Thuisleven.com
Fred & Ed- Kleurenpret koekjes met natuurlijke kleurstoffen Home Made
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Koek en snoep > Fred & Ed- Kleurenpret koekjes met natuurlijke kleurstoffen Home Made

Fred & Ed- Kleurenpret koekjes met natuurlijke kleurstoffen Home Made

Jullie hebben vast het blog over de nieuwe Fred & Ed pannenkoekenmix met knijpstroop gelezen en konden niet wachten op onze Kleurenpret Koekjes review?! Vandaag is het eindelijk zover, twee zusjes zijn uit logeren en wat doe je dan met de achterblijver … juist koekjes bakken. Voor mijzelf een primeur en dochterlief gaf aan het eenmaal eerder te hebben gedaan.

Fred & Ed hebben samen met Home Made Kleurenpret Koekjes bedacht. Drie kleuren tarwebloem koekjesdeeg met natuurlijke kleurstoffen als saffloer. Per kleur 60 gram koude bakboter toevoegen en kneden maar. Tijdens het kneden al nadenken wat je van roze/rood, geel en groen koekjesdeeg kan maken. Op de achterzijde van de verpakking staan al wat voorbeelden als een rups, een drie-kleuren-koek-rol en een varkentje. Uit de keukenlade tovert dochterlief wat koekjesvormpjes, ooit gekregen van Blue Band en het plan is die per kleur te maken. Net als een vlinder uit de kleidoos?!

Fred & Ed koekjes bakken

Ze begint met kneden en dat lukt aardig met de hand. De eerste kleur is rood volgens de verpakking en die mag een half uurtje rusten in de koelkast. Ondertussen worden geel en groen gekneed. Na een half uurtjes drie kleuren kneden gaan we met rood of roze aan de gang. Fanatiek met een deegroller, later slaan we het deeg gewoon zo plat als twee één-euromunten op elkaar. We steken de koekjes uit en de elektrische oven mag 10 minuten voorverwarmen op 190 graden. De rode koekjes zijn uitgestoken en gaan voor 10-14 minuten de oven in. In de tussentijd steken we de tweede plaat koekjes uit. Met de drie kleuren restanten proberen we een kleurenrol te maken. Als alle kleuren door elkaar heen zijn gekneed wordt het een soort oud roze poes met snorharen. Precies wanneer de ovenwekker afgaat is de tweede plaat ook klaar voor de oven.

Fred & Ed- Kleurenpret koekjes met natuurlijke kleurstoffen Home Made

Tijdens het afkoelen worden de koekjes hard, staat gelukkig op de verpakking, anders hadden we het misschien een mislukking ervaren. Maar het gaat lekker en gelukkig zijn het erg veel koekjes, want over één nachtje komen de zussen terug, dan zal er toch nog wel een koekje over zijn?

Iedere maand wint een fan van Fred & Ed een leuk Kleurenpret of bakpakket wanneer je een foto van het resultaat deelt.

Lees ook:

Bakken jullie wel eens koekjes met de kinderen?

* Voor het schrijven van dit verslag hebben wij review-exemplaren ontvangen *

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics