Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Games (Nintendo, PC, Playstation, etc.) > FIA European Truck Racing Xbox One Championship

FIA European Truck Racing Xbox One Championship

We zijn al lang op zoek naar een kind vriendelijk race spel.  Mijn nu net zeven jarige dochter is dol op racen en auto’s en ook op de Xbox. Ze wilde dan ook al lang een goed race spel hebben, maar we konden geen goede vinden. Eens kijken of ze net zo enthousiast is als haar grotere broer van deze race trucks. Dit spel is PEGI leeftijd 3 gegeven, dat gaat wat worden.

Productbeschrijving

ETRC is de officiële game van het FIA European Truck Racing Xbox One Championship – een nieuwe uitdaging voor alle motorsportfans! Beleef een getrouwe en realistische simulatie zoals WRC en F1. Speel het spel waarin meer dan 500.000 spelers deel namen aan de eerste Truck Simulator-evenement.

Kenmerken

Officiële ETRC-licentie, inclusief 45 trucks en 14 racebanen
20 officiële teams en alle topcoureurs
Innovatieve en realistische gameplay
Een nieuwe kijk op racesimulatiegames
Truckeigenschappen beheren (gewicht, remtemperatuur enz.)
Multiplayer op gedeeld scherm 5 speltypen voor 1 speler en 5 multiplayerspeltypen

Onze ervaring

Ohoh, ligt het aan mij of ben ik hier gewoon echt slecht in? Heel lang geleden speelde ik een van de eerste race spellen op de personal computer van mijn ouders, dat heette Grand Prix. Ik was daar best aardig in, maar nu zo met de controller in de hand had ik toch nog graag een paar keer meer de tutorial willen doen. Maar nu die gedaan is kan ik hem in het menu niet meer terug vinden, ligt misschien ook aan mij. Maar gelukkig kan je als je alleen speelt kiezen uit je licenties halen, losse racetracks doen of aan een championship meedoen. Ik zet na  een paar keer, gruwelijk te zijn gecrashed, de moeilijkheid op easy. Want natuurlijk begin ik niet meteen met een hele race tegen anderen maar ga ik rustig de licenties halen waarin je ook nog uitleg krijgt in hoe alles werkt. Want speel ik normaliter Just Dance of Tomb Raider dit is toch een heel andere manier van spelen.

Ze maken het erg realistisch.

Zo moet je naast goed gasgeven, sturen en remmen ook zorgen dat je remmen niet oververhit raken met je gelimiteerde watertank. En opletten moet je ook om allerlei barrières te ontwijken. Na een flinke avond oefenen als de oudste in bed ligt lukt het me aardig. Ik werk me door 10 licentie opdrachten heen, race tegen mezelf op circuit Zolder in Belgie en begin het onder de knie te krijgen. De graphics zijn ontzettend goed. De trucks helemaal naar je eigen wensen aanpasbaar en de spelersopties als je met zijn tweeën speelt zijn nog uitgebreider.
Het spel is echt gericht op de truck fan, naast de mooiste trucks is ook de spel besturing vanuit de truck een bijzondere beleving. Ik ben nog niet uitgespeeld deze zomer.

FIA European Truck Racing Championship is nu verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.

Lees ook:

#Voor het schrijven van dit artikel heb ik een review-exemplaar ontvangen#

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Hier ook 2 jongens en een papa die dol zijn op racespellen, ikzelf heb er niet zoveel mee en ben er ook niet erg goed in

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics