(hiermee gaat je kart sneller). Natuurlijk zijn er nog wat meer bonus objecten, maar die zijn veel te leuk om zelf te ontdekken (zoals het toverstafje).

Al bij het eerste spel (gekozen voor Garfield met de standaard uitrusting) sta ik meteen op de eerste plek. Lang leve de jaren lange Nintendo Wii ervaring. En dan te bedenken dat ik nog helemaal niet zo gewend ben aan de Nintendo Switch controller. Laat die kinderen maar snel thuis komen zodat ik tegen ze kan racen!

Welke personage van Garfield is jouw favoriet?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

13 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics